středa 15. února 2012

It's all about hair..


Dneska vám chci představit své vlasové pomocníky. Obvykle nosím vlasy rozpuštěné, ale jednou do týdne si udělám buď obyčejný koňský ohon, drdol, nebo nějaký cop. Líbí se mi snad všechny typy copů - francouzský, rybí, obyčejný i multicop a lá Serena. Ale o účesech to dneska nebude, spíš o prostředcích, jak hezkých vlasů dosáhnout.

Donut - pomůcka na vytvoření perfektního baletkovského drdolu. Myslela jsem, že tahle věc jde sehnat jenom někde přes eBay apod. s šíleným poštovným, jaké ale bylo moje překvapení, když jsem na něj náhodou narazila v H&M za 99 Kč. Funguje velmi jednoduše, na youtube jsou ale projistotu kvanta videí, jak na tenhle ballet bun vyzrát. Doma jsem zjistila, že na něj mám pravděpodobně moc dlouhé vlasy, takže nebude sedět tak těsně u hlavy, ale s tím se bohužel kromě ostříhání nic jiného udělat nedá a myslím, že i tak vypadá ve výsledku hezky.)

Tangle Teezer - milovaný a všude opěvovaný kartáč, že až přemýšlím, jestli se k němu vyjadřovat. Stačí asi říct jen to, že je opravdu markantní rodíl mezi česáním támto kartáčem a nějakým obyčejným. Teď když ho nemám po ruce a použiju svůj starý kartáč z Body Basic, vlasy češu dvakrát déle, je to náročné, protože se zacuchávají, tahají atd. Tenhle mi tak vyhovuje, že bych už jiný nechtěla. Navíc je lehounký, snadno čistitelný, hezký :) a akorát padne do ruky, takže se dobře drží a česání je pohodlné a příjemné. Vlasy po něm vůbec neelektrizují a jsou vyhlazenější. Já ho mám z Prahy z kadeřnictví Toni&Guy, ale slyšela jsem, že se snad prodává i přes Asos.

Hair Cuff - gumička s kovem, nebo jak jinak to říct, je asi trendem na jaro. Má ji už opravdu každá blogerka a tak tedy nejsem nijak originální, ale ve škole, na ulici, .. je to stále originální dost, protože jsem ještě žádný chodit neviděla:) Líbí se mi, jak je jednoduchý a přesto skvěle upoutá pozornost, navíc minimalismus se mi moc líbí, pokud to někdo umí správně nosit, aby to nebylo moc obyčejné. A samozřejmě, hodí se ke všemu:) Tento je z H&M a zatím jsem ho ani nikde jinde neviděla.

Spirálové gumičky - bílou jsem vám ukazovala ve vlasech už tady a černou uvidíte určitě někdy příště v outfitu. Jsou skvělé, natáhnou se do libovolné délky a pak se zase smrští zpátky po nějaké době, vlasy se do nich nezaplantávají, čehož jsem se nejdřív nejvíc bála, ale jdou pohodlně sundat. Jejich největším plusem je, že se snad nikdy nevytahají a drží opravdu perfektně. Jsou skvělé i k dělání toho baletkovského drdolu, protože skvěle drží drdol na místě. Jsou z ostravské drogerie Nicol, takže asi neporadím, kde je koupit mimo Ostravu.

Pinetky - klasika, která mi dlouho chyběla. Měla jsem ty klasické sponečkové, které sice taky drží, ale do drdolu se zastrkávají velmi špatně, navíc jsou dost těžké. Tyhle pérka jsou prakticky neviditelné v tmavých vlasech, jsou perfektní na všechny drdoly, copy kolem hlavy apod. a udrží i těžké přelakované vlasy. Tyto jsou kupované v Tescu, pytlíček s cca 20 kusy za 19 Kč.

O přípravcích na vlasy třeba někdy příště. Máte některou z těchto věcí taky? A jak jste spokojení?:)

37 komentářů:

  1. skvelý článok,hair cuff by som veľmi chcela v striebornej :) tá vecička na drdol môže byť tiež fajn

    OdpovědětVymazat
  2. tie pinetky používame v robote na výčesy na svadby a tak :):D hh dobre to drží

    PREBIEHA GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý článek,taky si chci koupit Tangle Teezer.:))

    OdpovědětVymazat
  4. Báječný post! těším se na vlasové přípravky.

    OdpovědětVymazat
  5. Mám Tangle Teezer taky růžovej a hair cuff a spokojená sem moc..:)

    OdpovědětVymazat
  6. tangle teezer bych si přála aspoň na narozeniny, ale stejně mi ho nikdo nekoupí
    jinak hair cuff nemám a to jsem blogerka :D ne to byla sranda je skvělý!

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem za ten donut dala 1 dollar, v HM jsou pěkní vyděrači :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to víme už dlouho :D Ale já nechtěla platit to poštovný:)

      Vymazat
    2. Já žádné neplatila, stálo mě to babku i s poštovným :-D

      Vymazat
    3. No tak to jsi mi už vůbec neměla říkat!:D Lucky you;)

      Vymazat
  8. To niesu pinetky ale vlásenky a zakladajú sa do vlasov ako špirála podchytia sa s nimi vlasy ..naozaj skvelo držia používam ich hlavne na spoločenské účesy ...inak super veci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi máš pravdu, já se v tý terminologii moc nevyznám, na obalu mají napsané jen "pérka" :)

      Vymazat
  9. tu spirálku jsem kupovala asi před rokem v lindexu, možná je tam ještě mají!a na drdol je fakt perfektní!
    http://luckapucka.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Vlásenky /vy tomu všichni říkáte pírka:D/ chci už dlouho, u nás je nikde v drogérce nemají a když už, tak drahé. Díky za tip, zkusím se v Tescu kouknout.

    OdpovědětVymazat
  11. Všechno chci. (ani jedno nemám) :( :D

    OdpovědětVymazat
  12. jé, tangle teezer a hair cuff jsou nej!

    OdpovědětVymazat
  13. tú špongie na drdol som si chcela objednať z ebay, vyšla ba ma úplne nič :) ale nakoniec som len tak behala po obchodoch a našla som ju za 2eura.
    TT už mám dlhšie tiež v pláne si kúpiť, no stále nič :)
    a na gumičku nikde nemôžem naraziť...

    OdpovědětVymazat
  14. Perfektní článek! :) Toho pomocníka na drdoly jsem v HM viděla také, ale nebyla jsem si jistá, zda mi to bude držet :) Všichni ho ale tak vychvalují, že si pro něj zaběhnu! :)) A kartáč Tangle Teezer si musím pořídit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec drží dobře, jen mi vadilo, že musím dlouhé vlasy obmotávat kolem dokola ve finále:))

      Vymazat
  15. skvělej článek !! :) když jsem byla v úterý hm tak jsem přemýšlela jestli donut nebo hair cuff.. vyhrál hair cuff ale přemýšlim že se vrátim i pro ten donut..

    OdpovědětVymazat
  16. si brúsim zuby na hair cuff :)

    www.lerosep.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Všetko z obrázku až na hair cuff mám, a ten si kúpim tiež, hneď ako naň natrafím. Inak Tangle Teezer používam už roky a neviem si ho vynachváliť :)

    GIVEAWAY whatluciadid.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. i ja opevovavam hair cuff,ale zatim jsem na nej v. HM nenarazila, jinak se vsim naprosty souhlas.. Super clanek!!:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Mám donut :) Taky mám dlouhé vlasy vcelku ale drží mi super, skus se podívat ke mne na blog, dělala jsem článek jak na ten drdol. A hair cuff chci taky moc, ale tento z H&M se mi příliš nelíbí, za prvé chci stříbrný a za druhé chci kruhový a za třetí tento mají opravdu skoro všichni, ale na tmavých vlasech se mi zlatý moc líbí! :)

    GIVEAWAY - kate moss rtenka, 03 odstin nude monikahoffova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. od maminy jsem dostala takový ty tořítka něco jako ten donut, takový klipsy, na který namotáš vlasy a ohneš a ono se to zkroutí do balektkovského tvaru, ale taky mam na to až moc dlouhý vlasy =(.... jinak TT je dokonalej, rozčeše nemožný a jakmile se češ normálním hřebenem, vyru si půlku hlavy =(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to znám taky, jen mi přišel tenhle donut jednodušší na vytvoření.)

      Vymazat
  21. Tangle Teezer je taký malý zázrak..mám ho asi dva roky a už ho nedám z ruky :-)

    cajova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  22. Hair cuff chci také. TT mám cestovní verzi na rozčesání je to nejlepší, co existuje, ale culík mi s ním moc dobře vyčsat nejde. Vycpávky do drdolu mám dvě a drdol mi u hlavy drží dobře a to mám dlouhé vlasy. :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tleskám za "baletkovou" gumičku, cuff a tangle. :) O Tangle přemýšlím už dlouho a zatím slyším jen samou chválu, tak asi brzo zainvestuju...

    OdpovědětVymazat
  24. tangle teezer si také chci pořídit, mám šílené problémy s rozčesáváním vlasů a myslím, že přesně tohle by mi bodlo. ty gumičky jsem u tebe už obdivovala, zrovna nedávno jsem viděla kamarádku, která nosí stejné a hned jsem se ptala, jestli jsou opravdu tak fajn, jak všichni říkají a souhlasila :) ale odkud je má si bohužel nepamatuje takže mám smůlu. a tenhle hair cuff z h&m si rozhodně ujít nenechám :)

    OdpovědětVymazat
  25. "Obvykle nosím vlasy rozpuštěné, ale jednou do týdne si udělám buď obyčejný koňský ohon, drdol, nebo nějaký cop."
    to mi připomnělo MEAN GIRLS a ty jejich pravidla...culík nosíme jen jednou týdně :D

    hehe, tangle teezer mám už chvíli a vůbec jsem ho nepoužívala, přišel mi pitomý, ale v poslední době jsem si ho oblíbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe, to mě vůbec nenapadlo!:D:D Já teda žádné pravidlo nemám, ale víckrát týdně na dělání drdolů apod. prostě nemám nervy:D

      Vymazat
  26. Asi musím vyzokušet ten kartáč, pořád nevěřím tomu, že může být tak super :-).

    http://anns-fashion-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat