sobota 26. října 2013

stressed depressed but well dressed


Nevím, jestli mám jen nedostatek sebekázně, ale při tomhle krásném počasí dělám raději úplně všechno jiné, než se učím. Proto jsem předevčírem utekla domů, v pátek si odvolila, dnes ve mně výsledky voleb vzbudily stejně velkou depresi jako statusy mých pražských kamarádů, že by rádi udělali z Prahy vlastní demokratické knížectví (ať už to zní sebevíc absurdně), ale nezbývá než doufat, že po špatném období prostě vždycky musí přijít to dobré. Jen je mi líto těch promrhaných hlasů lidí, kteří k volbám nešli. Já osobně jsem na volbách potkala jen důchodce o šesti berlích, kteří měli na čele nakreslené třešně. Že ale důchodci, kteří nemají moc peněz, volí "staré dobré" komunisty mě ale nepřekvapuje, mnohem víc mě dostalo, že koblihy zadarmo od zkupovatele Reflexu můžou zajistit, že se loni ještě nevýrazná strana umístí na druhém místě do parlamentních voleb - to si snad někdo myslí, že pokud bude volit "demokracii", i potom bude dostávat jídlo zadarmo? Tak buď očekávám milodary a volím komunisty, nebo demokracii a volím.. no, co je u nás demokratická strana si udělejte názor sami, ale jak se podařilo Ano zmanipulovat většinu našich severních spoluobčanů, to nechápu.
 S výsledkem voleb už teď nic neuděláme, dokud nebudeme nuceni jít k volbám znovu, proto chci otočit list a věnovat se tomu, co je na blogu hlavní - módě:) Na těchto podzimních fotkách z předminulého víkendu (protože jsem do teď neměla na blog dost času, ale jelikož jsem se rozhodla, že takhle to dál nechci a už v podstatě vůbec nedělám to, co mě baví, od teď snad budu mít na blog času víc, jen co tenhle týden napíšu tři zákeřné testy:) mám své nové tričko z Etsy.com (prodejce najdete tady) - sháněla jsem ho ještě ve Švédsku v Brandy Melville, ale tam byl obchod čerstvě otevřený a už jim nedorazilo na prodej, proto jsem koukala různě na netu a našla ho na Etsy u prodejce, který prodává samá skvělá a originální trika. Moji obsesi po jednoduchých tričkách s drzým nápisem už znáte.) 

čtvrtek 24. října 2013

New in z jarmarku OnaDnes



Minulý víkend mě mamka, která za mnou přijela na návštěvu do Prahy, vytáhla na Jarmark Ona Dnes, který se pořádal na výstavišti v Holešovicích. Byl nádherný den, ze kterého mám spousty fotek, které vás na blogu neminou a jak jsme vešly do stanu, myslely jsme, že to hned otočíme - hrozné horko a dusno bylo nepříjemné, to se organizátorům moc nepovedlo, ale nakonec jsme zůstaly, prošly si prodávající  a když jsme se prohrabaly většinou fakt krámy, našly jsme i pár skvělých kousků jako kožené bundy, osmdesátková barevná sáčka nebo sukně z Topshopu. Mamča si vybrala od nějaké stoleté babičky šátek "na lov" s bažantama a já dvoje semišové šaty (leč moje sokonalé tmavě modré s výstřihem na zádech z H&M Trend se mi po neopatrém zásahu babičky (která je nemilosrdně strčila do pračky) srazily, že z nich je krásný top..) a pravou koženou bundu. Oboje semišové šaty byly od stejné prodávající, takže nejsem jediná divná, která může mít tyhle nejpohodlnější šaty do zásoby :D Každé jsou trochu jiné, ty první delší, bez výstřihu, podle mě se budou dát nosit jen s hodně vysokýma podpatkama, jinak bych je musela krátit (což ale nechci, na to mám ty druhé:) a jsou v tmavě modré barvě a ty druhé jsou lahvově zelené / petrolejové (což se mi na fotce dost zkreslilo do modra) s efektními hodně nařasenými rukávy a výstřihem na zádech. Ze křiváku mám ohromnou radost, protože je z broušené kůže, která je hrozně příjemná (je to v podstatě ta samá, z jaké mám vínový křivák z Manga z jednoho z posledních outfit postů), sedí mi v ramenou jako ulitý a ukecala jsem ho na 350. Pravou kůži. A to je deal. Teď, když je v Praze krásných 20 stupňů si ho užívám každý den, v kůži je horko i teď na podzim a už jsem ho měla ve škole i v kombinaci s oněma petrolejovýma semišovýma šatama a koženými boty na podpatku a cítila jsem se v tom mega dobře, tak třeba se tu podobný outfit ještě objeví.

