sobota 30. července 2011

American Eater


Nejdříve jsem tenhle článek zamýšlela tak, že bych vám ukázala co za jídlo jsem si přivezla z Ameriky, protože u nás se nedá koupit. Nakonec jsem ale našla v počítači tolik fotek jídla, že je z toho vlastně food příspěvek :D Ty věci, které mají jasně americký obal mi taťka koupil na amerických dnech v Lidlu (probíhaly minulý týden), ostatní výrobky jsou z Havaje. Zelená plechovka je vynikající zázvorové pivo (chutná podobně jako naše Frisco nebo i trochu Sprite), pak jsem kamarádce dovezla Campbellovu nudlovou polívku (pořád je prodávají v tom Warholově obalu), čokoládky Hershey's byly pro mamku a další kamarádku, bonboniéru s ananasem v čokoládě jsem dovezla babičce a nám domů naprosto dokonalý ananas v chilli. Je tak pikantní, že sníte 3 kousky a musíte to zabalit, takže hodně dlouho vydrží :D Sushi jsem měla i na Waikiki, ale to nebylo vůbec dobré, prodávali ho tam při ohňostrojích na Den Nezávislosti a bylo vážně odbyté (moje blbost, že jsem si koupila 2 krabičky celkem za $5 a nepřišlo mi to divné), to na fotce je ale ze San Francisca, bylo poměrně dražší a tak o 3 třídy lepší.) Třetí z plechpvek je typická havajská káva Kona, říká se, že je hodně silná, ale mě vůbec nepřišla. Marcipánovu lištičku jsem dostala k svátku. Na jedné fotce je taky můj nákup z Marks&Spenceru, chodím do toho obchodu nakupovat jen jídlo a nemůžu si ho vynachválit - vyzkoušela jsem od nich už všechno možné, od francouzských hořčic, přes těstoviny na lasagne a cereálie až po sušenky a všechno mi moc chutnalo, ikdyž jsem v jídle dost vybíravá. Zbytek jsou mé letní snídaně a obědy. Snažím se letos zkoušet všechno nové a to se promítá i do toho, co jím. Nikdy dřív byste mě neviděli snídat maliny a obědvat chřest:) Je tady taky jedna z mých večeří a to plněné žampiony s celozrným chlebem, ani nevíte, jak jsem na ně vždycky pyšná.. Ikdyž já jsem pyšná na všechny jídla, co zvládnu udělat .) Tak doufám, že vás to inspirovalo a třeba něco z toho zařadíte do jídelníčku.


25 komentářů:

  1. jéé, jíídlo!já tě asi zabiju!:D držim dietu a ty takhle :D ňam..ale fotky jsou to pěknéé:))

    OdpovědětVymazat
  2. pěkné chutě nám tu děláš tedy :D

    OdpovědětVymazat
  3. ách! mňam tu Campbell polívku bych taky chtěla! :)
    (na mém blogu probíhá giveaway)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam na všechno! Zapečené žampiony taky děláme a jsou výborný. Ty věci z Ameriky bych si taky dala a škoda, že u nás v Marks and Spencer neprodávají jídlo. :(

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, máš moc hezký blog!:) chtěla jsem se tě zeptat kde jsi si dělala to logo. moc se mi totiž líbí. děkuji předem

    OdpovědětVymazat
  6. tak ty si na kréte??škoda,že som to nevedela skôr:P:)...boli sme v hersonisos:!to je kusok od heraklionu ty??:)

    OdpovědětVymazat
  7. Dala by som si všetko, proším :)
    ale najviac ma zaujal popkornový jogurt! ;)

    OdpovědětVymazat
  8. mnaaam, vyzerá to..strašne super, velká vačšina :D

    OdpovědětVymazat
  9. Campbellova polévka se dá občas sehnat i u nás, jednou jsem ji koupila v Tescu:-) Miluju fotky jídla, vypadá to všechno tak dobře..:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vyzerá to všetko tak lákavo a zrovna keď som tak hladná
    idem si rýchlo niečo kúpiť na obed
    http://alicaletko.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  11. mcceenedy se u nás koupit dá,ale jen v lídlu když tam je nějáká americká akce a je to super :))
    A DĚKUJU ZA TO ŽE MI DĚLÁŠ CHUTĚ :D

    OdpovědětVymazat
  12. tak ten jogurt bych ochtnala, ale lenost je větší, Lidl nemám tak blízko...

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji všem!

    Anonymní, logo jsem dělala normálně v Gimpu :D Ráda bych PhotoShop, ale pořád jsem se nedokopala k tomu ho pohledat na stáhnutí:)) Jinak psala jsem to doopravdy tuží na papír a pak vyfotila, jsou sice programy na kaligrafii, ale vůbec jsem nepochopila, jak to tam hezky udělat:D

    Kik, jop, já jsem v Rethymnu, teda asi tak 3 kiláky od něj.) Do Heraklionu se chystáme s mamkou na výlet místním autobusem.. no, snad to přežijem:))

    Suees, fakt?! Tu jsem tam nikdy neviděla, to je drsnééé

    OdpovědětVymazat
  14. a hotel sa volá rethymno beach??:Dlebo aj my sme tak boli pred par rokmi:)je tam kráásne!!to mestečku som milovala:)užite si výlet:P

    OdpovědětVymazat
  15. Napíšeš nám recept na ty žampiony a na to maso s chřestem? :)

    OdpovědětVymazat
  16. dala bych si to kafe a prosim recept na ty zampiony :))

    OdpovědětVymazat
  17. oh bože, prečo si stále takéto posty otvorím až neskoro večer :D potom ma to týra a také chute mi to robí :)ňmrzí ma, že som do toho Lidlu nenabehla, lebo ten jogurt by som chcela ochutnať... aký bol?
    btw, úžasne si mi pripomenula moju stravu, keď som žila v Amerike :) Mne chýbajú také veľké balenia Skittles s inými príchuťami, ich super arašidové maslo, Oreos, Maltesers, Cookie Dough ice cream... a mohhla by som Ti menovať ešte desiatky :DD

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuji.)

    Kik, nene, v hotelu už jsme jiném.)

    Anonymní + Katie, na ty žampiony bych recept mohla napsat, ale na chřest asi ne, to jsem sama ještě nedělala, je to mamčino dílo. Plněné žampiony nejsou nic těžkého, ráda to tu někdy hodím, až budu doma.

    dolcezuzka, byl super! Já jím obvykle jen bílé jogurty s musli (jako na první fotce:D), ale tenhle popcornový byl skvělý!

    OdpovědětVymazat