čtvrtek 26. července 2012

Nákupy v NYC


Dneska vám chci ukázat, co jsem si všechno v New Yorku koupila, protože jste mi o to dost psali a mě tyhle články, kdo má co nového, taky baví. Nekoupila jsem si jenom oblečení, měla jsem v plánu i knihy, boty, foťák,.. Hodně jsem chtěla ty vínové Vansky, ale neseděly mi, ikdyž jsem měla správnou velikost a na mojí noze se mi nelíbily, což mě mrzí, ale asi si tím pádem za ně někde jinde koupím náhradou Conversky, mají úplnou novinku a to neonové barvy, nikde na netu jsem je ještě neviděla, tak doufám, že brzy dorazí i k nám do Evropy. Musím říct, že jsem zdaleka nebyla největší shopaholik ze školy, všichni jsme tam přicházeli s plnýma nákupníma taškama a nechávali je taktně za židličkou, ale stejně nešly zamaskovat, učitel shovívavě ignoroval :D Nedovedu si představit, že bych přišla s taškama do naší školy tady :D Přivezla jsem ještě spoustu dárků, některé jsou už rozdané, některé ještě ne, ale fotit jsem je nechtěla, když to nejsou moje věci, že. Napište mi, jestli máte u sebe na blogu taky new in článek, ráda mrknu.



Kabelka Michael Kors byla spontánní a úplně neplánovaný kup. Brouzdala jsem po Macy's a viděla tam oddělení MK, jelikož jsou jeho kabelky v poslední době hodně známé a oblíbené, šla jsem si je prohlídnout a tahle mi hned padla do oka. Táta mi pak psal, že si můžu vybrat cokoli k svátku, který jsem měla, když jsem byla v USA a tak jsem se rozhodla pro ni. Myslím, že mi vydrží hodně dlouho, není předražená, je celá kožená a má nadčasový design, takže se mi nejen bude hodit ke všemu, ale budu ji nosit i za pár let, když se změní móda. Mám z ní velkou radost a už jsem ji tam nosila:)


Ze všech dovolených si vždycky dovezu časopisy. Vogue je klasika a TeenVogue mě baví, protože má skvělé články, módu, rozhovory, vždycky ho přečtu od začátku po konec.


Nekoupila jsem si všechny knížky z wishlistu, protože bych je už nenacpala do kufru, ale z těchto tří mám největší radost. Dvě jsou z Madonniny série The English Roses, která, nechápu proč, ještě nebyla přeložena do češtiny a myslím, že ani nikdy nebude. Jsou skvělé, jsou sice pro mladší slečny, ale mě hrozně baví, protože jim perfektně rozumím a za 2 hodiny mám jednu přelouskanou. Jestli znáte sérii Alice a.. Dóóóst dobrej... od Karen McCombie, pak se vám bude líbit i tahle řada, je to hodně podobné. A další kniha je Where The Wild Things Are od Sendaka, viděla jsem film, který jsem si zamilovala a chtěla jsem i knížku, podle které byl natočený a myslím, že je ještě lepší, miluju ty ilustrace a pointu. Skvělá kniha, doufám, že ji budu jednou číst svým dětem.)


Suvenýrů jsem si moc nedovezla, protože už je mám nakoupené, jak jsem byla před 3 lety v NYC prvně, ale nejkýčovitější tužce se Sochou Svobody jsem nemohla odolat, taky si vždycky přivezu magnetku a sněhové koule miluju, mám jich už doma slušnou sbírku. A čokoláda Hershey's přímo z originálního obchodu na Times Sq je už klasika:)


Stejně tak je pro mě tradice navštívit univerzitní obchod. Hrníček jsem si koupila jako náhradu za starý obyčejný, který jsem nechala v NYC, desky mám na maturitní otázky a tenhle blok vydrží vždycky na zápisky ve škole strašně dlouho, ten minulý mám do dějepisu už tři roky a stále jsem ho nedopsala.


American Cream jsem si koupila tam čistě na styl, že je Americký, protože jinak stojí Lush v US jako Britská značka úplně stejně jako u nás. American Cream jsem chtěla ale dlouho zkusit, stejně jako Rehab a Retreated, ale tyhle dva produkty mi strašně smrděly, takže vyhrál úžasný voňavy AC, který voní po jahodách a vanilce. Už jsem ho jednou použila (je to kondicionér, jsem zapoměla zmínit) a vlasy byly po něm krásně voňavé a hladké. Byl to dobrý kup a hádám, že si ho koupím znovu, až mi dojde. Fisheye jsem chtěla rooookyyyyy, to určitě víte, protože jsem to na blogu už hodněkrát zmiňovala. Tohle je klasika, úplně první klasické lomo, jen v novém kabátku s neonově malinovou barvou, která je bohužel hodně špatná na vyfocení. Už se těším, až si ho vezmu k moři!


Tyhle plastové mint brýle (na fotce jsou tmavší než ve skutečnosti) máme u nás v háemku na plakátu za pokladnama a vždycky, když jsem šla kolem, jsem si stěžovala, jak se u nás stejně nikdy nebudou prodávat. A taky, že ne. Ale v New Yorku jich měli plný stojan a dokonce tuším ve slevě, fakt jsem se zaradovala, když jsem je tam uviděla. Princeznovské náušnice jsou taky od tama, jsem si vědoma toho, že mám už princeznovských náušnic dost, ale novým prostě nejde odolat, myslím, že když tam bude hodně třpytivých kamínků, neodolám nikdy:)) Brož, náušnice číslo dvě a náramek s růžičkama a perličkama jsem si koupila na blešáku, o kterém jsem psala v minuélem giga článku o NYC, Všechno dohromady stálo 30 dolarů, což není  málo, ale kdybych cokoli z toho našla v normálním obchodě, stálo by to mnohem víc. Například náušnice za pět babek, navíc jsou super, že se dá ta slza oddělat a zbydou jenom pecky, takže jsou to jakoby dvoje náušnice v jednom. Na náramku nechybí ani jedna perlička a vypadá docela draze a staře, ale zapínání na pojistku pořád skvěle funguje. No a poslední náramek je z pravých říčních perel a je z kolekce Return to Tiffany&Co., která se mi strašně líbí. Našetřila jsem si na něj a dala jsem si ho sama sobě k 18. narozeninám. Mám z něho největší radost ze všech věcí.


Svetr je z Topshopu z nové kolekce, Topshop je ve Státech jenom jeden v NYC a jeden tuším v Chicagu, proto je v něm hrozně moc lidí, ale taky je obrovský, na 4 patra a má skvělý výběr starých i nových kousků, kolekce od Kate Moss i hodně věcí ve slevě. Líbilo se mi tam fest věcí, ale nechtěla jsem utrácet až tak moc.) Líbí se mi jak je miminkovsky růžový a na ramenou má kamínky, je jak z 80. let, což se mi hrozně líbí a myslím, že mi tenhle styl i docela sluší. Tričko je z háemka a má nejlepší potisk na světě. V poslední době se dost hlídám s nákupem obyčejných triček, protože jich mám plnou skříň, ale tohle mě hodně zaujalo, je to takový ten Lana Del Rey styl.


Šaty z Forever 21, tenhle obchod je pro všechny, co prahnou po levných nákupech, spolu s Aéropostole něco jako Mekka. I tyhle šaty byly hodně levné, přitom mají podšívku a skvělý lehounký materiál, žádný polyester. Kupovala jsem je o půlnoci cestou domů z letního kina na Times Sq, myslím, že nakupovat uprostřed noci je docela zážitek, zvlášť, když je i v tuto hodinu třípatrový obchod narvaný k prasknutí zákazníkama a na kabinky se stojí fronta. Krjkovaný/háčkovaný top je z Urban Outfitters, mého nejmilejšího a nejstylovějšího obchodu. Šla jsem si ho ráno před prvním školním dnem vyzkoušet ve velikosti M, byl super, ale nechtěla jsem první den přijít do školy s taškou (já hloupá, pak jsme tak chodili všichni normálně a když byly dvě francouzsky z mé třídy první den ve škole, donesli MEGA tašku UO a asi pět dalších!), tak jsem ho vrátila na věšák, bylo jich tam ještě hodně a že se pro něj odpoledne stavím, ze školy to bylo do UO jen pár bloků. No samozřejmě, že valila oči, protože z plného věšáku zbyly tři kousky a všechny v L. Tričko bylo větší, takže kdyby zbylo S, nevadilo by mi to, ale L jsem tušila, že budu mít velké a taky, že mám. Líbilo se mi ale hrozně moc, tak jsem si ho koupila, ovšem bude muset zasáhnout mamčin šicí talent a zmenšit mi ho.


Šaty z H&M jsem si koupila jiný den cestou do školy, když jsem vyšla zbytečně brzo, obchod H&M byl přímo na 34. ulici mezi New Yorkerem a Empire State Buildingem, takže když jsem ho míjela, zašla jsem mrknout, co tam mají a narazila na tyhle šaty. Visely tam úplně jediné, tak jsem si je šla zkusit a bylo mi jasné, že to je "teď nebo nikdy", protože kdybych nad nima víc přemýšlela, buď si je rozmluvím, nebo si je koupí někdo jiný. Jsou nádherné, bílé s neonovými květy, mini a pouzdrovky, žádné takové šaty ještě nemám, spíš moje mamka (a taky, že jí sluší jak čert, bojím se, že víc, než mě:D Budu jí je půjčovat:), mi přijde, že jsem na pouzdrovky mladá, ale jsou dokonalé. Vypadají krásně k opálené pokožce a myslím, že u moře na promenádě budu za největší hvězdu:)) Myslím, že to ale hecnu i do školy, oni mají problém i s mými střízlivými kousky, takže je to asi jedno.)


Top bez ramínek je Roxy, taky na Times Sq., je z jemného materiálu, takového chladivého, netuším, co to je, ale je hrozně příjemný. Je prodloužený a bude vypadat senzačně ke kalhotům, už jsem ho nosila s plátěnými béžovými v 7/8 délce a vypadalo to super. No a nakonec jsou tu dvě úplně stejné sukně American Apparel, jednoduše jsem se nemohla rozhodnout, kterou barvu chci víc. Štve mě, že ta tyrkysová nejde vůbec vyfotit, takhle ta barva teda rozhodně nevypadá, má naprosto stejný odstín jako ta krabička a taštička Tiffany&Co. na první fotce, šla jsem do Tiffanyho v téhle sukni a když jsem vycházela, vypadala jsem jak obří reklama na ně, protože ta taštička dokonale ladila se sukní.) Tak snad, když budu fotit venku outfit v ní, tak půjde vidět opravdový odstín, je to moje nejmilejší barva, tyrkysovou zbožňuju úplně na všem:) A druhá je v barvě bordó, na fotce klasicky vypadá trochu hnědě, ale je fakt krásně vínová a já vínového skoro nic nemám, přitom se mi ta barva taky líbí, tak jsem si vybrala obě, protože šifonových sukní nad kolena a do pasu není nikdy dost, aspoň teda v mém šatníku, mám jich už hodně a nosím je hodně často, myslím, že vypadají krásně se vším, člověk se ani nemusí moc snažit.

42 komentářů:

  1. tolik krásných věcí!:) do NY se jednou doufám taky podívám, ale napřed si musím pořádně našetřit, ať můžu pořádně nakupovat:D

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké úlovky. :) Mě teda nejvíc zaujala kabelka - vypadá opravdu nadčasově a věřím, že je kvalitní. :) A moc se mi líbí i květované minišaty, jsem zvědavá, jak budou vypadat v outfitu! Nepochybuji, že v nich u moře zaboduješ. ;)
    a jestli chcš, tak já dělala new in minulý týden: http://stylebyveronika.blogspot.de/2012/07/welcome-to-my-closet-summer-sales.html :)

    OdpovědětVymazat
  3. ten teen vogue mám taky a foťáček je nejbombovější!! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně moc se mi líbí, jak ke každé té věci píšeš komentář:)) Já new in články miluju a u sebe jeden chystám, tak cca pozítří:)

    OdpovědětVymazat
  5. Na fotkách se mi líbí úplně všechny věci! To musely být fantastické nákupy!! A new in články miluju, takže budu ráda, když jich budeš přidávat postupně víc:)
    Sama se na svém blogu věnuji především second handům, takže new-iny "co jsem kde objevila" jsou u mě velmi často, tak se přijď podívat .. ;)
    Pěkný den;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a Forever21 miluju!:) Taky jsem tam teď pěkně pořídila na dovolené v Antwerpách..

    OdpovědětVymazat
  7. nádherné věci! hlavně ta kabelka ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Na ten plakát s modelkou v "mint" brýlích se taky vždycky v H&M dívám a říkám si to samé: "ty tady mít nebudou", no jo... Jinak se mi líbí taky kabelka MK a to Lomo! :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
  9. Jůůů, Tam kde žijí divočiny byla moje oblíbená knížka, když jsem byla malá!! :)))
    Moc hezké věci sis přivezla :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. ty sukně jsou skvělé!
    já jsem si četla už článek před tím a strašně se mi líbil, závidím ti, že se můžeš podívat takhle daleko :)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek! Tyhle články mám taky strašně ráda! :) Koukám máme podobné zlozvyky taky si přivážím časopisy a takový ty upomínací předměty. :D :) Budu se těšit na outfity! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný věcičky, taky bych tam konečně měla zavítat:) Jinak u mě nový post:)

    www.fitandtasty.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný věcičky, taky bych tam konečně měla zavítat:) Jinak u mě nový post:)

    www.fitandtasty.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. oou, ted´ mám chut´ nakupovat.. Krásný věci ! :D Jinak já jsem jako menší četla Anglické růže normálně v češtině , ale jenom jednu knížku a strašně se mi to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na webu a fakt! Jsou i v cestine! Pro me teda uplna novinka :D Ale myslim, ze uz zustanu u tech originalu:))

      Vymazat
  15. Bože můj, Alice a... to jsem tak milovala když mi bylo 12 :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja taky:D I driv. Asi se vracim do detskych let:D

      Vymazat
    2. Já jsem minulé prázdniny všechny ty knížky vyhrabala a pročetla :D Kdyby nade mnou nevisela povinná četba tak do toho jdu znovu :D

      Vymazat
    3. Dobry napad, po maturite se na to vrhnu:D

      Vymazat
  16. Pre mna naj... jednoznacne ta kabelka, je nadherna a taka nadcasova :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  17. Skvělá investice! Ještě jednou tleskám za předchozí článek, dávám do záložek a za X let mi poslouží jako skvělý průvodce;) ps: English Roses, ehm Anglické růže jsem už vélice dávno četla v češtině;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave jsem zjistila, ze jsou prelozenem:D Jsem byla uplne mimo:)) A dekuji ti.)

      Vymazat
  18. Nádherné úlovky! Jeden lepší než druhý! A já už jsem hodně zvědavá, jak nám to vše předvedeš na sobě :)

    OdpovědětVymazat
  19. Chci to všechno!! :DD

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Omg ja ti uplne zavidim ty NYU sesity!! Za mesic jedu do oxfordu, tak se tesim, az nakoupim tam. Jsem taky takovy univerzitni uchyl.:-) a ta kabelka od MK je bozi, ja si setrim na hammilton, a ten tiffany,.. Like it!

    OdpovědětVymazat
  21. Dekuji vam vsem moc za komentare, hrozne me to potesilo a priste stopro outfit.)

    OdpovědětVymazat
  22. taky mám ráda tyhle new in posty, líbí se mi hlavně lomo a ten růžový svetr :)

    OdpovědětVymazat
  23. Nádherné,nádherné věci!!♥Přiznávám,závidí ti Vogue,strašně moc toužím po tom si aspoň jedno číslo přečíst....:-)
    Jinak máš nádherný blog od teď sleduji ;-)

    OdpovědětVymazat
  24. Skvělej nákup, a ta kabelka je jedním slovem úžasná :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  25. bože môj, to mi tak pripomenulo NYC, keď som tam bola pred 4 rokmi... chcem tam ísť späť!:/

    OdpovědětVymazat
  26. Série Alice a... je úplně dobrá!! :)
    Skvělé věci.

    OdpovědětVymazat
  27. zajít k Tiffanymu právě tak jako Audrey Hepburn v Breakfast at Tiffany's, to by bylo..:)) jinak děkuji za seznámení s tvou krásnou taškou, právě jsem se totiž zamilovala do MK! :)

    OdpovědětVymazat