pondělí 3. října 2011

Film Tip: Půlnoc v Paříži


Film, který mě přiměl poslouchat po večerech Ellu Fitzgerald a přehrávat si trailer stále dokola. Stahovat ho hned jak přijdu z kina. Jediný film Woodyho Allena, kdy jsem si aspoň na pár minut neřekla, jaká je to nuda. Když mi kamarádka před pár dny poslala link na trailer a jestli prý půjdem. Stačilo se mi podívat na herecké obsazení a bylo jasné, že ho musím vidět. Tolik slavných jmen snad není ani na seznamu hostů do Karlových varů. Hlavním hrdinou Öwen Wilson, jeho snoubenkou Rachel McAdams, femme fatale Marion Cotillard, Adrien Brody hraje Salvadora Dalího, první dáma Francie Carla Bruni je průvodkyně, Alison Pill Zeldou Fitzgeraldovou a Kathy Bates Gertrudou Steinovou. Žasnete nad mladým F. S. Fitzgeraldem, Ernestem Hemingwayem a zástupem slavných osobností tak, jak je neznáme - tedy roztančené a se skleničkou v ruce. Kouzlo Paříže ve dvacátých letech minulého století se prolíná s dokonalým luxusem Paříže dnešní, kdy všichni nosí tašky s nákupem u Diora a z Vespy se stal módní doplněk. Kromě toho, že film funguje jako zaručená reklama na Paříž, kdyby teda byl ještě na světě někdo, kdo s návštěvou váhá, nejedná se jenom o přehlídků nádherných kostýmů a skvostného glamouru té doby, hlavní myšlenkou je nespokojenost lidí v jakékoli době, úděl snílků, ve kterých se projevuje typická woodyallenovost. Film nepostrádá ani vtip, budete se smát a rozhodně nebudete plakat. Nečekejte drama, jen pořádnou dávku romantiky. Je t ta nejkýčovatější pohádka jakou jsem snad viděla, je tak neskutečná a nereálná, že se mi snad nechce věřit, že jsem to já, kdo čeká po cestě z kina, že kolem mě mezi věžáky projede sto let starý Peugeot, z okna zamává Zelda Fitzgeraldová a pozve mě na nejúžasnější pařížský večírek. V tu ránu kolem mě mezi panelákama přeběhl obrovský králík jako z Alenky a dojem, že všechno je v noci možné, byl kompletní.



Pokud chcete vidět dokonale upravenou namyšlenou Rachel McAdams, krásku z Hollywoodu, pro kterou Paříž znamená jen centrum luxusních starožitností, hodného snílka Owena Wilsona, detektiva v paláci ludvíkovské Francie a chcete vědět, o čem doopravdy je tento Picassův obraz, zajděte si do kina, dokud film ještě hrají.

12 komentářů:

  1. ja taktiež :) dnes večer si ho pustíme..

    OdpovědětVymazat
  2. neskutočne sa teším! a polnoc v uliciach Paríža je najkrajšia, teda celá noc.

    OdpovědětVymazat
  3. já naopak miluju Woodyho filmy, ten humor, vyprávění a jednoduchý příběh, na Půlnoc v Paříži se taky chystám...

    OdpovědětVymazat
  4. ked nebude dobry tak vsetky co ste ho vychvalovali dostanete na holu! :P

    http://kateonskate.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. skvelý tip na krásny film:)

    OdpovědětVymazat
  6. Na ten film se hrozně těším!
    http://theautumnchick.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  7. such a great blog,i am new follower from Turkey kisses:)

    OdpovědětVymazat
  8. To zní moc dobře. Díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Filmy Woodyho Allena nejsou nuda. Jen je třeba pochopit jejich poetiku a humor. Woody je jeden z nejzábavnějších a nejvtipnějších žijících režisérů a stejné jsou i jeho filmy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nerikam, ze jsou nudne, vsechny, co jsem videla, me bavily, ale proste obcas v nich jsou kratsi ci delsi pasaze, ktere by se daly vystrihnout, jsou trochu navic a nebavi me. Az na tenhle film, ten nemel takovou zdlouhavou pasaz zadnou;)

    OdpovědětVymazat