pondělí 27. června 2011

Travel Fever

Cestovní horečka mě pohltila .) Tyhle fotky jsem nastřádala během několila uplynulých dní. Tak doufám, že se budou líbit.)

neděle 26. června 2011

Odpoledne


Byla jsem udělat pár fotek včera, ale oblečení si oblíknu do školy až zítra. Dělám v tom sakra zmatky, protože zítra odjíždím, už mám sice sbaleno, ale cestovní horečka graduje a já vyšiluju (jako obvykle..) Kam jedete na dovču? Pochlubte se, četla jsem už něco na různých blozích a některé plány zní oprvadu moc zajímavě a inspirativně. Fotku svého sbaleného kufru vám sem jako většina bloggerů nedám, protože polovinu tvoří jídlo a druhou polovinu krémy, osuška a hoooodně málo oblečení. Tak trochu počítám s tím, že vykoupím Ala Moana (dle Googlu nejlepší nákupní centrum celého havajského souostroví :D) Fakt sorry, ale nebudu z dovči přispívat, sice je na hotelu net, ale laptop neberu, takže budu jen facebookovat o celém dění z mobilu. Dneska vás proto zahltím spoustou fotek a možná pošlu i nějaký post s random fotkama večer, pokud nebudu příliš vyvádět!

Yesterday we went with my photographer (mom) and assistent of photographer (my doggie) outside to take some pictures of my tommorow's outfit. I have my suitcase already packed but I am not going to post a picture as other bloggers because a half is full of food and the second one is occupied by lotions, towel and little clothing. Reckon with the fact that I will buy there a looot of new stuff and redeem the whole Ala Moana (according to Google, the best mall of the whole Hawaiian islands :D So sorry but there will be no posts in next 12 days. There will be net in the hotel but I am not taking laptop with me, so I will be only facebooking about my experiences via my cell phone. Today I prepaired a photo overload and maybe I will post some random photos later, if I will not be in the middle of travel fever!

sobota 25. června 2011

I don't see what anyone can see in anyone else but you


Dneska jsem byla s mamčou na slavnostním obědě a dostala dárečky za vysvědčení. Příští týden už tu totiž nebudu, jen v pondělí jdu na chvíli do školy. Měly jsme naprosto úžasné jídlo v Orsharu, kde to vypadá úplně jako v La Défense. Dostala jsem moji oblíbenou bonboniéru mořských plodů, knížku Gossip Girl, ať mám co na pláži číst a broskvové kalhoty, které si tam taky určitě vezmu, protože jsou lehké a na cestu letadlem ideální. Jak vám mimochodem dopadlo vysvědčení?:)

Today I went with my mom for a celebrating dinner and got some gifts for my school report. Because next week I won't already be there. We had an amazing meal in Orshar, which really looks like La Défense. I got my favourite box of chocolate sea food, a Gossip Girl book and peachy trousers, which I am deffinitely going to take with me to Hawaii - it will be ideal to the plain. By the way what's about your school report?:)

čtvrtek 23. června 2011

Hey, Stella, take a look!


Znáte někoho, komu by se nelíbily citróny, pomeranče a limetky Stelly McCartney? Mě se teda líbily moc, ale pravda je, že když jsem našla u mamky ve skříni děsně staré tílko, které si mamka nechávala kdysi šít, musela jsem ho zkusit. A popravdě teď se mi líbí ještě víc než to Stellino (asi kvůli těm nektarinkám..)


Do you know anyone, who does not like lemons, oranges and limets of Stella McCartney? I like them a lot but the truth is that when I found this top in my mom's wardrobe, which she had have sewn a lot of years ago, I had to try it. And frankly now I like this one more than the Stella's one (probably because of the nectarines..)

středa 22. června 2011

úterý 21. června 2011

Float on


Tahle sukně je jedním z mých nejnovějších objevů. Koupila jsem si ji v Mangu a je to takový ten britský styl. Jemný vzorek, nekontrastní barvy, tohle mě baví. Pěkně k tomu kupodivu šly rudé nehty a zlaté doplňky. Kolem krku mám pověšený řetízek z UO, na kterém je malý retro foťáček, který má v objektivu černé perličky. Outfitter má skvělé věci, škoda, že jich je v Evropě tak málo..

