středa 5. října 2011

Martina v Říši blogo-divů

photo by Annie Leibovitz

VSTUPNÍ UPOZORNĚNÍ: Pokud jste bloger a nemáte zrovna nejčistší svědomí o svém internetovém působení, ani to nečtěte. Mohlo by se stát, že si tu počtete o sobě..


Popudem k napsání tady tohohle byl víc věcí. Nebudu to brát chronologicky, protože bych beztak na něco zapoměla. Takže začnu s posledním komentářem u mě na blogu, který mi zas parádně hnul žlučí. Když mi napíše, že se chlubím řasenkou Dior, osoba, která postavila blog na ukazování a propagování JEN značky Adidas a fandění Jeremy Scottovi, který pro Adidas vymyslel největší ptákovinu a člověk, co to u oné firmy povolil, si teď musí mlátit hlavou do zdi, tak je to fakt k smíchu. Osoba, která všude cpe loga Gucci na šálách a bůhví čem ještě. Já si koupím za svý těžce naškudlený kapesný lepší řasenku, s dobrým oduvodněním a objektivní recenzí a napíše mi na to pokrytec, který něco bez loga neviděl ve svém šatníku snad od mateřský školky. Dobře, nechme slabomyslné žít, přesuňme se k inteligentním lidem..

..kteří ztrácí soudnost. Můžete mi říct, jak se může stát, že blogerka s neuvěřitelným počtem followerů, jejíž blog jsem kdysi měla děsně ráda, právě pro onu (teď už ztracenou) skromnost? 5 z 10 článků jsou JENOM propagace obchodů, událostí, podniků, kde ji za to dali něco zdarma a 10 z 10 outfit článků obsahuje minimálně jeden odkaz na asijský e-shopy, plný s prominutích hnusů. A to jsem u sebe na blogu ještě v životě nebyla sprostá:D Prostě nedokážu pochopit, jak může "fešn bloger" podporovat obchod, který beze studu nabízí do detailu okopčený fejky Marca Jacobse, Chanelu, Kate Spade, YSL.. Ona to nepozná neb to podporuje? Bože, kde jsou ti právníci, celníci a spol. mávající autorskými právy teď? Není to snad úplně to stejný jako pajchlování louisvuittonek a pásků Fendi v českých tržnicích? Ti vietnamci se to aspoň snažej okecat a schovávat před cajtama, ale čínský internetový obchody si na stránky daj bez rozpaků propagační fotku H&M ke svým fejknutým šatům Lanvin loves H&M. Jako můžete mi někdo pomalu vysvětlit, jako malýmu dítěti, jakto, že jim to projde?

Kdyby tu reklamu oni blogeři aspoň nějak kulantně maskovali.. Ne! Průhledný jak sněhová koule. Napíšou mi k tomu ještě i psč, to vůbec nechápu, na co by nám mohlo být.. Ať si má něco neokopčenýho z jejich shopu, když to má zadara, ale když si koupí ten fejk, jeežiš..

Další vrchol demence je úsudek "jé, té to tak sluší, to si taky pořídím". Je to jak nákaza. Je to fakt u všech, i u těch za normálních okolností originálních. Někdo vykouzlí ze super svetříku kouzelný outfit a čtenář-blogger automaticky usoudí, že ta věc bude na všech vypadat takhle rozkošně. Stejně tak letošní megatrend nošení barvy bordó. Co na tom, že jsem bledá, až zelená, vezmu si bordó jako ta, která měla dokonale opálenou pleť. Co na tom, že nemám dokonalý nohy a nevážím 50 kilo, vemu si ponožky do wedges jako moje slavná kolegyně.. A pak si v dalším článku zanadávám, jak jsou češi nesoudní v oblékání.. Boože, pokrytec vedle pokrytce..

Další nešvar "z-branže-blogů" jsou ty, kde autorky spolkly moudrost světa a nejlépe hodlají být úspěšnými novinářkami. To je pak tolik odborných textů, jen se v nich bohužel nedovíme nikdy nic nového. Kdyby si rači sedly a rozebraly nějakou kolekci. Já to nedělám, protože na to nemám znalosti, ale ony jsou přece příští generace top módních novinářů, ne?

Mít styl je strašně fajn. Některým to promíjím, protože se na ně pokaždý hezky kouká, ikdyž nosí stále to samý. Vždycky je to prostě hezký, nemám proč jim nadávat. Ale zkombinovat furt ty stejný slimky s furt tím stejným typem triček? Furt jenom černý lodičky a nikdy nic jinýho? A ta má jako blog na co? Mě by bylo upřímně, bez přehánění, trapně, dávat na blog pořád to samý, pokaždý kontroluju, jestli se to příliš nepodobá něčemu z mý blogo-outfitový minulosti.

Další odvětví je nejextrémnější. Jsou to lidi, kterým řeknete konstruktivní (fakt!) kritiku, oni se naštvou, odpálkujou vás a nakonec k tomu dodají, že jim se to tak prostě líbí. Nojo, ale jako nezamyslíte se nad tím trochu? Všichni nepíšou kritiku, protože vám závidí (zvlášť, kdy se podepíšou, místo toho, aby byli anonymní), ale proto, že vám chtějí pomoct s vylepšením blogu. Já bych za nějaký kritický feedback k mému blogu vraždila. Ráda bych slyšela, co vám tady nevyhovuje. Oni ne, jim se to líbí takhle, ikdyž to není úplně ideální ani profesionální. Nekdy se zdá, že takoví lidi ani nechtějí mít kvalitní blog, je jim to jedno a všechno by jim mělo spadnout jen tak do klína bez práce.

A nakonec.. napodobování všech ostatních. Nebo už jste zapoměli na vlnu Lush výrobků, květinovejch čelenek, jeleních svetrů? Tak se podívejte na váš seznam oblíbených blogů teď: bordó, ty kotníčkový boty s gumou, liščí ohony, černý výrazný brejle.. Všecko přes kopírák. Já neříkám, že ty věci nejsou hezký, jsou a děsně moc, jinak by se takhle neoblíbily, ale bylo to super poprvý, podruhý, potřetí.. po stopadesátý mě to už neba.

A jo, je děsně super, že máme takhle originální lidi po čr. Určitě jsou neoriginálnější z celý třídy, školy, práce, ročníku, vesnice, čtvrti.. Ale mluvíme tady o blozích a stejně, jako mě nebaví koukat každý den v autobuse furt dokola na goratexový boty a nepromokavý bundy, popřípadě džíny a skejtový boty, nebaví mě ani odpoledne u notebooku koukat na legíny s maxisvetrem bez jakýkoli inovace. Amen. Nebo mám na to zkreslenej pohled a vidíte to jinak?

PS: Důvod, proč nepřidávám outfity, není moje nuda, ale protože mám nohu v ortéze. Vypadalo by to na fotkách trochu směšně, ale tak třeba nějakej pro pobavení přidám na facebook:)

54 komentářů:

  1. moje kamarádka má to samé teda jako s tou ortézou takže si to umím živě představit :)
    já mám skoro ve všem podobná názor jako ty, baví mě věci třeba např. ocas jo má ho každý ale mě se prostě líbí tak co udělám, snažím se být originální, někdy se mi prostě něco zalíbí tak se to pokusím podobně zkombinovat ,sem tam mi to nevadí ale taky mi pár věcí třeba jako ty reklamy docela vrtají a hlavou ( kroutím nad nima hlavou ) takže skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, Petul:) Já ocas taky stále nosím, ale jenom do školy. Na blog už bych ho nedala, protože je ho podle mě už všude příliš.

    OdpovědětVymazat
  3. přesně , taky ho nosím jenom na školní tašce a na fotkách ho moc poslední dobu neukazuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. väčšinu tvojich názorov zdieľam tiež, aj keď môj prehrešok je, že keď si nejakú vec obľúbim, tak ju u mňa na blogu vídavate pravidelne (ospravedlnenie :D).. ja mám ešte skúsenosti s tzv. anonymami, ktorí si nenapíšu ani len meno a rečí majú viac než dosť ... perfektný článok

    OdpovědětVymazat
  5. fajn článek. já nemám módní blog, občas jen přidám názor na nějakou novou věc (kosmetika, oblečení) nebo přidám post s tím, co jsem si pořídila. blogy o módě jsou si dost podobné, ale já jej čtu ráda.

    a myslím, že patřím mezi ty, kteří píšou "jé,sluší Ti to,.. taky si to pořídím" :D a novinářkou bych taky klidně ráda byla.. ach jo!:D

    OdpovědětVymazat
  6. slečna L., jestli ti to sluší, tak proti tomu v žádném případě nic nemám. Mluvím o těch stylových za každou cenu.)

