úterý 15. července 2014

Berlin: photo diary


Jak jsem už psala, předminulý týden (uf, to letí) jsem strávila několik dní v Berlíně, kde jsme se hlavně vydaly na koncert Foster the people, ze kterého najdete video na konci článku a před ním taky outfit, kde můžete vidět, co jsem si na koncert oblékla. V Berlíně jsem byla poprvé, když jsem byla hodně malá a upřímně si už mnoho nepamatuju. Podruhé jsme se tam vydaly na jaře, kdy jsem vám ukazovala z Berlína outfit a new in. Dneska tedy přidávám random fotky z města a čeká vás ještě článek o moderní berlínské architektuře, když jsem teď ten odborník na ni, žejo .) (Zdravím anonymního komentujícího z minulého článku!) Podobný článek ze série "archi walks" už jsem psala o Paříži, kde jsem taky minule strávila několik dní běháním po městě s vytištěným seznamem zajímavých moderních staveb a ten si můžete přečíst tadyhle.

As I've mentioned before, I spent the week before last week (pfuuu, time goes fast) some days in Berlin, Germany. We headed mainly to the Foster The People concert, which you can watch a short video from at the very ending of this article as well as an outfit I went for. I was in Berlin for the first time when I was very little and I remember hardly anything. Second time I was in Berlin in spring as could read a new in post and see an outfit on my blog. Today I want to show you guys some random pics from the city I love and great article from "arch walks" series about modern Berlin architecture will follow. I've already written a similar article about Paris, so you guys definitely check it out here.


nejkrásnější fasáda // the best facade


Reichstag


nejlepší obchod na světě // the best shop in the world


z pohádek bratří Grimmů // from the Grimm brothers' fairytales


Staré zateplené paneláky v Německu. Žádná kombinace modré, zelené, oranžové a růžové. Taky jste si mysleli, že se prodávají barvy jen v mnohabarevných sériích a když je nepoužijete všechny, hrozí vám trest zlynčováním?


ZARA top
TOPSHOP skirt


10 komentářů:

  1. super článek! Berlín je určitě krásný :) chci se tam taky brzo podívat!

    Btw, taky tak strašně moc nenávidíš ty barevné domy tady v Ostravě? Já to absolutně nechápu!
    Naštěstí bydlím ve staré Porubě, tak to tady snad nehrozí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na ně koukám celý život a mám neuvěřitelnou averzi k těm lidem bez vkusu nebo špetky citu pro prostředí jako celek – tady si můžeš přečíst mou diskuzi, ikdyž to moc diskuze nebyla, protože jsem byla přehlasována širokou veřejností, že barevnost je přece lepší než šeď a bylo mi doporučeno najít si optimističtější přístup k životu. Nicméně to dostatečně vypovídá o tom, proč je neuvěřitelně demotivující něco s naším urbanismem a vzhledem sídlišť dělat, protože lidi to chtějí tak, jak to je a opravdu se jim to líbí. V takových chvílích si říkám, jestli jít proti mému přesvědčení = demokracii a prostě něco vyhláškama zakazovat a nařizovat (regulační plány) anebo se smířit a respektovat rozhodnutí většiny (a jít si dělat architekturu v budoucnu jinam a nepomoct tak svému městu). tady: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=854745371206747&set=o.2389224680&type=3&theater

      Vymazat
  2. amazing photos!
    xoxo Sienna
    www.fashionintheair.com

    OdpovědětVymazat
  3. Berlin je krasny! Skvele fotky. Taky se tam chystam a vsechny ty obchody.,, :)

    Www.thetasteofviolet.com

    OdpovědětVymazat
  4. Čím dál lepší blog. :) Ale myslím, že obecně tvému blogu člověk nejdřív potřebuje "přijít na chuť". Jen tak dál. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s tímhle naprosto souhlasím. musela jsem se k Martině "propracovat" a teď se vždy moc těším na nový článek :)

      Vymazat
    2. Téda! Děkuju vám:) Ale zajímalo by mě, čím to je?

      Vymazat