pondělí 18. června 2012

Souboj tónujících hydratačních krémů: levný, drahý a BB


Často mi chodí vzkazy s pochvalou mé pleti (děkuji!!) a ne vždy za to může make-up, tak jsem se rozhodla ukázat, jaké jeho letní alternativy používám. Pro začátek bych vás měla ujistit, že jsem všechny tři přípravky testovala dlouho a tak si myslím, že co měly ukázat ukázaly, včetně určitých zklamání. Sisley mám už rok (a stále ho ne a ne dopotřebovat), Niveu mám už druhou a BB krém jsem si sice nekoupila, zato jsem měla asi 10 vzorečků. Tuhle recenzi jsem pojala jako opravdový boj o místo vítezů, takže začnu tím, který se umístil na třetím, tedy posledním místě.

3. místo: Garnier BB cream


Tenhle výrobek je pro mě největší zklamání. Ač mám svou pleť dobrou, žádné akné, jen sem tam nějaký pupínek, černé tečky taky nemám, mastná tak normálně, kolem nosu suchá, takže typ smíšený a jsem po celý rok trochu opálená, takže ani odstín, ani malé krytí by mi nemělo vadit, přesto mi vůbec nevyhovoval a nekoupila bych si ho. Po nanesení udělal lesklou nepřirozenou masku, krytí však úplně nulové. Takže jsem ho musela pořádně přepudrovat, abych se neleskla jako zrcadlo a trochu se mi sjednotila barva. Nanáší se sice fajn, má hezký odstín (mám ten světlejší a pro mou opálenou pleť je fajn, možná bych snesla i ten tmavší), ale má tak mizerné krytí, že nezakryje ani jemné pihy a vůbec jsem nepobrala proč se po něm tvář tak leskne a vypadá mastně, jako bych použila silně hydratační krém s SPF 50 (přitom tento má jen SPF 15). Takže ho vůbec nedoporučuju, přejděme k těm lepším letním pomocníkům. Kdybyste se ale chtěli projistotu přesvědčit na vlastní kůži, seženete ho ve všech drogerkách asi za 200 Kč. Tady za 169 Kč.

2. místo: Nivea YOUNG tinted moisturiser 


Tento krém je takové drogerkové překvapení. Dlouhé roky jsem ho používala jako normální denní krém, než jsem začala používat make-up a i teď o víkendech, na dovolené, na výlety a podobně používám tento, když se mi nechce přehnaně líčit a chci jen sjednotit pleť a dodat jí UV ochranu (SPF 15 mi na běžný den stačí). Má všechno to, co nám nasliboval BB krém a ještě víc! Odstín je jen jeden, ale dokáže se skvěle přizpůsobit přesně vaší barvě. Skvěle kryje, skoro jako make-up, žádné barevné nedokonalosti nemají žádnou šanci, všecko zakryje a sjednotí, maximálně bude někdy třeba na pupínek použít ještě korektor, ale to stejné děláme přece i s make-upem. Není úplně matný, hezký pleť rozzáří, ale rozhodně se po něm neleskne. O ochranném faktoru jsem už psala, tak nám zbývá jeho hydratační stránka - je úplně jako nějaký speciální hydratační krém, pleť je svěží, napnutá a vyživená. Nevydrží věčnost, večer už pravděpodobně nebudete mít co odličovat, prostě se ale vsákne, žádné stékání nehrozí, je to přeci jen krém. Nyní má zase (už třetí) nové balení, najdete ho na oficiálních stránkách tady. Na netu jsem ho nenašla, ale je k sehnání v kterékoli drogerii nebo třeba na ploše v Tescu tipuju tak za 150-250 Kč.

1. místo: Sisley PARIS tinted moisturiser

Kdybychom brali v potaz jen samy krémy a žádné jiné přípravky, které máme v kosmetické taštičce, vyhrál by jednoznačně ten výše zmíněný od Nivei, protože dokáže zázraky a už nepotřebujete dávat na tvář nic jiného. První místo jsem se ale nakonec rozhodla udělit tomuto tónujícímu hydratačnímu krému od Sisley Paris, jelikož se se správným základem vyšvihne na pozici vynikajícího make-upu, který za svou cenu stojí. Sám o sobě Syslík zvládne to, co Nivea, barva, krytí, sjednocuje barvu, výdrž tak půl dne, navíc zajímavě voní (nejdřív mi to moc nelezlo, protože je vůně intenzivní, ale postupně jsem si zvykla, rozhodně nejde mluvit o zápachu, voní jednoduše jako hydratační krémy) a netřeba ho zapudrovávat. Jakmile jsem pod něj ovšem použila bázi pod make-up (já tu od Dermacolu, která je fantastická, ale rychle jí ubývá), svět se změnil o 180°. Nejen že krém vydržel na obličeji až do večera, že jsem na tamponku měla při odličování i nějakou barvu, ale pleť byla mnohem matnější, jako bych použila opravdový make-up a navíc pudr i korektor. Díky SPF 20 je pleť i chráněná a vyživující efekt bází samozřejmě taky nevymizel. Navíc báze zaobstarala dokonalé vyhlazení pleti a vyrovnání vrásek, takže výsledný efekt těchto dvou produktů se rovná make-upu za dva tisíce a ještě bych řekla, že ani ten nemusí být ve finále tak dobrý. Prodává se v lékárně i v parfumeriích jako je Douglas, Fann, Marionnaud, nejsem si jistá jestli i v Sephoře. Cena v obchodech kolem 1 500 Kč, tady třeba za 1 489 Kč. Jak ale píšu, mám ho víc než rok, stále nevypadá, že by byl sežrán bakteriemi za tu dobu, nezaschl, ani nezhrudkovatěl a stačí ho malé množství na celou tvář. Podle mě je skvělý i v tom, že obvykle si u tónujících krémů můžete vybrat jen z nemnoha odstínů, ta Nivea, kterou jsem doporučovala má třeba jen jeden, tento krém ale u nás naleznete ve čtyřech odstínech, přičemž já mám dvojku, snesla bych asi i trojku, což podle mě odpovídá tomu, že jednička bude pro porcelánovou pleť a čtyřka pro snědou.


