čtvrtek 27. března 2014

(2) out of the blue - evening version


Po minulé denní verzi je na řadě tahle spíš na spešl událost, která mě baví mnohem víc. Bílé lodičky můžete vidět v outfitu poprvé, protože na ně zatím ještě nebylo počasí, stejně tak i halenku ze slev z Manga. Celý outfit jsem poskládala ze svých oblíbených kusů oblečení a musím přiznat, že průsvitné halenky (i přes narážky svých klučičích spolubydlících:) nosím hrozně ráda a přes den mi to ani nepřijde, že jsou "trochu jiné". Zajímalo by mě, jestli to máte taky tak, nebo jestli pod ně nosíte tílka nebo se cítíte nesvé? 

neděle 23. března 2014

(1) out of the blue - casual version

 
Dnešní článek bude o denní variantě jednoho outfitu a jeho večerní variantu uvidíte na blogu zítra. Už dlouho jsem přemýšlela, že udělám alespoň mini sérii looků, které bude něco spojovat. Pro tentokrát jsem se rozhodla nafotit dvě kombinace se stejnými stavebními kameny, pozměněné jen jinými doplňky, tak aby se jednou hodily na denní nošení a podruhé na zvláštní příležitost. Mám naplánované i další série, například řadu outfitů s jedním kouskem ve více kombinacích, inspirativní třeba pro cestování, kdy si chcete sbalit do kufru jen málo věcí a přesto z nich na místě vytvořit zajímavé a jiné outfity. Navíc jaro krásně nahrává ke kombinování - vrstvení, vázání šátků, nošení sak, nadkolenek, vest.. Já jsem velký fanatik do kabátků, baloňáků, sak a kožených bund, takže si užívám tohle přechodné období, kdy je na ně správná teplota. Co máte na jaře rádi vy?

pátek 21. března 2014

never forget ya!


Jeden z nejpohodlnějších outfitů poslední doby - nosím ho už třetí den v kuse a jsem si vědoma toho, že je nejvyšší čas toho nechat :D Nicméně tohle jemňounké triko z Topshopu je ta nejlepší materiální věc, co mě v poslední době střetla a hodí se úplně ke všemu v mém šatníku, tak jsem zvědavá, kdy karma zasáhne a já si na něj vyliju kečup nebo něco horšího. Ale když už mám ten karma řetízek, třeba se to nestane.. 
Tuhle kabelku jsem zase ukořistila na Harper's Bazaar Charity, který mě až tak nenadchnul. Ano, sice se mi moc líbila semišová vestička Chloé, ale byla natržená a koupit si za dva tisíce natrženou věc.. chápete.. No a taky jsem tam potkala podivnou paní ověšenou pěti krásnýma kabelkama Prada, kterou bych si jednu mileráda koupila, ale tato dáma s nima asi měla své plány a rozhodně nevypadala, že je bude nosit. Takže tak, vyšla jsem z toho jen s touto kabelkou, která je ale super a tahle kanárkově žlutá se mi moc líbí, ale příště to snad za to zatahování sociologie ani nestojí .)

A nejlepší (pro vás) zpráva na konec - prodávám tenhle kryt na iPhone 5/5S z Urban Outfitteru - koupený před pár týdny v Berlíně, úplně neporušený, tak pokud se vám líbí stříbrná a geometrické vzory jako mě, napište mi na e-mail (martina.nav16@gmail.com) a domluvíme se ;)


neděle 16. března 2014

late afternoon


Tento týden jsem strávila skoro celý doma v Ostravě, jen jsem vždycky na den odjela do školy do Prahy. Byl to docela zápřah, ale viděla jsem se po dlouhé době doma s kým jsem chtěla a byla v tom nejkrásnějším pátečním počasí na předlouhé výcházce s psíkem.
Taky jsem za poslední týden byla v kině na samé skvělé věci, které bych vám mohla doporučit - Cizí oběd (na způsob Milionáře z chatrče), Rozbitý svět (největší současné psychologické drama), Mikrotopie (o minimalistickém bydlení) a Nymfomanka (2. část se mi asi jako jediné ve vesmíru líbila mnohem víc, úplně mě přpoutala do sedačky a nebyla jsem po vygradovném konci skoro schopná se zvednout a jít, jak mi ta druhá část přišla silná příběhem a nakumulovanými emocemi).
Jinak jestli jste z Ostravy, pak si vyčleňte hodinku na výstavku panelů ve 2. patře Karoliny s návrhy na revitalizaci Ostravy jak studenty architektury, tak jejími ostatními obyvateli. Některé Většina návrhů stojí za to.

neděle 9. března 2014

Berlin goodies


Na konci února jsem strávila několik dní v Berlíně, kde nám krásně vyšlo počasí, oběhaly jsme opravdu téměř všechno, co jsme si naplánovaly a k tomu stihly i pár obchodů a skvělý bleší trh.

středa 5. března 2014

archi walks: Paris modern


Hotel Fouquet's Barriė architekta Edouarda Françoisa poblíž Champs-Elysées: obrys klasického pařížského domu haussmanova typu vyplněný betonem, inspirace skalním městem Petra. 

úterý 4. března 2014

where have all the flowers gone?


Ahoj! Fotky jsou z jednoho z nejpůsobivějších měst, ve kterých jsem byla. Není krásné, není romantické a přesto má neopakovatelnou atmosféru, žije a připomíná mi takový menší New York. Největší ironií osudu je, že jsem po něm nikdy dřív netoužila a nebyl mým snem a teď je to tak trochu láska. A v létě prej zas, naplánovala mi kámoška .) Více fotek samozřejmě coming (víceméně) soon.

Co říkáte na kombo lea a pruhů? Já jsem nadšen. Na VŠE to ještě asi úplně není, ale podle mě je to geniálí kombinace, která svědčí o určitém nadhledu nad módní klišé a chuti hrát si s oblečením. Samozřejmě ve všech případech to nebude vypadat dobře, stejně jako ani džíny s bílým trikem nebudou  na 100 % vždy vypadat skvěle, ale ale došla jsem k názoru, že když spojíte své oblíbené kousky, musí to klapnout, ať jde o cokoli. Tak nějak to prostě funguje. Týpci z theminimalist.com dokonce tvrdí, že si máme v šatníku nechat jen své nejoblíbenější oblečení a každý den tak být o trochu šťastnější a spokojenější a cítit se pohodlně. Na tak radikální řešení zatím nemám, přeci jen, mám spoustu věcí, které nejsou mé oblíbené, ale nosím je proto, že se hodí ke všemu/jsou pohodlné/whatever. Ale něco na jejich myšlence bude a několikanásobná zkušenost mě přesvědčila, že oblíbené věci mají opravdu tendenci se skvěle doplňovat, minimálně se v nich budete cítit hodně dobře a to jde taky vidět.. A kdo ví, třeba tady příště uvidíte puntíkaté šaty přesně s touhle košilí.

PS: Již jste taky vytáhli conversky a kožen(kov)é bundy? Já už si hraju s holými kotníky, 7/8-ovými kalhotami a košilemi jen pod koženou bundou. A v těch 12 stupních mi fakt není zima.

PPS: Pusťte si píseň!

pondělí 3. března 2014

Paris Diary


V Paříži jsem byla už aspoň po šesté, ale stále je, co objevovat. Tentokrát jsem si dala za cíl moderní stavby, které uvidíte v příštím samostatném článku, dneska jen náhodné fotky zajímavých míst a situací.  První fotka je ze střechy Centre Pompidou.