pondělí 20. června 2011

Sometimes it lasts or sometimes it hurts instead

Jediné, co dělám, je, že poslouchám Adele, jím kousek rýžové čokolády a házím věci za hlavu. See ya, učení! (až v září;) Jdu prvně v životě péct brownies a dělat lasagne, snad se to povede. A pro pobavení mám tady nejlepší článek století o surfování;) TADY

The only thing I am doing now is listening to Adele, eating rice chocolate and leaving my worries behind. See ya, school! (until September;) I am going to cook brownies right now and prepair lasagne, hope I will manage. Also found an amazing article about surfing at Waikiki, where I am going for holiday next week, but it is written in czech, sorry..

neděle 19. června 2011

Anna, Martina, Ostrava

Jak už jsem říkala, byly jsme s Ann v sobotu v cukrárně na zmrzlinových špagetách, které jsem nevyfotila, protože mám sklerózu. Focení po zmrzlině v parku bylo strašně kratičké, ale stejně mám nějaké moc hezké fotky. Můj cukrárnový outfit uvidíte zítra (snad), dneska je to o Ann. 

PS: A ano, všechny moje kamarádky jsou takové kočky.)

sobota 18. června 2011

Yesterday


Včera jsem na sobě měla tílko po babi, která mě tady i mimochodem fotila:), kalhoty ze Zary, podpatky z Bati, kabelku Alexu od Mulberry vám asi představovat nemusím, na ní je připlý přívěšek Louis Vuitton, koktejlový prstýnek z Topshopu, náramek H&M a.. to je asi všechno. Náušnice jsem měla perly z Číny, nejsem si jistá, jestli je na fotkách rozpoznáte :D Zítra bude cukrárnová Ann a pak článek o tom, co jsem v té cukrárně teda dneska měla na sobě.)

Yesterday I was wearing my grandmother's tank top, trousers from Zara, heels from Bata, you probably can recognize Alexa handbag from Mulberry, the Louis Vuitton accessorie on handbag, coctail ring from Topshop, bracelet from H&M and.. that is probably all. I was wearing perl earrings from China, but I am not sure if you can see them :D Tomorrow I will show you Ann at confectioner's and my outfit from today will be post on Monday.)

pátek 17. června 2011

I am..

Ahoj, lidi! Chci vám jen sdělit nějaké novinky.

♥ V první řadě - založila jsem si účet na Fashiolista a děsně mě baví probírat se krásným oblečením a nakupovat očima :D Jestli máte taky účet, tak mě rozhodně followujte a napište mi něco hezkého na zeď. Výběr z mých posledních úlovků je pak vidět tady na bloggeru na banneru vlevo;)

♥ Na Facebook jsem přidala nějaké fotky z webkamery, Naty tvrdí, že jsou hot, ale spíš not :D Díky, Natálko!

Joll, byla tak zlatá a poslala mi jméno písničky, kterou jsem zaboha nemohla nikde najít a strašně se mi líbí. A protože tohle není jen fashion blog, ale i music blog (haha, ale tak je no..), je to tahleta:



♥ Strašně bych chtěla jednoduché bílé tílko (bavlněné, ale lehounké) za málo peněz, protože ho chci na DIY. Neviděli jste podobné někde? Jsem ochotná dát za něj tak max 200kč. A druhá shopping věc, na Fashiolista se mi moc líbilo pruhované černobílé cropped triko. Nemáte tip klidně i na ne-cropped? Já bych si ho střihla sama :D Ale mělo by být volnější, stejně jako ten tank top.

♥ Včera jsem objevila tento style blog a jsem kompletně zamilovaná. Včera jsem ho projela snad úplně celý a nejvíc mě bavilo sledovat, jak se z té hnědovlasé nenápadné holky stala pokérovaná red-head. Dopadnu tak? :D No.. jsem na nejlepší cestě :D

♥ Zítra jdeme s kamarádkou do cukrárny a já si zvolila ten nejsladší outfit, který šel z mého šatníku vytvořit, už se těším, až ho sem dám. Mám nafocený i ten dnešní, ale strašně se mi nechce upravovat fotky, celý den se těším, až si pustím Sběratelé kostí, potřebuju shlídnout třetí sérii, která mi utekla a dle všeho je nejlepší ze všech :))

See ya!
M.

