pondělí 13. srpna 2012

Shopping en Palma de Mallorca

(první část nákupů)

Nákupy v hlavním městě Mallorky byly pro mě největším srpnovým překvapením. Myslela jsem, že po New Yorku už nebudu nakupovat aspoň do konce prázdnin, maximálně ještě v Cannes pár věcí, které jsem v NYC nesehnala, ale Mallorca překvapila. Jsou v ní tři obrovské obchoďáky se skvělým sortimentem a nepočítaně nákupních tříd - totální ráj pro shopaholiky. Po téhle nakupovací euforii jsme si s mamčou svatosvatě slíbily, že další nakupování bude až vánočních dárků a zatím to dodržujeme. Jsme doma dva dny.

Na spoooustu fotek z dovolené se můžete na blogu těšit v příštích dnech. Mám spoustu dovolenkových outfitů i random fotky. Srpen mám zase celý naplánovaný, nebudu moc stíhat blogovat, ale budu se snažit, minimálně na Instagram (@emgolightly) přispívám odevšad na světě, kde chytnu wifi:) Taky jsem někomu z vás na Formspringu slíbila, že vám dám vědět, jakmile si založím svůj účet na ČSFD a najdete mě tam jak jinak než pod přezdívkou Golightly. Pokaždé tam ohodnotím film, který jsem shlédla a tak můžete najít stále nové tipy na super filmy.

Poslední nákup poslední večer v Palmě. Pouzdro na tablet od Ted Baker London. Dostanu ho až k Vánocům, takže do té doby ho na blogu neuvidíte, zato pak pořád:D Je lakované, s ozdobným zipem a mašličkou. Vevnitř má saténovou podšívku a nejlepší na něm je, že se dá nosit i jako maxi psaníčko na večer.


Proutěný košík jsme si s mamkou pořídily jako náhradu za naše dvě plážové tašky, které už byly docela zničené a tyhle slaměné věci nosí na Mallorce úplně všichni. Chtěli jsme co nejjednodušší a s koženkovými uchy, aby co nejdéle vydržely - tak ho využiju i ve městě.


Košile ze Stradivaria, nebo-li taky úplně první věc, co doma z tohoto obchodu máme. Je bez rukávů, průsvitná a na límečku ozdobená cvočky.


Sukně z Pull&Bear má nádhernou nude barvu, tílko ze Zary zase tmavě modrou, spojují je kovové detaily. Všechny možné cvočky, kamínky, perličky na oblečení miluju a tyhle dva kousky hodlám nosit dohromady, ikdyž jeden má ozdoby stříbrné a druhý zlaté.


Příprava k maturitě ještě tak úplně nezačala, jen pročítám knihy do češtiny (případně angličtiny) a skupuju šanony, pera, diáře a sešity. Tady můžete vidět velké růžové desky na papíry, sešit s japonskou panenkou (nejspíš do chemie, tam je vždycky třeba ten nejhezčí sešit), pero k přijímačkám od mamky a diář na školní rok 2012/2013 z kolekce Andy Warhol, vevnitř je i spousta jeho fotek a děl, celý je psaný španělsky, takže budu aspoň trochu procvičovat přes rok, ale jsou tam i státní svátky všech zemí, včetně Česka.


Tílko s lebkama z Pull&Bear - myslela jsem, že mě lebková mánie už přešla, ale některé věci si stále nemůžu odpustit, zvlášť když se jedná o tílko z nejlehčího materiálu s decentníma lebkama. A jo, plánuju ho nosit s tímhle nádherným růžičkovým řetízkem z Accessorize.)


Mamčin úlovek je tenhle velký šátek s leopardy ze Zary. Hádám, že mi ho snad někdy půjčí, proto je i tady na blogu:) Mají ještě jeden v červené barvě a ten jsem v Americe viděla prodávat v Urban Outfitteru - netuším, jak je to možné, byl úplně stejný.


Jeden z mnoha úlovků ze slev jsou tyhle španělské korkové boty značky Chica10. Byly slevněné na půlku, protože, jak jsem zjistila, Španělé, když jdou do slev, do nich jdou naplno:D Zatímco v Americe jsem si ve slevách nekoupila nic, ve Španělsku, když bylo něco (i luxusní zboží) ve slevě, znamenalo to slevu od 50 do 75%, což je naprosto úžasný, takový slevy u nás skoro nikdy nejsou, nebo jsou na ošklivé nebo zničené zboží a ne na drahé značky nebo krásné věci.


Moje klasika ze všech zemí - Vogue España:)


Tyto plavky jsem si koupila těsně před odletem na Mallorcu. Byly jsme s mamkou v kině na komedii Ted, která byla mimochodem úplně skvělá a těšila jsem se na ni od té doby, co jsem před půl rokem viděla trailer (koukněte). Předtím jsme se stavily do Lindexu a našly ve slevách tyhle plavky a ještě jedny, které si koupila mamka. Moje stály vršek+spodek dohromady 250 korun a původní cena byla 800. Jedna z vyjímek, měla jsem hroznou radost, že jsem našla tak krásné plavky v tak velké slevě.


