sobota 21. ledna 2012

Film Tip: Dream House


Tenhle film jsem propásla v kinech, protože ho (pravděpodobně) kvůli malému zájmu stáhli asi po týdnu. Dlouho nebyl na internetu, až sem si ho konečně stáhla (sice v ruštině, ale whatever), české titulky ale normálně jsou i k originálu v aj. Dobře, že jsem si na něj vzpoměla, protože se stal jedním z mých nejoblíbenějších filmů za poslední dejme tomu půlrok - má fascinující závěr a je překvapivý po celou dobu natolik, že nechcete propásnout ani minutu.
Co se týče hereckého obsazení, Daniela Creiga jsem neměla nikdy moc v oblibě, hlavně v Bondovce mi přišel vyloženě mimo, ale už v první části filmu se mi zdál čím dál víc sympatičtější a nakonec jsem na něj úplně změnila názor - udělalo na mě dojem, že vzal roli ve filmu, který je sice vysoce nedoceněný, zato fakt geniální. Jeho herecký protějšek je Rachel Weisz, kterou zase naopak zbožňuju, je tak krásná a přirozenená. O ději toho nejde moc říct bez vyzrazení hlavní myšlenky, hodněkrát si řeknete "Jak to teda doopravdy je?" a "Je tohle skutečnost?", protože se stále prolínají představy s minulostí a přítomností. Z traileru a recenzí jsem taky mylně pochytila, že se jedná o horor. Vůbec ne! Je to sice napínavé, strašidelné, běhá vám z toho mráz po zádech a po tom nejpřekvapivějším konci s rychlým spádem událostí, který by nečekal ani ostřílený filmový kritik, se trochu třesete a opravdu vás ochromí emoce, přes to všechno se to ale nedá nazývat hororem, možná ani ne detektivkou, ani trilerem, ani psycho. Řekla bych, že nejlíp sedí asi drama, ikdyž ani to není úplně to pravé. Kousek děje bych ale asi uvést měla, jde o to, že se Will rozhodne opustit práci a odstěhovat se se svou rodinou na venkov do nového domu, sousedi se k němu chovají podivně, mají divné narážky a nakonec se dozví, že se v tom době stala před lety vražda, kdy otec zabil svou ženu a dvě děti. Po pár dnech si Will i jeho žena všimnou divných kroků v zahradě a jejich dcery uvidí za oknem tvář zarostlého muže. Zbytek prozradit nemůžu, ale ať tipujete jakýkoli konec, můžu garantovat, že to bude úplně jinak.

12 komentářů:

  1. No pokud ho seženu nějak jinak než v ruštině určitě se na něj ráda podívám :D
    Díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě se dneska s přítelem podíváme, pokud seženem! Díky za tip!
    P.S.: Já Daniela Craiga upřímně taky nemusím, ale je možné, že na něj po shlédnutí taky změním názor :))
    The Diary Of Pie Rette

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to hodně dobře, ale jenom z toho traileru mám strach! Tak nevím jesli si to pustím, já jsem totiž poseroutka. :D
    Ale ty vlastně máš ráda takové filmy, že? Pamatuji si, že jsi mi říkala, že se s mamčou často dívate na horory a podobné filmy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám horory ráda, ale tohle není horor, určitě se podívej, je to skvělý film:)

      Vymazat
  4. Tenhle film je totální sračka,horko těžko céčko,špatný scénář,příběh vykraden - Shutter island částečně s mementem a hrou na schovávání,nic originálního ,nuda.Může nadchnout jen filmové analfabety,navíc Rachel Weisz je tady protivná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Memento? Shutter Island? Hra na schovavanou? Nespletl sis filmy?:D Minimalne u toho posledniho mas i spatne nazev. A v cem muze byt Rachel "protivna" taky nechapu:D

      Vymazat
  5. Já nevím, jestli se na to kouknu. Jsem stejně, jak píše Dáša, poseroutka... Ale zajímal by mi ten konec. :D

    OdpovědětVymazat
  6. to vyapdá jako vážně skvělý film ! dík za tip ! :)

    OdpovědětVymazat
  7. ukázka mě velmi zaujala, akorát bych se u toho asi bála:D

    OdpovědětVymazat