Co vy, byli jste tam taky? A jak vypadají vaše úlovky? my přišly až docela pozdě, tak věřím, že na začátku bylo krásných věcí ještě víc.

pondělí 21. října 2013

nothing shocks me anymore after tonight


Před jednou z mých alma mater. Z jednoho z těch krásných podzimních dní, které nám teď panují v Praze a já doufám, že nikdy neskončí. Omlouvám se za dnešní absenci textu, ale mám dnes ještě velké plány s účetnictvím .)

čtvrtek 17. října 2013

PRAHA II + DESIGNBLOK


Designblok - Superstudio: instalace H&M Home 
(věděli jste, že máme v Praze taky "háem houm":)? Já to nevěděla do té doby, než jsem nešla v Myslbeku do druhého patra na toaletu a nazvala bych to objevem podzimu;)

Dnešní článek je spíš dvojčlánek. Kromě mých nejoblíbenějších fotek z Designbloku (líbilo se mi tam věcí a instalací mnohem víc, ale jelikož jsem s sebou neměla foťák - protože jsme šly s kamarádkou po škole a nosit ho předtím na přednášky se mi nechtělo - a měla jsem jen mobil, který se mi příliš brzo vybil, další fotky bohužel nemám - nejvíc mě mrzí absence fotek bot Marie Petrákové, ale co mě mrzí ještě víc, je absence těchto bot na trhu - nebo jsem je zatím jen neobjevila?
Zbylé fotky jsou z mých podzimních výprav různě po Praze. Tento podzim kultuře přeje a jestli máte návrhy na další divadla/výstavy/festivaly/filmy na které musím nutně jít, piště mi je, prosím, do komentářů:)

úterý 15. října 2013

Bridge over troubled water


Zdravím z přednášky filosofie! Jestli to na konci semestru nedám, víme proč.. :D 
Konečně, konečně tu mám své nejoblíbenější fotky z poslední doby s novým účesem, o kterém to dneska všechno bude. Už asi tři týdny jsem o víc jak 20 cenťáků lehčí a ani trochu nelituju. O delším "mikádu" jsem přemýšlela už od jara, ale pak jsem si na začátku léta nechala udělat ombré a na chvíli od chuti na změnu upustila. Pořád jsem ale říkala, že si to na podzim zkrátím, až jsem jednou byla objednaná ke kadeřnici na ostříhání konečků a když jsem tam šla, cestou jsem vygooglovala dvě fotky účesu Alexy Chung a z minuty na minutu se rozhodla, že je fakt čas na změnu a šla do toho. A nelituju toho ani trochu:) Klidně jsem chtěla vlasy zkrátit až pod uši, ale prioritou bylo, aby mi zůstalo ještě ombré, takže jsou nakonec takhle dlouhé:) Dá se z nich v pohodě udělat cop nebo drdol a dají se i natočit. Nejlíp ale vypadají čerstvě po umytí, volně uschlé, rozcuchané a lehce vlnité. Kdybyste měli, vy ostravští, někdy chuť jít ke kadeřníkovi, který vám vlasy udělá přesně podle vašich představ (a líp!) - pak mám jasný tip: In Hair Studio v Porubě. Dělali mi jak ombré, tak stříhali a oboje dopadlo skvěle. Ombré jsem sice ještě několikrát dodělávala doma podle mých představ, ale se střihem a finální úpravou jsem byla vždycky nadmíru spokojená. Konečně kadeřnictví, kam se nebojím chodit a už měnit nebudu:)

neděle 13. října 2013

Le Pliage


Pamatuju doby, kdy se mi Longchampky moc nezamlouvaly - nákupní taška za pár tisíc? Ne, díky. Ale postupně se mi vyvíjí vkus a našla jsem v nich kouzlo v jednoduchosti a praktičnosti. Navíc se zdají nezničitelné a už jsem v pražském slejváku před pár dny vyzkoušela i jejich voděodolnost.

Nechtěla jsem klasickou černou, protože jak víte, černou nosím jen málo kdy a mnohem raději mám námořnickou modrou - kabelka je ve skutečnosti mnohem tmavší, než na fotkách - za to může bohužel blesk. Kupovala jsem si ji přes Apple Store ve výbavě přímo na Macíka - je polstrovaná, má kapsy na laptop, tablet a iPhone a vyztužené dno, takže není taková beztvará jako normální Le Pliage. Tak jsem si na ni ale zvykla, že ji nosím i bez notebooku a využívám, že se toho do ní vejde opravdu hodně.

Ještě se mi hrozně líbí v khaki zelené, která ovšem na Mac nebyla. Třeba na ni ještě někdy dojde v menší verzi .) Touhle jsem se zařadila mezi davy studentek na VŠE s Longchampkama - příjde mi úplně srandovní, jak jsou tam všichni jak přes kopírák v converskách, parkách, s Longchampkama, s hodinkama Michael Kors a Macama. Příjde mi to docela úsměvné, ale na druhou stranu se mi líbí, že jsou mí spolužáci stylaři a neoblíkají se úplně nudně a obyčejně jako většina lidí u nás na gymplu.

pátek 11. října 2013

PRAHA I


Není nejkrásnější?

V Praze jsem už skoro dva měsíce, nestíhám zveřejňovat články z prázdnin, ani outfity, ale o podzimní Prahu vás nemůžu ochudit - protože občas mám čas na to vzít foťák a jít pěšky z domu ten kousek na Hrad, na výstavy, do divadel, do kina nebo jen tak na piknik do Stromovky. Mrzí mě, že tady nestíhám přidávat víc, taky nosím v hlavě nový návrh na design stránek, ale bohužel není čas. Tak snad se to brzy zlepší.)

středa 2. října 2013

don't grow up - it's a trap



Tak už je to tady - 5 stupňů, když jdu do školy a 9, když se vracím.
Tyhle fotky jsou ještě z asi předminulého týdne, kdy jsem byla doma a tohle je můj "homecoming" outfit z cesty vlakem. Mikina je moje oblíbená, kupovala jsem ji v Řecku v slevách a měla být v onom new in článku z Řecka, který bohužel tenkrát nebyl kvůli zrcadlovky. Což mi připomíná, že vás ještě čeká "walk down the memory lane" alias fotky z Řecka a Švédska.
Dalším mým oblíbeným prvkem outfitu je tričko s nápisem, které mám z českého e-shopu www.trikator.cz. Líbil se mi vtipný nápis, který přesně vystihuje mou současnou životní etapu :D
Nejvíc mě překvapilo a potěšilo, že tričko přišlo druhý den od objednání a s kvalitou jsem taky spokojená. Podobných trik se mi teď v šatníku kupí docela dost, nápisy s nápadem mě baví a jednoduché barvy jako bílá, černá, šedá se dají jednoduše kombinovat, proto podobná trička nosím často, když na poslední chvíli ráno vybírám oblečení.
Díky Elišce jsem zase po dlouhé době zavítala do New Yorkeru a objevila tyhle skvělé loafers jen za 300. Jejich výhodou je, že jsou opravdu pohodlné a nebolí z nich nohy ani po celodenním nošení. Mamka si je plánuje taky koupit, protože vypadají docela "dolcegabbánovky" a ještě za tu cenu..