pondělí 26. listopadu 2012

Crown Already


Při focení těchhle fotek mi počasí vůbec nepřálo, strašně foukalo, vlasy mi lítaly, sukně se zvedávala, tak podle toho i fotky vypadají.)) Měla jsem na sobě kombinaci, která je super pohodlná a když jsem ji měla ve škole, zažila jsem historicky skoro nejvíce komplimentů na můj look :D Za to všem děkuju, určitě si to tu někteří  přečtou, protože jsem zjistila, kolik mých spolužáků mě tu stalkeruje:)) 
Dneska budu psát docela slohovku o tom, co mám na sobě, protože mám všechny kousky ráda.
Tyhle vzdušné lehké šaty jsem si koupila v New Yorku o půlnoci:D Nekecám. Vracela jsem se z nočního promítání Rome Holiday s kamarádkou v Bryant Parku a cestou přes Times Square jsem nakoukla do F21, říkala jsem si, že už tam určitě nikdo nebude a budou zavírat, ale to jsem byla fakt naivní.. Plný třípatrový obchod lidí, u pokladen fronty čítající 30 lidí a na kabinky ještě daleko větší. Nicméně jsem všechny ty fronty vystála, protože se mi tyhle šaty hrozně zalíbily. Byly přesně něco, co jsem do parných veder na Upper East Side potřebovala.
Punčochy jsem podědila po mamce, která si je kdysi koupila a pak v nich nikdy nebyla. Jsou z perfektního materiálu, jsou silné, vůbec si nedokážu představit, jak bych je mohla roztrhnout, což se při sezení na zničených a zatřískovaných židlích ve škole vždycky hodí. Ale navíc jsou prostě mega jemňounké a příjemné na dotek. Fakt doporučuju silonky z Reservedu, doufám, že tam ještě takové vyrábějí.
No a nakonec jsem k docela nenápadnému outfitu přidala mou novou čelenku, kterou jsem si koupila před pár týdny na e-shopu Oscar de la Renta. Teda, tam už ji měli vyprodanou, ale jejich nejochotnější personal shopper Matthew mi ji sehnal z obchodu v NYC a do týdne poslal (a to i přesto, že New York byl zrovna postižený výpadky elektřiny po Sandy), což mi připadá jako solidní služba na úrovni, kterou bych vzhledem k ceně očekávala. Hrozně mě to potěšilo a měla jsem radost, že ikdyž byla na stránkách vyprodaná, dokázal ji sehnat. Nicméně, věřili byste, že ji měli i v Obsession v Praze? Ano, v létě a už je samozřejmě pryč:)

sobota 24. listopadu 2012

where the vile things are


Taky na vás tak dopadá podzimní (zimní?) únava jako na mě? Já sotva dožívám odpoledne, vždycky nějak přetrpím osm hodin bolesti zad, zimy a hladu ve škole, doplazím se domů a úplně demotivovaná si sednu k haldě učení. Ano, tomu se říká maturantský život. Ale už jen půl roku.)
Stěžování na můj blog obvykle nepatří, ale co vy, maturanti? Taky si u vás ve škole všichni učitelé myslí, že když nebudete vědět složení cigaret v angličtině, neodmaturujete a že musíte umět rozebrat knihy, které si k maturitě nenapíšete? 
V posledních dnech je Ostrava zahalená do smogu, což nikoho netěší, protože dýchat štiplavý smrad není nic příjemného a Slunce jsem viděla naposled skoro před týdnem. Nicméně, jsem si zalternovala rčení "better cry in a limo than in a tram" na "better cry in fancy dress than in boring dress" a koupila si tyhle vínové kalhoty, což jen potvrzuje, že se mi nějak moc tahle barva dostává do šatníku. A taky teď často nosím kousky, které jsem si koupila v létě někde v cizině, jako tyhle náušnice z Nice a náramek z newyorského blešáku, protože mi připomínají bezstarostné prázdniny a makes me look forward to the next one. (pořád válčím s jak přeložit "makes me".. tak mě omluvte.)

pátek 23. listopadu 2012

Charlotte Olympia


O návrhářce bot Charlotte Dellal a značce Charlotte Olympia jsem už slyšela dřív, ale až před nedávnem mě nějaká stránka navedla na její e-shop. Líbí se mi téměř všechny její boty, a líbí je slabé slovo, jsou prostě úžasné, jen bohužel ve většině případů stojí ještě více než Ch. Louboutin, takže si je budu muset připsat na svůj seznam věcí, které si koupím, až si vezmu miliardáře. Kromě úžasných kočičích balerínk, které se hned staly trendem bloggerek a fashion comunity (jak by řekla Eleanor Waldorf), se mi taky moc líbí průhledné psaníčko se třemi různými vnitřními designy a lodičky se zlatou platformou. A platmofrmy s notama. A ty černé kotníčkové se zlatým lemováním. A psaníčko a la domino. A růžovo bleděmodrá turbozmrzlina. 
Líbí se vám?

neděle 18. listopadu 2012

breaking dawn


Tak včera jsem byla na novém díle Twilight a ačkoli nepatřím k šíleným fanynkám, nečetla jsem ani jeden díl a Bella mi je nesympatická :D, viděla jsem všechny díly a u tohohle jsem měla tak tak slzy na krajíčku. Nechci to tady moc rozebírat, protože jste to někteří třeba ještě neviděli a nechci vám pokazit zážitek, ale líbilo se mi to moc a je docela škoda, že sága už skončila. Na Edwarda bych se mohla dívat pořád a mám hrozně ráda romantické příběhy "trochu jinak".. Vzala jsem si na to nový lak z kolekce Twilight od Essence, který je nádherný, jako byste si na nehty nastříkali zlatý sprej, fakt úžasná barva, ještě žádný lak nebyl tak dokonale zlatý jako tenhle, to říkají všichni, kdo ho vidí:)) Ukazovala jsem vám ho na svém Instagramu a na kvalitnější fotce z Googlu ho můžete vidět tady. Jsem z něj vážně hrozně nadšená a jako bonus se mi hodí ke  gombíkům s erbem .)

středa 14. listopadu 2012

White Dress & Grey Weather


Rozhodla jsem se vytáhnout své letní šaty i teď, když už jsme v půlce podzimu. Dřív bych si na sebe světlé šaty s tmavýma punčochama nevzala, ale kupodivu tahle modrá není tak tvrdá jako by byla černá, košile zase utlumila tu bílou nahoře, takže se mi to tak nakonec zalíbilo. Příště si k tomu vezmu vínové nebo fialové punčochy, které se podle mě taky krásně hodí, ale zdálo se mi, že teď vínovou nosím až moc často, tak jsem ji vyměnila za tmavě modrou. No nic, vykecávat se o barvě punčoch by mi šlo, ale teď mě čeká fyzika, takže  jdu na to.) Mějte se!
Btw, nejlepší barva tohoto podzimu je pro mě stejně vojenská zelená! A jaká je ta vaše?

neděle 11. listopadu 2012

everybody talks


Minulý pátek jsem jela jako většina maturantů do Brna na Gaudeamus, byla šílená kosa a já se na to oblékla dost nevhodně, protože mě mamka ráno přemluvila, že bude určitě teplo (zdravím, mami!) a já si teda nevzala parku, jak jsem měla v úmyslu, ale krátký kabát a kraťasy. Podle mě cesta ale určitě stála za to, dost jsem se na Gaudeamu dozvěděla, takže až vám bude třídní říkat, že to je jen reklamní tah na tahání peněz, nevěřte ji:)) Po tom, co jsme obešly všechny stánky, které mě zajímaly, jsme se vydaly do centra po pár obchodech a na oběd. V Brně jsem si koupila kalhoty, které teď nosím úplně každý den, takže se taky brzy objeví na blogu, kabát, který má stejné vyhlídky a na Vánoce jsem si vybrala rukavice. Taky jsem si koupila make-up, který jsem předtím zkoušela ze vzorečků a byla jsem úplně nadšená, že to byl přesně odstín pro mě plus dokonale kryl a netvořil masku. Prostě po 6 letech zkoušení make-upů jsem našla ten ideální (asi za 200, nepamatuju si přesně) a určitě vám ho taky na blogu v nějakém z příštích make-up postů představím.
Byl tady z vás taky někdo na Gaudeamu a líbilo se vám to? Dozvěděli jste se něco nového? Já teda u většiny jo, jen Karlovka mě zklamala, na mém oboru stál nějaký kluk, který se k žádným řečem neměl, člověk si vzal jen letáček, kde bylo stejně všechno jako na webu a nic víc. 

sobota 10. listopadu 2012

Indiánské nehty



Tzv. aztec print nehty (které jsem překřtila na indiánské nehty, protože jak víte, nemám ráda nepřekládání toho, co jde normálně přeložit, ale tuto tematiku bych už raději znovu neotvírala.)) se mi už dlouho líbily na internetu, ale pořád jsem se neměla k jejich vytvoření, ale v poslední době mě vzorované nehty začaly víc bavit a tak došla řada i na ně. Pro začátek jsem nechtěla vymýšlet moc komplikované barevné kombinace, protože vlastním jen obyčejné laky, žádné extra úzké štětečky ani nic podobného a časté přechody barev by se určitě nepovedly. Jako podklad jsem dala Pink Friday od OPI z kolekce Nicki Minaj a na to bílý Essence a černý Golden Rose. Samozřejmě nikdy nezapomenu použít podlak a nadlak v jednom Miss Sporty, bez toho si to už nedokážu představit. Bez oprýskání vydržely nehty asi 4 hodiny :D, protože těch celkem až 6 vrstev se hrozně lehce oloupe, ale nebylo to nic většího, než co by se dalo rychle spravit a přemalovat. Tenhle vzor se mě osobně moc líbí, vymýšlela jsem si ho z hlavy a ikdyž není perfektní, já z nich měla radost a neskutečné množství i cizích lidí mi nehty chválilo a nevěřili, že jsem je dělala od ruky normálníma tlustýma štětečkama.. Proto jsou taky tady, zbytek mých nehtových výmyslů můžete vidět na Instagramu (@emgolightly), kde je přidávám hodně často:)) Co vy, už jste to zkoušli, nebo vám indiáni moc neberou? Jednou bych to chtěla hecnout, vyhradit si tak dvě hodiny, koupit štěteček na nehtový design a zmáknout třeba toto.

sobota 3. listopadu 2012

my Halloween costume


V pátek jsme šly s kamarádkou oslavit, pravda trochu opožděně, Halloween do mého oblíbeného baru/kavárny, který byl naprosto dokonale "americky" vyzdobený, všude pavučiny, umělé hroby, pavouci a vydlabané dýně. Navíc byli všichni v maskách, což se jen tak na našich halloweenských párty nestává. Za co jsem šla je jasné, protože je to moje oblíbená filmová postava, ikdyž mě včera až moc lidí tipovalo na nevěstu:D