Úplně první kup na Mallorce. Jsou výrazné, letní, kytičkované, jsou to šaty a mají asymetrickou délku (takový ten "šos" vzadu, jako to nazvala mamka s babičkou;) Jsou superletní a tenounké a řekla bych, že typicky španělské.


Ze stejného obchodu (El Corte Inglés - největší španělské obchoďáky) mám i tyto druhé šaty s plisovanou sukní a z hrubšího materiálu. Mají takový ten typický "šátkový vzor" a jemné pastelové barvy plus výstřih na zádech.


Tričko Hard Rock Café je sběratelský kousek - kupujeme ho ve všech městech, kde HRC je. Tentokrát se nám v kavárně stala vtipná příhoda - uvidíte na fotce v random postu brzy:)


Mikina z Manga je moje vysněná. Jednoduchou šedivou mikinu k elegantním kouskům jsem chtěla věčnost, nikde jsem žádnou hezkou nenašla, až tady tuhle. Má sice nápis, je ale decentní, z černých flitrů a ještě stylový, takže je ve výsledku ještě lepší než ta jednoduchá bez  nápisu, kterou jsem si představovala. A echm, dostanu ji až na Vánoce, takže do té doby žádné outfity:(


Tuhle kostkovanou červenou ocvočkovanou pasuju na košili roku - je way too perfect. Bude s ní tak kvadrilion outfitů.


Tyhle podpatky nejsou moje, ale maminky, nicméně jsem je sem musela vyfotit aspoň pro kochání, protože jsou krásné. Byly ve slevě a jako poslední v mamčině čísle - osud.) 


Tyhle moje bohužel ve slevě nebyly. Jsou to moje úplně první boty ze Zary, protože málo kde mají moj číslo, většinou je hned fuč. Jsou tak krásné! Dokonalé černé platformy - semišové, s otevřenou špičkou, s páskem kolem kotníků. Jsou to jedny z mých nejvyšších bot a taky jsem už dneska venku v dešti, když jsem šla na drink s kamarádkou, stihla otestovat, jak jsou vratké:)) Pod nimi je halenka ze Zary ze slev - viděla jsem ji už kdysi na Kayture a hrozně se mi líbila a když jsme ji viděly s mamkou ve slevách bylo to jasné:)


Náušnice z Bijou Brigitte - perličky prostě miluju.) V dlouhých rozpuštěných vlasech vypadají nádherně.


Naopak tyhle malé kočičí hlavičky vypadají krásně k drdolu a vyčesaným vlasům a jsou z jednoho malého no-name obchůdku v úplném centru Palmy přímo naproti katedrály. Odtud je i brož papugáje. V Palmě je i Zara Home, kterou u nás postrádám, odtud je tohle skvělé tílko, které mělo být původně asi úbor na doma nebo snad dokonce pyžamo. Nechápu:)


Neonově žlutý výrazný náhrdelník z El Corte Inglés je další typicky letní kus. Poutá pozornost raz dva:)

Ještě jsem zapoměla vyfotit růžové plastové brýle a lá Ray Ban, které patří do typické uniformy Mallorky. Doma bych si je asi nekoupila, ale tam je nosili všichni v různých výrazných barvách, byla skvělá letní atmosféra (takhle nějak si představuju Ibizu) a myslím, že je v nějakých letních (nebo i zimních, necháme se překvapit) outfitech určitě brzy uvidíte.) A dvoje džínů na fotce jsou mamčiny:) Měla to štěstí, že našla ve slevách oboje ve své velikosti, každé za 250 Kč, jedny z H&M a druhé z Pull&Bearu:)

39 komentářů:

  1. jeee krasny nakupy!!!:)
    http://sienastyle.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  2. super nákupy, malorca je krásná :)

    OdpovědětVymazat
  3. krásný věci jste si s mamkou pořídily :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tu košili ze Zary mám také, jinak jsem na Mallorce byla třikrát a je to tam opravdu dokonalé! :) Nevíš jestli se dá ten diář od Andy Warhola sehnat i u nás v ČR?

    OdpovědětVymazat
  5. Koukám, že jste se s mamkou rozšouply :D Ale teda samé krásné věci, doufám, že v sootu taky tak dobře nakoupím, chystám se do Berlína :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné úlovky! Ty černé boty jsou super! :) Těším se naoutfity i další fotky.

    OdpovědětVymazat
  7. Vše je perfektní, ale ta kostkovaná červená košile je prostě top!!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Pořídila sis vážně nádherné věci :) Asi nejvíc se mně, jakožto milovnici malinkých doplňků a papírnictví, líbí ty náušnice a brož, a ty školní potřeby jsou taky úchvatné :)
    Přeji ti, ať si ještě krásně užíváš prázdnin a už teď se moc těším na další články :)
    Můžu se zeptat, jak se budeš připravovat na maturitu? :) Taky mě čeká a tak sbírám tipy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No prozatim ctu jenom knihy do cestiny, pripadne ajiny. Do konce roku bych chtela mit vypracovane vsechny otazky a uceni planuju az od Vanoc. Vsichni rikaji, ze do te doby bude stejne fura uceni do normalnich predmetu a tak to driv moc nejde stihat. Hodne stesti, bude to boj:))