    OdpovědětVymazat
  7. súhlasím s tebou tie čínske napodobeniny od romwe sú fakt zlé najma keď používajú oficiálne fotografie a to napodobovanie no .. myslím že každý sa niekedy nechá strhnúť trendmi teda ako boli tie jelene atď ale všetko má samozrejme svoje medze
    a ten človek čo ti povedal že sa chváliš tou DIOR riasenkou tak z toho človeka by som si nič nerobila asi ti len závidel ;)

    OdpovědětVymazat
  8. docela si to trefila, je pravda, že málo bloggerů má svůj vlastní styl. Každej je jak přes kopírák. Jasný, inspirace je dobrá věc... když to nejde do extrémů. Je těžké se pak vyčlenit originalitou, ale jde to. Česká móda je bledá, bojíme se názorů ostatních lidí, nosí se triko a džíny, aby zapadli... říká se, že jsme jako národ málo sebevědomí. Něco na tom je!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Dee, jasnej souhlas s tím, že češi nejsou sebevědomí. Bohužel, to teda fakt nevím, čím by se dalo spravit..

    OdpovědětVymazat
  10. tohle nutí nad sebou i nad ostatními přemýšlet, jsem ráda, žes to vypustila do světa, takhle by měla vypadat konstruktivní kritika a ne házení špíny, jak je u nás zvykem...ať se brzo uzdravíš a můžem se těšit na fotky :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Páni. Tak to je opravdu dost dobře napsaný. A myslím, že jsi ještě nezmínila všechno, ale ono to stačilo tak, jako tak ;). Tleskám Ti. A moc. Konečně někdo promluvil! :)
    Jo a ať se ti noha co nejdříve dá do pořádku ;).

    OdpovědětVymazat
  12. Ano! Ano! Ano! Konečně se někdo vyjádřil. Hlavně to opakování věcí.. Ted nad tím zrovna už taky delší dobu přemejšlím.. Když všude vidím to stejný oblečení! Skvělej článek! Je fajn, že jsi takhle otevřená...

    OdpovědětVymazat
  13. dobře ty! bylo načase to říct nahlas.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak tohle je fakt článek za všechny prachy :D S těma dokonalýma nohama a ponožkama v klínkách nevím, jestli považuješ svoje nohy za dokonalé, nebo se cítíš na 50 kg, ale mám pocit, že tohle je přesně tvůj případ;) Navíc s tím chlubením si sama sobě i v minulých článcích protiřečíš, protože jednou tvrdíš, že se nikdy nechlubíš svýma dovolenýma a hned nato sem dáš fotky z Havaje, Řecka a Holandska a pokaždé všechny informuješ, kam se chystáš příště. To napodobování je kapitola sama o sobě, protože když chceš například ty tričko s křížem nebo s kočkou, ty se opičit můžeš. Když to udělá někdo jiný, tak to odsoudíš. Ty sama si můžeš koupit Ray Bany a ostaní jsou ti, kteří se opičí, ale ty ne? Stejně tak i ty nejsi první s liščím ohonem a už vůbec ne s výrobky od Lush. Stejně tak žlutý lak, i když to není vyloženě Mimosa, taky ho musíš mít, protože je to hit. Tohle je originalita? V jednom článku odsuzuješ věci z Tesca, i když tam sama nakupuješ. To jenom ty kousky, které si tam vybereš ty jsou výjimkou? Takže je Tesco fajn jenom když se ti to hodí? Svetřík jo, ale něco jiného už ne? Je to směšné;) Na závěr ještě podotknu, že lidi v Goretexech a nepromokavých bundách, v kabátě s batohem nebo jiných pro tebe "nelibých" outfitech nejsou třeba jedináčci jako ty, nebo nemají peníze na to si koupit ke kabátu kabelku jako ty, mají jiný styl než máš ty, taky si o tvém oblečení v autobuse pomyslí svoje a nepíšou to nikam na internet, a jako poslední, ale nejdůležitější, můžou to být lidi asi se stokrát lepším charakterem a povahou a závažnějšími starostmi než máš ty a jsou to třeba kamarádi, kteří tě nikdy nezradí. A jenom pro tvůj rozmar, že se ti zrovna nelíbí, co právě mají na sobě při cestě autobusem, ve kterém jedeš náhodou i ty, jimi pohrdáš? Konec nastiňování zrcadla. Chtělas konstruktivní kritiku, máš ji mít. Jestli chceš tenhle blog vylepšit, zkus ubrat na povrchnosti. Vím, že na fashion blogu je to asi těžké, ale trocha skromnosti a porozumění lidem, kteří se tolik módou nezabývají by neškodila. Určitě si ale nemyslím, že takovéhle články tě nějak posunou dál, naopak si myslím, že ti na sympatiích moc nepřidají. Ze většiny článků číší ta povrchnost, tvoje nadřazenost a pohrdání. Máš někoho vůbec ráda a na kom ti záleží? Protože mám pocit, že neumíš vyjádřit city náklonnosti k člověku(ať je to kamarád či partner) a to ti ubírá na lidskosti.