PS: Přišla jsem na to, že nevím, jak se píše "sdělit", kdybyste to věděli, tak mi to prosím napište :D

čtvrtek 16. června 2011

DIY: Trojúhelník na triku

V tomto triku určitě zaboduju při pondělní písemce z odchylek. Inspirováno Patty, která jako první udala trend trianglů a nebála se ukázat svůj pozitivní postoj ke geometrii světu :D Dík! Tady máte návod, je to fakt velice jednoduché.

středa 15. června 2011

Demi-anniversaire!

Dress+Heels má poloviční narozeniny a já chci říct jen jednu věc: Děkuju! (za to, že mě čtete .)


Dress+Heels have a half-bithday and I want to say just one word: THANX!
(pour lecture moi .)

úterý 14. června 2011

I need fun in my life


V sobotu jsem byla (bohužel:( za kamarádkou v nemocnici, snad bude v pořádku. Večer jsme šly tak trochu zahnat chmury na Pecha Kucha Night Ostrava, která už slavila 1 rok. Nezůstala jsem sice na celou a už vůbec ne na pozdější afterparty, ale myslím, že byl fakt dobrý nápad uspořádat ji v Domě umění. Otevřená byla i zahrada, kam se jen tak člověk nedostane, protože je permanentně nepřístupná. Po práci skvělých návrhářek z Minimonu (Naty má od nich super-odvážný řetízek! :D) a Honzy Čapka, jehož prdelaté vázy byly super :D, jsme se s Aničkou rozloučily s Naty, která tam ještě zůstávala, a utekly do Marleye za vidinou větší zábavy na tradiční Exil Session, kde jsem viděla pařit Beátu na FiHu :D, tentokrát ale na netradičním místě, kam dorazilo málo lidí, školních kapel bylo málo a pití v Marleyi pekelně drahé, takže letošní letní Slavnosti se moc nepovedly. Ještě, že je kousek od Marleye Stodolní :D Asi poprvé v životě jsem na ní nic nepila, jen tancovala a tancovala a ..

(A pak mi ten euforismum zkazila v úterý matika a písemka.. Kecám, nezkazila :D)

pondělí 13. června 2011

Hair Care


Slíbila jsem článek o tom, co používám na vlasy, protože v poslední době na kosmetice trochu ulítávám :D Takže zleva: šampón od Pantene je můj oblíbený, v kombinaci s balzámem ze stejné řady (třetí zleva), jsou pak moje vlasy krásně jemné, voňavé, lesklé a hlavně SUPER HEBKÉ :D Navíc hodně dlouho vydrží, ale možná, že je to i částečně proto, že ho střídám s jinými šampony - s olivovým Palmolive (úplně vpravo), který používám, když chci mít ten pocit, že pro své vlasy dělám něco zdravého - myslím, že tak na člověka prostě působí fakt, že to jsou OLIVY (=zdravé, chápete :D) a kokosovou Schaumou, která má fakt krásnou intenzivní kokosovou vůni a vlasy mi po ní voní po kokosu ještě druhý den. Další nezbytností je Capillan (druhý zleva), což je český výrobek a má to být vlasový aktivátor, já si ho koupila, když mi na podzim ve velkém vypadávaly vlasy a já nevěděla, co si počít. Má zajímavou silně bylinkovou vůni (trochu jako bylinné likéry :D) a vmasírovává se do pokožky a mokrých vlasů. Poslední jsou tablety Hair Rooster, které se prodávají v lékárně a berou se co dva dny. Taky na růst, objem a zlepšení kvality vlasů. Nejsem si jistá, jestli budou produkty fungovat, i když je budete používat samostatně, každopádně mě už vlasy nevypadávají, což mě nejvíc těší, jsou silnější, zdravější, hebčí a přesně takové, jak mají zdravé vlasy vypadat. A rostou opravdu rychleji;)

sobota 11. června 2011

Play


Byla jsem v cirkusu. Jedla jsem cukrovou vatu, hladila slona po chobotu, viděla mědvěda jezdit na koloběžce, slona udělat stojku, koně panáčkovat, velblouda zpívat, slona tancovat a zlechtal mě klaun. Takové neděle bych mohla mít častěji.

I was in a circus. I ate cotton candy, stroked elephant's trunk, saw a bear riding a scooter, an elephant doing a handstand, a horse begging, a camel singign, an elephant dancing and I was tickled by a clown. Sundays like this could be more often.

pátek 10. června 2011

I Gotta Crush On Obama


Tohle triko jsem si koupila předloni v Americe těsně po volbách. Prodávali je všude a jelikož jsem fandila Obamovi, musela jsem ho mít v šatníku.
Když jsem byla vyfotit tohle oblečení, potkala jsem sympatického kluka - nesl si přes rameno surfařské prkno a koukal, co to tam předvádím :D Ostrava mě stále překvapuje.

I bought this tee in America shortly after the elections a couple of years ago. They were for sale everywhere and because I was pulling for Obama, I had to buy.
During taking this photos, I met a handsome boy carriing a surf board and staring at me :D Ostrava is still surprising.

středa 8. června 2011

Hello, yellow!

Mám velmi optimistickou náladu, hlavně proto, že konečně není nic do školy. Sice jsem si říkala, že dnešek strávím alespoň trochu studijně (ruština) a trochu sportovně (jogging), budu hodně spát a hodím vám sem článek o péči o vlasy. Místo toho jsem klasicky (styď se, Martino) jen nafotila ty vlasové produkty (1 fotka, již brzy), čuměla 3 hodiny do stropu a snažila se usnout a nejít zabít vřeštící ptáky venku. A jinak fakt nic. Jsem strašný lenivec, zato večer jsme šly s mou dvorní fotografkou .)) fotit. Slunce už sice zalezlo, ale o to víc zářilo moje triko. Zítra v tom hodlám jít do školy, tak snad se nebudou šklebit.

I am in optimistic mood now, mainly because there is nothing for school (I hope). Indeed I planed to learn a bit today (russian), sport a bit (jogging), sleep a lot and post an article about hair care. Instead of that I (as obviously) took (a) photo of the hair products (coming soon), was stairing at the roof for 3 houres and triing to sleep (and not to kill the screaming birds outside.) And nothing else. I am really a lazy person, on the other hand we went with my personal photographer .)) to do some photo shooting. The sun have already disappeared but my top shined even more because of it. I am wearing this clothes tommorrow to school, I hope they will not be grinning.

neděle 5. června 2011

Lak na nehty od Essie




Mamka má ráda inStyle (i já teda) a já laky (i mamka teda).. No prostě, tohle byla jasná koupě, zvlášť proto, že šeříkový lak na nehty sháním už děsně dlouho a nikde jsem takový odstín neviděla. Essie se normálně prodává v Sephoře, ale nejlevnější zrovna není. 250 kč, pokud se nepletu. Každopádně lahvička je obrovská (15 ml) a na nehtech drží krásně. Zatím ho mám sice jen 2 dny, ale u Lucy jsem četla, že vydrží i týden. U časopisu inStyle si můžete vybrat z 12 různých pastelových barev (jedna z toho byla sytě červená), ale v prodeji jsou desítky odstínů, zvlášť červených, oranžových, růžových, vínových a hnědofialových je nepřeberné množství s originálním jmény. Už jsem se jednou zmiňovala, že se mi líbí, když mají laky jméno místo čísla, že? Můj odstín se jmenuje Lilacism a je to ta krásně pastelově šeříkovo-levandulová, která se hodí přesně na jaro. Už jste si nějaký koupily, sháníte nějaký? :)

sobota 4. června 2011

Take a picture

Dneska vám chci představit moje foťáky. Máme teď doma shodou okolností zrcadlovek víc, dokonce i těch profesionálních, taky různé objektivy, rybí oko a clony, ale ty nejsou součást mé normální výbavy, tak vám je tu nebudu ukazovat:) Navíc nejsou moje, ale jen půjčené, že ano.. :D Pak vlastníme s mamkou ještě starší digitál, který sice neumí ani přibližovat, ale zato je malinkatý a nosím ho vždycky na akce, kde se mi do kabelky nevleze velký foťák.
Moje poklady jsou ale tyhle, plus jeden objektiv, externí blesk a..  to bude vše.)