sobota 4. června 2011

Take a picture

Dneska vám chci představit moje foťáky. Máme teď doma shodou okolností zrcadlovek víc, dokonce i těch profesionálních, taky různé objektivy, rybí oko a clony, ale ty nejsou součást mé normální výbavy, tak vám je tu nebudu ukazovat:) Navíc nejsou moje, ale jen půjčené, že ano.. :D Pak vlastníme s mamkou ještě starší digitál, který sice neumí ani přibližovat, ale zato je malinkatý a nosím ho vždycky na akce, kde se mi do kabelky nevleze velký foťák.
Moje poklady jsou ale tyhle, plus jeden objektiv, externí blesk a..  to bude vše.)

První je Canonet od Canonu. Je pekelně starý, mamka s ním fotila ještě když byla úplně mladá a teď se mi zrovna vrátil z opravny, protože měl nějak pokažené ostření. Je to zrcadlo fotící na kinofilm a zrovna včera jsem s ním byla fotit outfity, tak se tak za měsíc dočkáte fotek :D Ono totiž chvilku potrvá, než ho dofotím a nechám vyvolat. Slibuju si od něj, že bude fotit trochu retro a nebudou třeba žádné dodatečné úpravy.


Druhá je stará Flexaretka. Ta už má fakt tak 60 let, ne-li víc. Taky zrcadlovka, dívá se do něj ještě zhora a vůbec, je to poklad :) Jen bohužel zatím nefunguje. Každopádně tělo je nepoškozené, obraz je ostrý a dokonce jde manuálně nastavit clona.


Moje úplně neojoblíbenější je pak milovaná Minolta, kterou fotili snad všichni v devadesátých letech a kterou fotí důchodci do teď :D Já si ji označkovala nálepkou Hello Kitty a fotím na ni černobíle, ale už se chystám vyzkoušet do ní i barevný film. Fotí šíleně zrnitě a kontrastně, ale mě se to právě líbí. Myslím, že na barevných fotkách to bude vypadat hoooodně dobře.


Poslední je můj vánoční dárek. Zrcadlovka 500d od Canonu. Nejčastěji používám objektiv EF-S 18-55mm, který mi na běžné focení úplně stačí. Někdy sice nadávám, že nerozmaže úplně všechno tak, jak bych si přála, ale přece jen existují programy na úpravu. Stále se s ní mám ale dost co učit..

Na závěr bych k fotkám (nejen) na blogy chtěla říct, že je v podstatě jedno čím fotíte, důležité je co a jak. Záleží na úhlech a světle. Ani zrcadlovka nevyfotí všechno, v něčem je digitál určitě lepší. Každopádně jediné čím se opravdu moc nedá fotit, je mobil, vyjímkou je iPhone, které dělá skvěléí fotky, ale mobily mají celkove nějakou pitomou tendenci zkreslovat barvy, o různých nastaveních se ani nedá mluvit.

No a pro pobavení random fotky.. tohle je můj dárek ke Dni dětí od mamky.. .)


.. a tohle jsem dnes našla někde na netu. Dobrá inspirace, co? Určitě to někdy zkusím, ale asi jen na doma :D Ikdyž.. třeba se z toho vyklube nový trend;)

22 komentářů:

  1. Ta poslední fotka..je zajímavá:-)

    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. flexaretky jsou nejlepší!! moc se mi líbí poslední fotka:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. ja teraz musim fotiť mobilom :D nemam čím fakt,má to 3.2 a niekedy odfotí niečo lepšie ako canon eos čo som mala :DD

    OdpovědětVymazat
  4. to je pokladov.. ja mam vsetky v skrinke a aj take co pokradla babke :P ..ale digital.. ta pohodlnost ze...

    (prebieha giveaway)

    OdpovědětVymazat
  5. mobil neuvěřitelně zkresluje barvy , ale můj digitál taky ale víc do živa a to vypadá hezky :)

    OdpovědětVymazat
  6. za tento příspěvek- VELKÉ DÍKY :-) povedený post.

    OdpovědětVymazat
  7. Krásná šmoulinka! :D Já tentokrát dostala jen Kofilu od třídní a nějaké dárky od kámošky, která byla v Paříži :)

    OdpovědětVymazat
  8. To jsem ještě neviděla, každý ret jinou barvou :-) Ale je to šílené :-)

    OdpovědětVymazat
  9. prečo, tie pery by som vyskúšala aj niekam na párty :)

    OdpovědětVymazat
  10. ten prvý foťák je bombastický! :D A tie pery, to osm už niekde videla a stále sa mi to páči :)

    OdpovědětVymazat
  11. fúha, a ja mám jedna trápny digi foťák a nič viac :D posledná fotka super, ja by som to možno nosila ako párty líčenie.. ;)

    OdpovědětVymazat
  12. ooo tie cerveno ruzove pery sa mi velmi pacia

    OdpovědětVymazat
  13. ach, obdivuji takovehle stare fotaky :X
    jojo, following u ;)

    OdpovědětVymazat