    OdpovědětVymazat
  15. souhlas! nechápu některé slečny, které ofrňují nos nad napodobeninami LV šátků a pak si objednají např. napodobeninu YSL prstenu z romwe... :-o
    a taky mě přestává poslední dobou bavit pár blogů, které si mě získaly, už ani vlastně nevím čím...
    já svůj blog mezi módní neřadím, píšu si o tom, co mě baví. outfit posty taky přidávám, ale zaprvé nejsem nijak extra originální, za druhé nemám osobního fotografa jako všechny "profesionální" blogerky a bohužel ani dobrý foťák, ale za třetí si to narozdíl od jiných uvědomuju a nesnažím se na nic si hrát... :-)
    abych pravdu řekla, tvůj blog jsem objevila náhodou už dávno. něco mě zaujalo a začala jsem ho sledovat, pak mě nějakou dobou nudil, ale poslední měsíc, dva je jedním z mých nejoblíbenějších! skvělý pokrok! jen tak dál :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkný článek, ve kterém vidím tvou původní myšlenku, ale nějak se to zvrhlo do malého hatování. Ale v podstatě máš pravdu. Co s tím dělat ? Nechat to být, protože oni čtenáři časem pochopí a půjdou o dům dále ;). Třeba na tvůj blog, kde se dozví něco od slečny, která má doma určitě miliony řasenek Dior, napodobenin LV kabelek atd. :D a snaží se nám tu vychloubat s tím :D (ironie).

    OdpovědětVymazat
  17. Moc dobrej článek ,ale třeba já jsem takovej nekonečnej začátečník ,co se bojí pořádně experimentovat a tak se zkouším naučit na blogu najít víc seběvědomí ,ale moc se neposouvám :D takže zrovna já originalitou nepřekejpam :D no je pravda s těma věnečkama to bylo hodně trapný :D ale co... záleží na každém ,jak to bere :)

    OdpovědětVymazat
  18. Anonymous, diky za komentar. Asi bych k nemu mela neco rict.. mas tam strasne faktickych chyb, nikdy sem si nekoupila ray bany, zluty lak byl pokud vim zrovna prvni a jediny, co se u nas vte dobe na blozich objevil, ocas jsem mela jednou, kdyz jeste nebyl popularni, zemema, kde jsem byla se nechlubim, jenom vam ukazuju fotky, protoze mi prijde inspirativni, divat se na cesty ostatnich, od Lushe jsem mela jednu vec, kterou mam do ted, protoze si ji setrim, tricko s krizem jsem mela na ceskych blozich jako uplne prvni, klido piso si to vygoogluj a tricko s kockou na sobe doted krome me nikdo nemel. To neni chlubeni, to je cisty fakt.

    A k me citove slabosti, nevim, proc bych vam mela ukazovat na fashion blogu sve pratele, uz tak se tu podle me zminky o nich objevuji az moc casto.

    A svym zpusobem je Tesco fajn jenom kdyz se mi to hodi. Je fajn, kdyz tam najdu neco hezkyho behem pobihani po potravinach, ale jestli tam najdu 1 vec za rok, tak si gratuluju.

    Ale jinak dekuju za konstruktivni kritiku, ja jsem si ale bohuzel nevybrala, ze budu delat blog a la denicek, takze tady moje osobni emoce psat proste nebudu. Kdy kam s kym jdu ti muze byt jedno. To je asi to, proc se ti na blogu zdam nadrazena, me ale nebavi sdilet tu sve soukromi. Kdyz chcete neco mermomoci vedet, klidne odpovim.

    A nevim, kde porad berete, jak jsme bohati. Nekteri si koupi furu blbosti nebo cely zivot setri na nic, my si koupime dovolenou. Myslite, ze na dovcu jako nemusime setrit cely rok jako vsichni ostatni?

    OdpovědětVymazat
  19. Já fashion blog nemám a to z přesně z toho důvodu, o čem tenhle článek je. Blogy mám ráda a o módu se zajímám hodně, ale nemám potřebu prezentovat každý svůj obleček veřejnosti. Co se týče různých módních vln, už mě to popravdě začíná štvát. V Lush jsem nakupovala už od jeho prvního otevření v Praze, a do Starbucks jsem chodila taky běžně ještě předtím, než o tom začal někdo psát. Proto kdykoliv kdy najedu náhodně na nějaký blog a vidím fotku s kelímkem, obracím oči v sloup. Fandím blogům, které si jedou svůj styl a tak trochu kašlou na ostatní než slečnám, které jsou jak přes kopírák. Přesto si však myslím, že ony slečny časem upadnou do ztracena (přece jen měli jsme tu emo, scene, atd. a slyšíte snad o nich ještě?), a ty doopravdy kvalitní blogy se udrží. ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Nevím, tenhle článek se mi nelíbí, jsou v něm věci, se kterými souhlasím, ale i přesný opak...

    OdpovědětVymazat
  21. Ten, kdo má chyby ve faktech jsi tady ty. Tvrdíš, že nekopíruješ? Kdo měl to tričko s křížem jako první? Sama jsi ho viděla na něčím blogu, takže dobře víš, že to máš od někoho a nebylo to z tvé hlavy;) Je mi jedno jestli sis Raybany koupila nebo ne, ale určitě jsi je nosila stejně jako všichni na začátku, takže jsi byla taky jedna z těch ovcí, co se tím nechala strhnout a určitě jsi nebyla první. A ten lak že nebyl populární? Ani v zahraničí? Takže Mimosu nikdo kromě tebe na světě neznal? A to tričko s kočkou nikdo na světě nemá? Nebylo náhodou na Fashiolista? Tak proč si na něj bereš práva ty? Nechápu, proč si tady stěžuješ na to, že se roztrhl pytel s Lush výrobky na blozích, když sama o jednom píšeš. Ty můžeš a ostatní ne? To oni se opičí? Je fajn, že je pro tebe Tesco móda super jenom když si tam něco koupíš ty. Tvoje odpověď mi stačí, aby mi došlo, že tobě něco vysvětlovat nemá cenu;) A nepochopila jsi moji narážku na tvoje vyjadřování citů k lidem, protože tady vůbec nemusíš psát o svých kamarádech, ale způsob, kterým píšeš tenhle blog je prostě chladný a nadřazený a to neznamená, že si pomůžeš tím, že tady napíšeš něco o svých blízkých. Jde o tvoje vyjadřování a vystupování tady na blogu, protože z tvých článků prostě necítím žádnou vřelost. A taky nechápu, proč píšeš "s pražským přízvukem", když jsi z Ostravy :D

    OdpovědětVymazat
  22. Miss turquoise, ja bych chtela treba znat konkretne tvuj nazor:) S cim souhlasis a s cim ne?

    OdpovědětVymazat
  23. JA NAPROSTO SUHLASIM!! vyjadrila si snad uplne vsetko naco ja myslim uz dlhsiu dobu. nie som odbornik ale ked vidim na modnej unii zoznam blogov a odhora az dole(vdaka bohu za par vinimiek) tak vidim vkuse jedno a to iste, citam jedno a to iste a uz ma to naozaj nebavi...niektore slecny zu ani nerozoznavam od tej druhej...

    to:anonym - a preco sa pani mudra/pan mudry nepodpises? pretoze tvoj komentar je doost scestny a podla mna od konstruktivnej kritiky ma daleko... to ze tebe sa jej nohy nepacia neznamena ze ich ma skarede ja jej nohy zeriem a nehovorim to preto ze chcem mat juuj vela followerov alebo co, proste ma krasne nohy a hotovo!ja mam tento blog velmi rada a je to vazne ze jeden z poslednych v cechach ktory cekujem kazdy den a kazdy clanok a som z neho stale unesena, nie ako z pavliny alebo ejvi ktore su ako cez kopirak, alebo czech chicks, ktore by si ine ako LV na seba nedali(blogy maju fajn, len mi pride ze su az moc "nad nami" lebo si mozu dovolit jest kazdy druhy den pod hradom v restike alebo ist na 2 msiace do NY ci mat "komplet outfit od chanelu")

    a tak no, tot moj nazor, akoze mam toho na srdci vela ale nechcem tu spamovat komenty :))

    OdpovědětVymazat
  24. Protoze se preci stylizuju do Prazacky, ne asi?:D Ke zbytku se nema cenu vyjadrovat, protoze bych se opakovala. V cr jsem prede mnou ty tricka ani laky u nikoho nevidela. Ve svete je snad jasne, ze to nekdo ma, vubec nechapu cim to tady argumentujes.)

    OdpovědětVymazat
  25. Kate, jsi strasne moc hodna, dekuju:)) Ja si tvoje nazory rada poctu!

    A vam ostatnim taky velky dik.)

    OdpovědětVymazat
  26. nejdřív mě článek zaskočil ale s některými věcmi souhlasím :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Kate, pomůže ti, když napíšu jméno? Stejně se neznáme, tak nevím, k čemu ti bude;) Narážku na nohy v klínkách jsi nepochopila, protože Martina sama nemá 50 kg a přesto je nosí, ale sama si stěžuje, když jiná slečna nad 50 kg dělá to samé;)
    Martina: Je docela směšné, že to, co ty zkopíruješ ze zahraničních blogů a dáš si na blog k sobě je najednou OK, protože jsi první v ČR. Přitom je to pořád kopírování, takže tady nechápu zase já, čím to argumentuješ ty;)

    OdpovědětVymazat
  28. Dekuji.

    Anonymous, je az fascinujici, jak podrobne znas muj blog, vzhledem k tomu, ze klinky s ponozkama jsem mela jednou, nekdy snad v breznu. Kdyz se ti tu tak vsecko nelibi, tak proc mas potrebu tak detailne ho zkoumat?

    Kazdopadne nevim, co beres za kopirovani ty. Ja jsem si vyrobila vlastnorucne dve tricka, ktere se u nas nikde neprodavaji a libily se mi.

    OdpovědětVymazat
  29. Musím říct, že mě překvapilo, že to někdo takhle "na plnou hubu" řekl, ale už delší čas to vidím podobně. Začala jsem sledovat a pravidelně číst blogy kvůli inspiraci pro sebe samotnou. Hledala jsem blogy, které byly něčím zvláštní a to zejmnéna barvami, ale poslední dobou vidím, že vrcholem originality je béžová, černá a šedá a to pořád dokola. K tomu všemu liščí ocas a řetízek se sovou.. To takhle není správně ne? A myslím si, že to jestli někdo měl nějaké tričko v zahraničí první, není tak úplně kopírování. Copak móda není o tom, že se některé prvky v různých obmněnách vracejí? Samozřejmě, že si to bloggerka nevymyslí sama, taky není modní návrhář, ty lidé v zahraničí to taky s velkou pravděpodobností viděli někde jinde a takhle se to dostalo až k nám. Ale je rozdíl, když je to pak vidět na každém druhém blogu, jen protože je to zrovna "in".

    OdpovědětVymazat
  30. Je naozaj veľmi ťažké nájsť naozaj dobrý blog s niekym kto má vlastný štýl kupuje si veci ktoré síce zrovna naozaj sú in no dokáže to skombinovať podľa vlastného vkusu tak aby to nebolo opozerané a to pri tom nemusí mať ani narvatú skriňu ...dá sa to len na to treba talent...
    je ťažké mať taký blog ...a popravde presne pre to čo je napísane v tomto článku ma módne blogy riadne nudia ...no napriek tomu ich sledujem mám pár obľúbených ...a pár takých ktoré sledujem pre blogerky samotné ...

    OdpovědětVymazat
  31. Já nevím.. s většinou souhlasím.. hlavně odstavec o těch internetových e-shopech..! Ale mám z toho i protichůdné pocity.. sem totiž jako všichni ostatní, originalitou nepřekypuju a můj blog je o ničem :D

    OdpovědětVymazat
  32. Skodulka, ja se asi blbe vyjadrila. Treba tvuj blog bych vubec nikdy nekritizovala, me strasne iritujou ty superslavne ceske blogy, kdy autorky treba nosi hezke veci, ale je to furt dokola to same a treba ji to ani nelichoti. Vadi mi, ze se u nas berou jako top.

    OdpovědětVymazat
  33. magical

    www.pinstripeprince.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  34. jako clovek, co je schopny se popsat "a jako největší zlomyslnost přírody beru, že mi nesluší rejbeny :/ :D" a s generickymi outfity absolutne nerespektovat svoji postavu, tohle snad ani nemuzes myslet vazne :))
    ach, ty vlastni prahy a neexistujici kostata...

    OdpovědětVymazat
  35. Konecne se ozval jeden z tech, o kom tenhle clanek byl:)

    OdpovědětVymazat
  36. "...kdy autorky treba nosi hezke veci, ale je to furt dokola to same a treba ji to ani nelichoti."


    Ty si delas srandu ne? :) to rika ta prava.....

    OdpovědětVymazat
  37. Naprosto souhlasím s článkem!!!

    @eee, no tak hlavně, že ty sis zametla, na tebe sedí úplně všecky body z toho článku: neoriginální, nesoudná, rádoby fotografka, navíc tlustá a hnusná, bloguješ jen o hadrách z H&M a myslíš si jaká nejseš profesionálka z oboru. Zas jedna potrefená husa nejvíc zakejhala..... omg.

    OdpovědětVymazat
  38. ja neviem mne to pride ako keby ti niekto zavidel ze si bola na peknych dovolenkach a mozes si kupit kvatitnejsie(drahsie) veci ako on a tak je napaprceny....je to smutne ze ludia su taky...(to bolo ku komentom) no a k clanku...ja neviem ja chodim na blogy pre inspiraciu lebo podla mna na to su...cize vlastne tiez ,,kradnem"napady??

    OdpovědětVymazat
  39. Nicola, tak v první řadě, děkuju:) A podle mě to, co popisuješ není kradení nápadů. Jako kopírování to tady označil nějaký anonym, já bych svým blogem třeba ráda inspirovala ostatní a mám radost, když někdo nosí věci podle mě, protože vidím, že to byl dobrý nápad. Ale vadí mi, když si někdo koupí ttožnou věc jako nějaký blogger, na kterém se mu to líbí, ikdyž se mu to třeba k ničemu nehodí, není to jeho styl atd..

    OdpovědětVymazat
  40. fúha, zjavne máš v seve fakt vela zlosti :D akože niektoré tie veci som si aj ja všimla a možno ma aj trocha štvú, ale zas nie až takto.. :D ale uznávam že v niečom máš silnú pravdu, hlavne to kopírovanie..a pridávanie stále toho istého...

    OdpovědětVymazat
  41. Obvykle nic nekomentuju, ale tady musím přidat komentář. Se spoustou poznatků souhlasím.
    Trochu mě zarazil jistý anonym, má ve tvém bloku tak perfekní přehled, že se nemůžu pléct když řeknu, že jej několikrát do týdne kontroluje.
    Ja osobně blog nemám a české blogy mě prostě nezajímají (teda občas mrku na tvůj, ale to proto, že tě od vidění znám a můžu si za ty fotečky dosadit nějakou osobnost). Duvod je jednoduchý, musím prostě přiznat, že mě baví koukat jen na kvalitní a vesměs luxuní oblečení a outfity. Kdych chtěla vidět kreaci z HM nebo v lepším případě ze Zary, tak mrknu na figuríny ve výlohách, popřípadě na hm.com...
    ty blogrky, které nic víc než hm nabídnout nemůžou postě podle mě blogujou možná tak pro sebe a své "followers" které jsou na tm obdobně..

    OdpovědětVymazat
  42. Překvapuje mě tolik zloby, když mezi blogerky patříš taky a některé věci se týkají nás všech. To, že se u hodně lidí/blogerek objevuje to podobné - jako jsou barvy, kabelky apod. - je docela i logické. Od toho si myslím, že i módní blogy jsou, aby inspirovali. Nejsme stejní, proto si i myslím, že podání těchto "trendy" věcí je vždy jiné. Každý si tak může najít to své, to, co mu vyhovuje, na co se chce koukat. Často jde i o osobnost blogera.
    Někdo prezentuje, jak uvádíš, stále to stejné - je to ale třeba o tom, že tak to má prostě rád a je to jeho styl a nechce přeletovat z jednoho na druhé a věřím, že spoustě lidem se to líbí, no a někomu zase ne - proto si můžeme vybrat a sledovat jiný blog. Nebo snad tento člověk nemůže mít svůj blog? A to, že je zrovna tento populární, je přece o nás lidech. Každý se může svobodně rozhodnout, koho bude sledovat a podporovat. Některé věci zde ve virtulním světě se mi také nelíbí a nechápu je (no to často i v tom reálném), ale "nadvládu" nad ostatními lidmi a jejich názory mít nemůžeme :D).
    Nikdo nejsme dokonalí, a proto nechápu i narážky na něčí váhu či krásu nohou apod. Někomu může soudnost opravdu chybět, ale někdo to prostě chce zkusit, chce nosit to, co se mu taky líbí a hodně lidí to i nosit umí a nemusí být zrovna štíhlý, vysoký apod. :). Myslíš, že by měl být "nedokonalý" (i když, co je to dokonalost???) člověk radši někde zavřený a měl by mít nařízeno, co může a co nemůže nosit? To je hloupost.
    Myslím si, že to chce jen trochu tolerance, nadhledu a lidskosti :)

    OdpovědětVymazat
  43. Len, to píšeš na mě? Protože já jsem neřekla nic z toho, z čeho jsi mě tady obvinila.)

    OdpovědětVymazat
  44. Pouze jsem napsala svůj pohled a názor na tvůj rozbor blogové scény. Žádné obviňování neproběhlo, pouze reakce na tvá slova v článku, jak to vnímám zase já. Tvůj názor respektuji, jen s ním v tomto podání nesouhlasím ;)

    OdpovědětVymazat
  45. Len, ale já to tak, jak jsi to popsala, vůbec nemyslela. Spíš přímo opačně a soulasím s tvým názorem:)

    OdpovědětVymazat
  46. Nesnaž se psát takovýto typ článků. Už je to klišé a navíc jsi v jistém smyslu potrefená husa.

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní, takové články by měli lidi psát do té doby, než se situace změní:))

    OdpovědětVymazat
  48. No a toto je riziko pouze písemné komunikace. Na každého daný text může působit jinak.. styl psaní atd. Je možné, že jsi tím chtěla říci něco jiného a jinak to vyznělo.. většinou na takové věci nereaguji, ale chtěla jsem, aby jsi viděla, jak ta slova mohou vyznít pro někoho, kdo to čte ;)

    OdpovědětVymazat
  49. Užasný blog, fakt Ťa obdivujem za tvoje názory a s väčšinou aj súhlasím. Takže okamžite klikám na follow.(:

    OdpovědětVymazat
  50. Perfektní článek! Přesně vystihuješ to, co si myslím! Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  51. Myslím, že záleží na každém. Já naprosto chápu, jak jsi to myslela. Tobě tyhle věcí vadí, je to Tvůj názor, Tvůj blog, tak by Tě ostatní měly respektovat a pokud možno fakt kritizovat konstruktivně.
    Je to ale hrozně subjektivní. Třeba Czech Chicks jsou pro mě velice inspirativní a je mi upřímně jedno, jestli nosí drahé věci nebo mají v článcích gramatické chyby (to se taky nedávno řešilo). Pro mě jsou opravdu inspirativní. Naopak Ejvi nebo Pavlína (tu jsem nikdy ani nějak nesledovala, protože jsem z jejího blogu poprvé měla depku) jsou pořád stejné. Pořád stejné články, fotky, barvy..nic nového - ale neříkám, že jejich blogy jsou špatné..pro mě to není. Tvůj blog mě upřímně zaujal. Nemyslím si, že bys byla povrchní, a taky vím, že nechceš ukazovat příliš ze svého soukromí, ale možná by to chtělo trošku víc Tvojí osobnosti, prostě víc z Tebe, to mají lidi rádi.. ;)

    OdpovědětVymazat
  52. Děkuji všem:)

    Pie Rette, to jsi mě moc potěšila, jsem ráda, že si to myslíš. Já se bojím toho na blogu prozrazovat moc o sobě, asi to ani neumím:D ale budu se snažit:)

    OdpovědětVymazat
  53. =))))))

    já jsem ráda na blogu za každou reakci...a mam jenom pár followerů, ale shodou okolností několik těch, co taky sleduju a fakt se mi líběj...lepší to dělat pro sebe a pár lidí, než se přetvařovat před celym světem

    a tu vyjebanou nekonečnou reklamu, romwe a já nevim co všechno, by si laskavě už mohli všichni strčit do...joooo...přesně tam

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat