středa 15. prosince 2010

Gossip Girl: cheap and luxury

Včera jsem se dívala na nové Gossip Girl. A zkoumala Blaiřin outfit:D Blair mám ráda, fakt, že jo, není tak typicky krásná jako Serena a navíc miluju její charakter :D Ale stylisti seriálu jsou někdy až moc rafinovaní. Třeba v prvním díle čtvrté série nosila Blair opravdu ošklivé a kýčovité věci, ale když jsem to víc prozkoumala, zjistila jsem že ty třešňovo-jablečné volánkové šaty jsou Moschino. Divný!
Leighton Meester
Naopak Serena vypadá dokonale vždycky :D Myslím, že i sama Blair jí musí závidět:D O tom jsem ale psát nechtěla. Rozlišovat krásné drahé věci od ošklivých drahých věcí je jedna věc. Na to je prostě potřeba oko (a nebo módní časopisy/blogy). Dalším bodem je rozlišení, co z těch krásných drahých kousků sluší konkrétně vám (k čemuž vám prostě nepomůžou ani ty tabulky tělesných typů a la hruška a podobně:D, ale jedině a jedině zkušenosti a nekonečné zkoušení). Nejpodstatnější a nejocenitelnější je ale schopnost kombinace!:) A to je to, o čem chci konečně mluvit.

Všichni víme, že nosit drahé oblečení jen proto, že značka zaručuje vkus, je nesmysl. To dokázaly ty tisíce manželek fotbalistů, které pravidělně vykupují značkové obchody bez sebemenšího estetického cítění, před náma. Z toho vyšel ten kult bílých tenisek (kdysi to bývaly sportovní tenisky Lacoste, které se ke sportu opravdu využívaly!) a kšiltovek s obrovským logem firmy (v americe tzv. baseballky.. od něčeho ten název pocházet musel, ne?:D), které pevně doufám, nosí už jen Paris ve svých slabých chvilkách růžových teplákovek.)

Moje mamka a kamarádky (a nejen ony) mají tendence brát všechno moc prakticky - narozdíl ode mě, já jsem pro praktický život nepoužitelná:D Nakupují červené laky Dior, černé klasické lodičky Prada a bílé tílka v Pepe Jeans. Nač? Nač se u nás v Ostravě na Nádražní (v jednom z neskutečného mála českých obchodů, kde seženete originální nepoužitou Pradu mimo Prahu) prodávají monogramové kabelky Guess a zmíněné botky Prada, které vypadají absolutně stejně jako jejich sestřičky z Humanicu, které stojí o nulu míň? Nač ten červený lak za šest stovek, který já osobně vypatlám do půl roku? No nevím nevím, já si raději koupím těch červených laků , které moc nevydrží víc od ne-značek a pak si koupím nějakou sezónní hitovku, co nosí modelky na runwayi, třeba když se na jaře objevila hnědošedá od Chanelu nebo zrovna teď má oblíbená pleťová. Stejně tak ty botky. Opravdu se budou hodit ke všemu, opravdu je budete nosit skoro denně a stejně tak vám můžu na jistotu slíbit, že je prošoupete a okopete do roka. protože je prostě budete milovat a nosit pořád, ale parádu v nich v Česku fakt neuděláte;) Protože i já si až na druhý pokus podle podrážky všimnu, že jsou to Louboutinky, jinak bych klidně tipovala Baťu.
Versace black heels
Ne nadarmo se říká, že se vyplatí nakupovat v levnějších obchodech jako Marks and Spencer a H&M tzv. basics, nebo-li základy. Mezi ty patří bílá košile, černé sako, legíny, černé lodičky, pudrové lodičky, šňůra perel a tak dále :D Vždycky mi tyhle seznamy přišly hloupé - když víte, že si na sebe ty perly nikdy nevezmete, nekupujte je, ani kdyby vám je dávali za babku;) Za bílou košili si stejně tak dosaďte třeba černou vestičku nebo šedé pletené svetříky - ty nejjednodušší, co se dají sehnat.) Věci, které vynosíte a nerzuinují vás, protože počítejte s tím, že sebelepší svetr dřív či později o něco zadřete;)
Louis Vuitton Heels 2010
Naproti tomu fandím extravaganci. Něco, co upoutá na první pohled a křičí všem do očí, že ty boty jsou jedinečné stejně jako jejich nositel:) Navíc černýma lodičkama nedrahý outfit do nebe nevyzvednete, ani kdybyste měli všechny trendy v malíčku a dopodrobna nastudované časopisy:) Zato malé černé, které sem viděla u Marks and Spencera dostanou díky louisvuittonovským lodičkám, kterých jsou teď plné kampaně (a já o nich slyším denodenně od mamky, která pro ně plánuje speciální cestu do Prahy:D), krásný lesk a třpyt:)) Když to doladíte stylovým psaníčkem nebo honosným účesem, zfleku můžete hrát některou z Blaiřiných posluhovaček :D Navíc to má další výhodu - extravagantní barevné botky se nehodí ledaskčemu, takže nehorzí že je budete nosit stále a stále, takže se zaprvé neomrzí (vám, ani těm, co vám je budou závidět) a zadruhé logicky déle vydrží. Říká se sice, že černá je nesmrtelná, ale popravdě se mi vždycky za nesmrtelné jevily spíš věci trochu do kýčovita.) K černému tílku dřevěné obrovské (a obrovsky těžké!) korále po mamce, k černým koktejlkám na šlusku náušnice z české bižuterie, které se třpytí a hážou odlesky ve všech barvách duhy - trochu korálková parodie na diamanty ze sedmdesátých let:) Ony ty náušnice totiž opravdu ze sedmdesátek pocházely.. mamka je měla na své šlusce a nepochybuju, že tehdy to byly nejserióznější ozdoby z celého sálu.)
Versace
Takže se nenechte odradit cenou!:) Stejně tak moc nedoporučuju ikonické kousky za malé peníze. Kabelky a la Chanel 2.55 z New Yorkeru snad už nezkusí nosit nikdo, ale stejně tak (bohužel) nepoužitelné jsou i krásné originální kousky z "háaemské" kolekce známých návrhařů jako Matthem Williamson, Karl lagerfeld, Sonia Rykiel, Comme des Garcons a podobní. Jo, jejich věci jsou krásné a jo, jejich věci jsou v H&M levné, ale opravdu opravdu zvládnete přenést před srdce, že je má ve městě dalších tisíce holek? Někdy je nutkání si něco koupit větší, než námitky, že to budou mít všichni, to chápu, ale rozhodně se vyplácí vybírat ostražitě a když už.. tak to skombinovat s něčím nečekaným, čím všechny ostatní holky ve stejném svetru setřete;) Asi jak to udělala Lindsey Lohanová ve Freaky Friday, když hned ráno před školou potkala holku v tom samém - oblékla si to triko naruby.) Hezké kombinování přeju!

8 komentářů:

  1. ty jo .. absolutně super článek:) a ty poslední boty jsou absolutně nádherné !

    OdpovědětVymazat
  2. Kde koukáš na gossipky? ja nemužu nikde najit ani třetí serii :(

    OdpovědětVymazat
  3. Mě tehdy v tom prvním díle čtvrté série nejvíce dostalo, když se holky zastavily na několik hodin v Tally Weijl :). Hned jsem pocítila pýchu, že z toho obchodu taky pár úlovků mám :).

    OdpovědětVymazat
  4. Vazne? Tak to sem si ani nevsimla, mela bych na to mrknout:)

    OdpovědětVymazat