středa 13. července 2011

Howl

Dneska to bude na dvě téma zároveň. První je takové stěžovací a druhé čistě kosmetické.

Takže zaprvé jsem si chtěla postěžovat. Koupila jsem si v USA klasicky Vogue a TeenVogue, jako vždycky, a nalistovala až ke kartičkám s předplatným. Trochu jsem ho zkoumala, protože mě zaujalo, že k němu zdarma dávají skvělou pistáciovou kabelku jako dárek. Četla jsem to ještě jednou a nemohla uvěřit vlastním očím. 12 čísel amerického Vogue (roční předplatné) za $12, což je asi 200 Kč, tolik u nás mimochodem stojí Vogue, když si ho chceme koupit v Tescu, (a navícjedno číslo stojí $3,99, asi 60 Kč)! A u TeenVogue mají dokonce speciální akci 26 čísel (2 roky + 2 čísla zdarma) + ta pistáciová koženková kabelka za neskutečných $10. V přepočtu tedy 170 Kč (jedno číslo TeenVogue stojí $2,99, tedy cca 45 Kč). A to se prosím bavíme o originálních amerických top časopisech, těch nejlepších z nejlepších. S Annou Wintourovou v čele. Zrovna tam hodlám psát, jestli předplatné posílají i do ČR (obětovala bych i tašku zadarmo i si připlatila poštovné, stále by mě to vyšlo levněji, než platit předplatené českého Elle, které stojí 800 Kč na jeden rok - no nezdá se vám to až trapné? A ta cena jednoho čísla 100 Kč je taky vyloženě přehnaná.) Doufám, že se naše časopisy od těch zahraničních brzo poučí, že kvalitní práce jde odvést i za osminu peněz a nemusí takhle ožebračovat lidi;)

Taky bych jen tak pro info, ať si uděláte lepší představu, jaká je situace ve světě v porovnání s náma, protože vím, že spousta z vás, do ciziny nejezdí, napíšu, jak jsem v Honolulu v každém druhém obchodě ABC (takový menší řetězec pro turisty se suvenýry a základními potravinami) viděla originální laky OPI (padělá se to vůbec? No, možná v Číně, v USA určitě ne.) za $10 (cca 170 Kč) a u nás se prodávají za kolik? Za čtyřnásobek? Nejsem si jistá, ještě nikdy jsem si je naštěstí u nás nekupovala, protože vím, jak je tady všechno opravdu nechutně předražené.

A zbytek bude na odlehčení kosmetický, protože jsem se nad nespravedlivostí navztekala dost:) Co bych si přála ulovit toto léto? 2 kosmetické must-haves. První je úchvatný lak od Chanelu s názvem Mimosa, je ho teď všude plno a je to absolutní hitovka léta 2011. Určitě si nekoupím ten od Chanelu za 680 Kč, ale kouknu na stejnou barvu třeba u Golden Rose za 40 Kč, na to, že je to trend, který už bude v září passé, stačí levná varianta, ne?:)

A druhá věc z dekorativní kosmetiky, která mě zaujala, jsou oční stíny v tyrkysové nebo petrolejové barvě. Nejsem si jistá, jak se hodí k modroočkám, ale viděla jsem je na spoustě tmavookých, ať už v ČR, nebo na Havaji a vypadá to božsky. Jako byste právě vylezli z moře nebo z bazénu, oči to rozzáří a vůbec, tyrkysová je moje nejoblíbenější barva:) Myslím, že jsem konečně našla perfektní oční stíny pro brunetky s tmavýma očima. Určitě by stálo za to zkusit i tyrkysovou oční linku.


All ph. uploaded from Google. I don't take any credits for these photos.

18 komentářů:

  1. tyjo o důvod víc jet do ameriky ( nikdy tam nepojedu , škoda )ale musí to být skvělé !
    ty tyrkysové linky nebo stíny se mi taky líbí škoda že nejsem ten typ :)

    OdpovědětVymazat
  2. No fakt fajn článok pobavila som sa ...ale poviem ti u nás je to ešte drahšie ako u vás ...to mi ver a to máme ešte aj Euro...keď som bola so sestrou u nich v Prahe ( bola som u nej na dovolenke ) nakupovať v obyčajnom Tescu...potraviny ...za jeden veľký nákup skoro plného košíka kde bola samá zelenina ovocie a všetky tie potrebné veci úplne bežne ...tak sme zaplatili tak asi 1300 českých korún...a to ma dostalo ...keby že ja u nás urobím presne taký istý nákup v Tescu tak zaplatím minimálne raz tak ...takže by to bolo minilálne 70 Eur čo je teda dosť na nákup na jeden celí týždeň cca...a to sú len obyčajné potraviny ...v USA a celkovo v niektorých krajinách je to všetko nejaké lacnejšie :) tam stojí trebárs kurča pár amerických centov ...ale na druhej strane neviem síce či to s tým súvisí ako tam žijú ale najnovšie správy hovoria že Američanom za chvíľu dojdú peniaze aspoň čo som čítala na internete...ja si ale celkovo myslím, že ľudia nikdy niesu spokojný s tým čo majú a ako to u nich chodí a je jedno či je to USA alebo Česko :))
    Ale aj tak článok je fakt trefný

    OdpovědětVymazat
  3. tyjo.. no já musim souhlasit. je to přehnané, ale je pravda, že člověk když to chce, tak tu stovku za elle prostě obětuje... ale i tak no :)
    www.th3runway.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. tie tyrkysove linky su vazne famozne!
    A clanok pekne napisany, no je to vazne vela!

    OdpovědětVymazat
  5. Alice, tyjo to je vazne teda jeste o dost vic nez v CR! Docela narez dat kazdy tyden za nakup 2000 kc, to u nas teda nastesti neni. Jsem zvedava, co se s nasima cenama stane, jakmile prijmeme euro i my.. :D

    OdpovědětVymazat
  6. ja mám žltý lak od catrice, ale nie je až taký pekný:(
    a tyrkysové tiene mám tiež:) Ale to bol darček od maminej kamošky, takže to je značka Giorgio armani..ale určite sa dajú zohnať aj v tej obyč.kozmetike

    OdpovědětVymazat
  7. Ono někdy stačí jen zajet kousek za hranice, naštěstí nemám Rakousko moc daleko... Navíc podle toho co v poslední době slýchám, kvalita české Elle není rozhodně úměrná ceně, možná u nás své ceně odpovídá InStyle, ten si sama občas koupím. :)

    OdpovědětVymazat
  8. tu tušku jsem viděla od essence! :) a myslim, že je krásnáá! :) a s tou předražeností souhlasím! Je to děs běs! Dyt ti časopisy jako Elle nebo myslím Joy jsou už za 100! :/ :/

    OdpovědětVymazat
  9. správne, bjednaj radšej americký! :) a ten žltý lak od Chanelu som chcela aj ja, ale u nás ho nemajú..

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkný článek. Určitě si objednej raději americký Vogue. ;)
    Ale ono to není jen v tomhle, stačí jen vyjet kousek za hranice do Německa a zjistíš, že běžná kosmetika je tam minimálně o půlku levnější než tady. Jeden příklady za všechny: gel na holení od Gilette je v německé dm za 2,25 eur a u nás je standardní cena 139,- Kč.
    Já si časopisy kupuji jen občas. Většinou když je nějaký hezký dárek k tomu nebo zajímavé čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já si koupila Vogue Italia za 5 eur na památku. :D:) Jinak jako nedivím se ti,že bys to objetovala když tě to vyjde na levněc taky bych do toho šla. Jinak lak je super jenže já budu asi celé léto věrná rudé a korálové. A tyrkysové stíny sou hezké jenže já sem konzerva a rači jen jednoduché líčení a to je u mě kočičí oči nebo jen řasenka :)

    OdpovědětVymazat
  12. Nice nail polish and lovely make-up!!

    xoxoxo

    OdpovědětVymazat
  13. To, že je u nás draho, je bohužel fakt a nám zbývá se jen poohlížet jinde, buď v cizině nebo na netu. Dokuď u nás budou tací, kteří jdou bezhlavě za trendy a značkami a je jim jedno, že za stejnou věc zaplatím minimálně třikrát víc, než jinde za hranicemi...budou prodejci pořád nasazovat tak vysoké ceny. Já radši nakupuju s rozumem. A ty tyrkysové linky mě baví, jsem taky hnědooká, takže mi krásně prokouknou oči. nemusím si ani pořizovat tužku, stačí nanést stejně barevné stíny navlhko :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to předplatné....malý cenový šok.
    Žlutá na nehtec h je dokonalá. Úplně jsem si jí oblíbila.

    http://shaki-days.blogspot.com/
    Budu ráda za návštěvu nebo follow? :-)

    OdpovědětVymazat
  15. no v Amerike je vsetko lacnejsie, aj slavne znacky....preto sa tam oplati nakupovat:)

    OdpovědětVymazat
  16. je to asi taky tím, že vogue má velkou část peněz už jenom z inzercí.

    OdpovědětVymazat