      Vymazat
    2. Jé, tak to jsme na tom stejně :) Já si teď plánuju koupit dvě knížky - Ideální manžel a Jak je důležité míti Filipa, v NeoLuxoru je prodávají jednu asi za 190 kč a mají je udělané tak, že na jedné straně je český tetx, a na protější anglický :)
      Jinak jsem ti odpověděla zase u sebe :D
      Taky ti přeju hodně štěstí :) U měn to bude o to těžší, že nejsem jako ty na gymnáziu ale na SOŠ, kde jsem nebyla nucená se skoro vůbec učit... :-/

      Vymazat
    3. Opravdu ti závidím, že ti tolik jde angličtina, když jsi teď i byla v NY, já si připadám úplně neschopná a strašně se toho bojím... Největší problémy mám totiž s gramatikou, poslech mi jde skvěle a mluvení ujde... Doporučila bys mi na tu gramatiku prosím něco?
      A s deskriptivou tě obdivuju... My ji zatím neměli, ale co jsem slyšela, to mi docela stačilo :D

      Vymazat
    4. Juuu, diky za tip, jak budu za par dni v Praze, letim do NeoLuxoru, presne takove knizky dvojjazycne by se mi bodly!
      S gramatikou moc nevim, to do nas husti ve skole horem dolem, jedine si koupit vylozene nejakou ucebnici na prehled gramatiky, ja to takhle udelala s rustinou, kterou prave potrebuju hodne vylepsit a myslim, ze to je uzitecny mit vsechno dobre sepsany a prehledny a ucit se z toho. V te moji knize jsou pak na to i testy na procviceni. Taky jsem ji kupovala v NeoLuxoru a meli v te edici i jine jazyky, ajina tam byla stopro.
      Ja mam zas nejvetsi strach z matiky a mas muj obdiv za pravo, ono cele zsv je pro me pekelne, jsem schopna se naucit nakych dvacet stranek na test, ale 8 let teorie - to bych si nikdy nezapamatovala:D

      Vymazat
  9. Nude sukně z PB a botičky z Chica10 - my absolute favorites! Skvělé! Já si na Mllorce pořídila jen lososové letní šatky a zlatobarevný náhrdelník na krk, ale to je tím, že jsme nebyli v Palmě a ani se tam nejeli podívat:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam vsechyn tve Mallorcovske clanky iz prohlidnute:)) Je to krasny ostrov.

      Vymazat
    2. Jo! Sice jsem si na něm v sedmi rozbila pusu a mám sedm stehů, ale tentokrát jsem byla na jihu ostrova - Paguera. Bylo super! Ale takové úlovky nemám <3 jsou úžasné

      Vymazat
  10. Super věci, hlavně ten obal na iPad :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Wow, to jsou krásné věci :)) Ta slaměná taška je boží!
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Skvělé úlovky:) A ty boty ze Zary, ach jak vražedně vysoké, krása:)

    OdpovědětVymazat
  13. Pááni to je úlovků! :D :) Tak si mě nyní nabudila na nákupy. Ty tvoje platformy ze Zary sou super koukala sem na ně na netu a fakt se mi líbily, ale pořídila sem si ty nejznámější v color blocking modrý verzi a sem spokojená. Také mé první, protože se do Zary moc nedostanu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vim, ktere myslis, ty jsou taky krasne:)

      Vymazat
    2. Před třemi lety jsem ve Francii ulovila stejný warholovský diář. :))

      Vymazat
  14. to jsou úžasné věci, líbí se mi jak jsou všude kovové detaily nebo nějaké cvočky!
    a ty platformy jsou úžasné, úžasnější boty jsou neviděla, těším se jak se nám v nich ukážeš!

    OdpovědětVymazat
  15. Opravdu úžasné věcičky, přesně moje gusto, akorát by mě zajímalo, jak to všechno unosíš :))) Těším se na fotky a kombinace :)
    ~ The Diary Of Pie Rette ~

    OdpovědětVymazat
  16. Hezké věci jsi pořídila, ten proutěný košík je parádní :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. wow super veci hlavne čierne štekle a hardrock tričko :)

    OdpovědětVymazat
  18. AAAAAAACCCCHHHHH, tolik nádherných věcí, já chci taky:DDD

    OdpovědětVymazat
  19. no páni! to jsem ani netušila, že člověk může na Mallorce sehnat takové skvělé kousky :) nevím co dřív obdivovat.

    OdpovědětVymazat
  20. krásne veci..ale najma tie topánky-wow! /som zaťažená na topánky!/

    OdpovědětVymazat
  21. teda! boží úlovky! hned bych to všechno brala! :D
    ale těším se na outfit posty! ;)

    OdpovědětVymazat
  22. já si loni v Palmě nakoupila hromady věcí a oblečení! (třeba strašně tlustej svetr z manga, vypadala jsem jako idiot,když jsem ho v těch vedrech zkoušela a kupovala :DDD) hlavně jsem měla radost ze Zara home :)

    OdpovědětVymazat
  23. a já chci to triko s těma lebkama

    OdpovědětVymazat