pondělí 25. června 2012


Nebojte, všechno ze seznamu se mnou domů určitě nepojede :D Nevyhrála jsem sportku ani nic podobného.) Ale je to seznam věcí, které jsem si za posledních pár měsíců zapisovala, že bych si chtěla v New Yorku koupit, tak doufám, že se mi část podaří sehnat. Než se pustíme do podrobného popisu věcí, ráda bych vás poprosila o jakékoli tipy, kam v NYC zajít, kde mají nejlepší snídaně, kam na nejlepší blešák, jakou atrakci nevynechat, co je tam zajímavého, o čem se v bedekrech zrovna moc nedočtu apod. Spoustu rad na šoping mi už naemailovala A. (dík ještě jednou:) a já mám její rady zapsaný v poznámkách s sebou, ale ráda se nechám inspirovat vašimi zážitky! (Památky už mám prochozené a 5th Ave má u mě čelní místo v návštěvnosti, takže spíš hledám jakékoli méněznámá místa/obchody/zajímavosti:) Děkuju za každý tip!



1. Neonová rtěnka, sháním vyřvaně světle růžovou nebo oranžovo-červenou. Neonové rtěnky se mi strašně líbí, tak doufám, že budu úspěšná aspoň v Macy's nebo při odletu v Duty Free shopech. Chci si koupit buď M.A.C, Chanel nebo YSL, podle toho, kde budou mít nejhezčí barvu, protože myslím, že kvalitou jsou na tom stejně. Co myslíte?:)
2. Vínové Vansky, v Kodani je nosili úplně všichni bez rozdílu věku i pohlaví. Vínovou moc nenosím, ale je to hodně univerzální barva, hodí se téměř ke všemu a Vansky se mi strašně líbí.
3. Balerínky od Prady se mi líbí svou jemnou pastelovou barvou a materiálem, ale bojím se, že v NYC už budou vyprodané. Kdyby nebyly, budu nad nimi docela vážně 14 dní dumat:)
4. Kabelka Prada, tenhle typ kabelky je můj sen, je hrozně krásná, dokonalá barva, ale pak už bych si tam nemohla koupit nic jiného, tak ji asi oželím, ikdyž je vážně dokonalá.
5. Jakákoli kniha ze série The English Roses od Madonny, mám ty knížky ráda, protože jsou krátké, psané lehkou angličtinou a já jsem stále zaseklá v teen letech, takže mě ty holčičí románky baví:D
6. Knížka Where The Wild Things Are - má dokonalé ilustrace, viděla jsem film, terý byl kouzelný a moc bych chtěla i knížku.
7. Pohádky H.Ch. Andersena, není to sice američan, ale uznejte, že v dánštině je číst nemohu :D Číst je česky by asi pro mě už nebylo tak zajímavé, tak doufám, že tam nějakou pořádnou bichli seženu:))
8. Náramek od Tiffanyho jsem si řekla, že si koupím sama sobě k narozeninám, uvidíme, jestli nakonec nedám přednost něčemu jinému (třeba těm balerínkám), ale klenotnictví Tiffany u Wall Street je mé oblíbené místo (minule jsem u něj snídala:D), tak se snaž překonám a půjdu se na něj aspoň podívat dovnitř, jestli ho mají:)
9. Vintage odrbané Levisky, jestli je nenajdu ani v Urban Outfitters, ani v Hell's Kitchen a ani v Chelsea, tak neodjedu domů, dokud je prostě někde nenajdu! :D
10. Neonové Vansky se mi strašně moc líbí, ale za vysvědčení dostanu v pátek neonové kecky z háemka, takže bych další boty téhle barvy nevynosila. (Ale jestli si je koupíte, budu vám je závidět, jsou hrozně super stylové:))
11. Růžové Uggsky, není nad to koupit si Uggsky v červenci :D Myslím to vážně, protože budou ve slevě :D Blbé je, že tyhle jsou z předminulé kolekce, takže se obávám, že tyto už neseženu, ale snad nějaké jiné růžové ano, protože chci přesně tuhle barvu. Zaprvé se mi líbí a zadruhé se nenapodobuje, takže nehrozí, že v nich potkám někoho ve městě, kdo je bude mít z tržnice nebo New Yorkeru.
12. Sešity z univerzitního obchodu NYU - měla jsem je už na tento a minulý školní rok a jsou věčné! Nezničitelné a navíc ty vlké trojkapsové sešity vydrží 3 roky!! Must-have na vysokou to pak bude:)
13. Louboutinky.. haha, nevyjadřuju se, tyhle jsou dokonalé, ale budou muset na mě ještě pár let počkat:) Co třeba jako odměna za zvládnutý prvák na vysoké?:))
14. Paletka Naked 2, viděla jsem ji asi v milionech tutoriálů na Youtube, dá se z ní vykouzlit nááádherné kouřové líčení, vystínovat celý obličej a hlavně jsou ty stíny matné a bez třpytek, na každodenní líčení úplná paráda. Myslíte, že seženu třeba i v Sephoře nebo Macy's? U nás na e-shopech jsou šíleně předražené, předpokládám, že v US bude stát o pár stovek míň.
15. Make-up a fixující pudr od Dermablendu si plánuju pořídit na zakrytí tetování. Zatím jsem ho nikdy zakrývat nepotřebovala, ale čekají mě různé přijímačky, maturita a podobně a myslím, že netřeba v určitých situacích provokovat, nikdy nevím, jaká konzerva bude v komisi sedět, že. A četla jsem, že je tenhle make-up na to absolutní špička, stačí se podívat na toto video.
16. Kniha Farma zvířat od George Orwella, líbil se mi film, jak už jsem psala v nedávném článku o knížkách a knihu jsem si vybrala i k maturitě. Budu ji číst samozřejmě i česky, ale ráda bych si přečetla i originál, zvlášť když mám tušení, že se mi to bude líbit:)
17. Rybí oko, plánuju si ho koupit v Urban Outfitters, je to taková sranda, ale s objektivem rybího oka na zrcadlovku nikdy nevykouzlím tak krásné fotky jako s lomem. Navíc mě baví nechat si fotky vyvolávat a ta atmosféra normálních fotek, takže i do NY beru sice pro jistotu jeden menší digitál, ale i svou starou Minoltu a tři filmy.
18.,19.,20. Lush - procházím Lush mánií od té doby, co jsem si koupila první pěnu do koupele asi před rokem a půl. Zatím se mi dařilo se krotit, ale American Cream (how stylish is that?), Rehab a Retread mi asi neuniknou. V NY si plánuju koupit hlavně American Cream, protože kondicionér potřebuju a tenhle má prý kromě zázračné vůně i stejné stejně dobré účinky.

Takže mi přejte hodně místa v kufru a ať na zpáteční cestě nemusím platit za nadváhu :D A nezapomeňte na mou prosbu shora, těším se na rady.)

21 komentářů:

  1. Nádherný wishlist, přeji ti, abys jsi si sehnala všem co chceš. :) Já mám na svém wishlistu pár věcí, které bych si chtěla koupit až budu v NYC. :)

    OdpovědětVymazat
  2. jééé to jsou boží věci, ty boty a kabelka PRADA!! MMmmm jo jo brala bych! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Naked paletku a neonovou rtěnku bych si taky moc přála.. tak hodně štěstí at všechno seženeš! :)

    OdpovědětVymazat
  4. tu knihu mám :-))) je to ta nejdokonalejší kniha! totálně praštěná :-D jinak vansky jsou super:-) a tu kabelku od prady ti teda závidím :-DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kterou? Madonnu? Tes jeden dil mam, je to genialni na zpatecni let, mam to za nej prelouskany:))

      Vymazat
  5. tyjo tak to hodně štěstí, ty vansky jsou úžasné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělé rtěnky má Illamasqua, v USA se prodává v Sephorách. Tam seženeš opravdu skvělé barvy (neony všech odstínů), kvalita je podle mě vyšší nebo srovnatelná s Tebou vypsami značkami.

    OdpovědětVymazat
  7. super veci :P vansky a louboutinky najviac :-)


    liveyourdailylife.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Budeš celý čas v NY nakupovat asi :D


    GIVEAWAY O BOURJOIS !!
    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako nevadilo by mi to :D myslim, ze to bude chtit poradnou odmenu za tu zkousku odvahy:D

      Vymazat
  9. ach ta kabelka....sakra to je ale úplně úžasný kousek :)

    OdpovědětVymazat
  10. ber ma so sebouuu! :D teším sa na fotky potom

    fash-passion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. Kabelka i balerínky od Prady jsou krásné, hned bych jela s tebou! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Marti, tak tomu se říká pořádný wishlist! :D přivez mi také něco ;D Uggs a Louboutinky jsou mým tajným snem :P stejně jako ta kabelka od Prady, to by mě stálo nějakej ten pátek šetření :D krásně si to užij a hlavně hodně foť!!! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo, budou fotky:) no worries, vsecko pridam na blog, vcetne clanku, jak jsem to vsecko prezila a nake tipy:))

      Vymazat
  13. Vans,vans!! <3.
    a šortky a lush.
    Závidim ti ako najviac ide. :D :)

    OdpovědětVymazat