Tak doufám, že jsem vám pomohla v rozhodování, pokud hledáte něco levnějšího, jděte do Nivei, pokud chcete make-up s SPF a hydratačními vlastnostmi, abyste si už nemuseli kupovat krém (mě třeba osobně vadí používat ráno krém a na to pak ještě bázi a make-up), investujte do Sisley a báze a BB od Garnieru teda vůbec nedoporučuji, podle mě zbytečná investice. Mějte se krásně a můžete dát do komentářů tipy, co používáte v létě na obličej vy:)

14 komentářů:

  1. Tohle je opravdu jeden z málá kosmetických článku který je opravdu super. Kdybych si měla opravdu vybrat jaký bych si koupila ,byl by to 100% ten od nivei. Je cenově dostupný ,má SPF ochranu a ty ho vychvaluješ až do nebes. Co víc si přát :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně napsaná recenze. BB od Garnieru je podle mě děs, mám normální/smíšenou pleť (v zimě spíše sušší) a lesla jsem se šíleně, navíc hydrataci si představuji jinak. Takže za mě určitě ne, ale chtěla bych zkusit BB Missha, četla jsem zatím na něj jen samou chválu. Každopádně Nivea zní dobře a Sisley také.

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasím s tím, že BB cream není takový zázrak, jak se všude inzerovalo, ale jelikož mám dobrou pleť, tak mi stačí - jde tam hodně o to sjednocení a neměla jsem pocit, že by byl můj obličej nějak mastnější... no je to takový průměr spíš podprůměr na to, co slibuje.
    niveu jsem neměla, ale sisley jsem dostala jako vzorek - dokonce odstín 4 a jsem nadšená! nádherně se přizpůsobil pleti, i když bych spíš měla mít tak 3, tak vůbec nebylo poznat, že mám něco na obličeji - žádná maska! vypadalo to jako když jsem skvěle rovnoměrně opálená s tím, že ale nevytvořil žádný ošklivý přechod mezi obličejem a krkem! dokonce mi pár lidí i "opálení" pochválilo :-D nechápu, ale je to tak! s bází drží skvěle a navíc nesmrdí, což taky dost oceňuju. je to asi nejlepší produkt, co jsem vyzkoušela, takže uvažuju o koupi, i když je cena vyšší.
    skvělá recenze ;-))

    OdpovědětVymazat
  4. Ja bych taky chtela vyzkouset ten od nivei, jedine, ceho se bojim je, ze je jenom jeden odstin..no mrknu se na nej v tescu a uvidim..diky za tip! :)

    www.ivetsperspective.blogspot.com
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto úžasná recenze! S názorem na BB krém se zcela ztotožňuji, popisuješ přesně to, co krém po nanesení dělá.. Máme podobnou pleť, takže je to asi o tomhle, ale moc pozitivních recenzí jsem na něj tedy neslyšela.. Takže mi leží doma a čeká, až mi dojde make-up a bude sloužit jako prostředek v největší nouzi ;))
    ~ The Diary Of Pie Rette ~

    OdpovědětVymazat
  6. bb bych zas tak nezhacovala, tak s ním mám zkušenost a byla jsem spokojená na druhou stranu nivea mě docela zklamala koupila jsem si jí tenkrát, když se začala vyrábět to jsem ještě neměla tak problematickou pleť a nemůžu říct , že by zakrývala třeba i jen drobné nedostatky

    OdpovědětVymazat
  7. na ten od nivei sa určite pozriem v drogérii vyzerá super, chcela som si kúpiť BB cream, ale, čo čítam recenzie na blogoch, tak všetci sa sťažujú na to, že pleť je po nanesení mastná a nemá žiadne krytie :/

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá recenze :) Asi vyzkouším ten Nivea, protože 1500 mi přijde vážně hodně...
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Tu niveu asi vyzkouším. Není to drahé a píšeš o tom hezky, tak to asi nebude úplně k zahození :-)))

    www.blackberrysundae.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Ten Nivea jsem dřív používala, teď používám Garnier a jsem spokojená. :)

    OdpovědětVymazat
  11. S BB naprosto souhlasím! Já tenhle vzorek taky měla a úplně stejná zkušenost.. navíc na mě byl i tmavej :D a ta Nivea mě docela zaujala, musím se na to blíže podívat. Děkuji za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Pěkná recenze! Já mám nejraději BB od Maybelline.

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat