sobota 15. září 2012

French Riviera: Nice+Monaco+Cannes


Z mýho deníku:
(den č. 1, pak už to přestalo být publikovatelný:D)



Je tu neskutecne horko a zachranuje me jen termalni voda Avene. Prvni vec, co mejluju vsem domu. Teda mejluju - internet chytam od Grand Hotelu Aston, ktery je od meho.. echm hotelu, pres dvoumetrovou ulicku. Dva vecery jsem stravila balancovanim z francouzskeho okna s natazenou rukou, nez jsem dnes zjistila, ze v koupelne lze chytnout wifi i ve vane - merci, Aston. Koupelna je vubec nejprijemnejsi cast mych 10 metru ctverecnich (bez prikras) - je v ni chladno! Coz neni v Nice nikde jinde krome Sephory. Muj pokoj je lapac horka, na ulici je jeste snesitelne, tudiz nechavam obe okna dokoran a stejne v noci do 2 nespim (ne, nevracim se z mejdanu v 1:30), castecne diky absenci klimatizace (stojaci vetrak, ze ktereho mam pocatecni zanet spojivek se snad nepocita, ze ne?), castecne diky cernemu partymanu odnaproti, ktery si pousti francouzske techno kazdy den. Tu stejnou pisnicku. Ach, vecere je na stole. A vypada jako delikatesa. Fotka na Instagram a konecne jdu na to, uz umiram hlady.
---
Byla to delikatesa. A hlavne toho nebylo moc. Vecere jsou momentalne moje jedinne plnohodnotne jidlo dne, jelikoz k snidani mi nas "hotel" (po prijezdu domu se musim podivat, jestli ziskal z milosti alespon 1 hvezdicku) serviruje jeden croissant, sklenici projimaveho dzusu a jedno kafe/chocolate/caj a na obed diky 38 stupnum ve stinu nemam ani pomysleni, dovlecu se silhajici hlady v 9 vecer na veceri do jedne z mistnich restauraci (vsechny do jedne italske, citim se, jak na dovolene v Toskansku, nikoli Provence) a na taliri mi pokazde pristane porce tak pro Golema. Dnes dikybohu za idealni mnozstvi, navic tolik pesta na jednech spagetach jsem jeste v zivote nevidela plus kreveta, musle, dalsi druh musli a chobotnice, k tomu Evian a citim kolik endorfinu dokaze me telo naraz vyprodukovat. Tento stav trva presne nez se vratim zpet na pokoj.. 
---
Na zitra jsem si naplanovala cestu do Cannes. Jeden z duvodu je, ze plaze v Nice nejsou moc atraktivni. Kulantne receno. Ve skutecnosti docela sucks. Voda je spinava, po ujitem metru v mori diky 2 metrove hloubce nedosahnete na dno a dalsi boleni zad z oblazku velkych jako moje pest uz taky na par dni nepotrebuju. Dalsi duvod je, ze jsem prosla docela echm hodne obchodu v Nice a potrebuju par dni bez nakupovani, abych mela cas nekam skryt tasky a neprovokovat uklizecku, kdyz se musi na par metrech ctverecnich vyhybat nejen posteli, ale i mym krabicim UGG Australia (juch! Konecne po letech sneni!). A ano, vim, ze Cannes je mekka nakupu. Vsak jeden nahrdelnik z H&M a jeden lak O.P.I., ktere jsem si tady vyhledla, pujdou skryt raz dva, no ne?
Aspon, ze si muzu zlepsit naladu z ne-tak-okouzlujiciho-jak-jsem-cekala Nice statusem na facebooku, ze vecere v Nice jsou same mecoun a bordeaux (vcera).
---




Everything I want I have:
Money, notoriety and rivieras.
I even think I found God
In the flash bulbs of the pretty cameras,
Pretty cameras, pretty cameras.
Am I glamorous? Tell me am I glamorous?

27 komentářů:

  1. moc ráda bych se tam někdy podívala.....a dala si ty špagety s mořskýma plodama!:D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty mají ale zajímavý sochy, treba to mimčo :D máš krásný balerínky a chtělay bych videt ty UGG botky:)

    OdpovědětVymazat
  3. wow..tam muselo byť skvele...nádherné fotky...:)

    dúfam, že aj ja sa tam raz dostanem:)

    pozývam ťa na giveaway

    http://littlecurlykate.blogspot.sk/2012/09/giveaway-number-2.html

    OdpovědětVymazat
  4. Jéé, všude na těch samých místech jsem byla před třemi lety a byla to nejlepší dovolená ever. Já francouzskou riviéru miluju, pro mě je to ráj, kam bych se moc chtěla vrátit a nějakou dobu tam zůstat. :) A souhlasím, že pláže v Nice nejsou nic moc, ty kameny příšerně tlačí a vzhledově taky nic světoborného. Kdežto Cannes, čisté moře, bílý písek, upravené, kilometry dlouhé... jo, tam bylo krásně.

    OdpovědětVymazat
  5. tá farba vody je úchvatná :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné místo!Dokonalé fotky;)

    OdpovědětVymazat
  7. Monace je úžasné!
    A UGG? Há včera mi přišly ty moje a málem sem si z toho sedla na prdel! Nejlepší!

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé fotky! Ty tvé šaty a proužkovaná kabelka jsou se mi moc líbí. :)
    A co jsi si koupila od UGG? Válenky nebo něco jiného? ;)

    OdpovědětVymazat
  9. lovely photos!
    wow!!!
    looking really great.
    all these places are wonderful.
    Join my ZARA BAG GIVEAWAY!

    OdpovědětVymazat
  10. vespa, tyjo
    krása :)
    a miluju špagety!

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné fotky :)
    Zvu tě na svou první giveaway :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Kamos, uzasne fotky.. Opravdu moc pekny a to mimco.. :-D Tak to je dokonale.. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vdaka!:)) To mimino bylo drsne, ale nejvic by se ti libila ta sadrova hlava premalovana umelcovou vlastni krvi v mrazicim boxu:D:D ta byla nej.

      Vymazat
    2. whuch tak tu bych asi nerozdychala... :-D

      Vymazat
  13. Ah, jak já se těším! Ve středu odjíždím ♥ Ty vodopády jsou kde? V Monaku?

    OdpovědětVymazat
  14. Načo toľko fotiek. Menej je niekedy viac.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protoze po me ctenari chteli clanky z Francie, ja na to nemam cas, ani neni moc, co bych tam chtela napsat, proto jen jeden clanek s fotkama a tyden do mene fotek uz nezredukuju:) Navic myslim, ze jsou vsechny hezke a za zverejneni stoji, ale s tim samozrejme nemusis souhlasit.)

      Vymazat
  15. hneď by som sa s tebou vymenila, už len kvôli tomu teplu :) Mesto to musí byť nádherné!

    www.hicsuntleon-es.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. Nejkrásnější šaty! V Monacu jsem taky byla a byl to zážitek a viděla jsem i to muzeum z posledních fotek :D

    OdpovědětVymazat
  17. jééé tenhle článek mě úplně vrátil do mého srpnového pobytu v nice..já bydlela u rodiny a chodila do školy..a když vidím ty fotky, zase vzpomínám na všechny ty momenty..aaa hned bych se vrátila..ale příšerné horka..a taky jsme jeli do cannes i monaka..ohh i miss it..o nice pisu v tomto clanku, ale neni tak obsahly, jestli se chces podivat: http://justneedpeace.blogspot.cz/2012/08/nice-was-so-nice.html :)

    OdpovědětVymazat