úterý 4. září 2012

GONNA WORK MY ASS OFF


Moc nerada tohle píšu, ale přišel po téměř dvou letech čas, kdy si potřebuju dát blogové prázdniny. Budou dlouhé tak, jak bude potřeba, dokud neudělám všechno, co chci za září/říjen stihnout, jsou věci, které jsou důležitější než blog a kterým se teď musím věnovat naplno. Ráda bych se pokusila zvládnout tenhle svůj senior year co nejpříjemnější cestou a vím, jak mě blog baví a rozptyluje, když potřebuju dělat fůry jiných věcí. Samozřejmě kromě něj jdou na blacklist i všechny e-shopy, Instagram, facebook a blogy, které sleduji. Rozhodně si budu dávat přestávky a odměny, ale všechno naplánuju na časový úsek tak, abych si pak nevyčítala prokrastinaci.) Sem tam neco na blogu pribude, uz mam par outfitu vyfocenych a kdyz bude cas na vyfoceni dalsiho, urcite ho pridam, ale nemuzu se blogu venovat s intenzitou nekolika clanku za tyden. Určitě tohle všichni odmaturovaní chápete a vy ostatní to pochopíte, až vám v září bude hořet za patama:) Mnoho lidí mi tvrdí, že času je ještě dost, ale já nesnáším, když odkládám práci, kterou můžu mít udělanou co nejdřív. Pokud všechny výpisky zvládnu za dva měsíce, tím líp, pak bude na blog dost času a učit se budu stejně až po Vánocích:) Ale odkládat to nechci ani nebudu. Ruku v ruce s tím jde i další můj cíl, který jsem si na tenhle rok dala, ale o tom až později. Však co je na předsevzetí lepší měsíc než září, ne?.) Držte mi palce a já budu brzy zpět. Pár článků, které jsem právě přednastavila se tu ještě objeví a určitě něco přidám i na Instagram, no worries.) Taky ruším moderování komentářů, protože to bych už vůbec nestíhala, ale číst je samozřejmě všechny budu! Jestli taky maturujete, klidně mi napište.) Morální podpora od stejně postiženého se vždycky hodí, ne?:)



Protože Blair má vždycky pravdu, ne? .)

37 komentářů:

  1. naprosto tě chápu :) nezačala jsem se sice učit přímo na maturitu hned v září, ale z dějepisu jsme hned od začátku roku psali každý týden test na maturitní otázky, tak na to jsem se učila pořádně...jinak jsem až do konce roku bojovala s matikou, aby mě k maturitě vůbec pustili :D
    a na svaťák jsem dokonce odjela s kamarádkama na samotu u lesa, pryč od civilizace...jinak bych asi neodmaturovala, kdybych byla doma, kde mám počítač, televizi a plno věcí vhodných k prokrastinaci :D

    OdpovědětVymazat
  2. No letos v tom nejsi sama, i já sama letos budu maturovat a už teď to nejak nedávám :D Já určitě budu mít též prodlevy na blogu, naprosto tě chápu a rozhodně držím všechny palce :)
    Ta maturita je velká komedie a velký nesmysl! Takže nezoufej, vezem se v tom všichni :(

    OdpovědětVymazat
  3. Budem veľmi držať prsty :). Mňa tento rok čakajú magisterské štátnice, tak by som tiež už mala začať asi niečo robiť... Len škola je zatiaľ v nedohľadne, tak ešte neprepínam režim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tobe taky hodne stesti, pry u statnic se pak vsichni smejou jaka byla maturita fraska, tak verim, ze to je jeste horsi:( Good luck:)

      Vymazat
  4. Marti, přeju ti hodně štěstí, ať vše zvládneš přesně tak, jak potřebuješ ;)
    Já si dávám září tak nějak na rozjezd, články přidávat budu, ovšem s jakou intenzitou, to vážně netuším. Je mi líto, že tu tvé články budou spíše ojediněle, protože mám tvůj blog moc ráda, máš krásné fotky a ještě lepší texty, ale co se dá dělat :)
    Já se letos budu snažit skloubit své zájmy (především sborový zpěv) se školou, protože taky letos maturuju, a už teď tuším, že to vůbec nebude lehké.
    Inspirační obrázky jsou skvělé, a Blair prostě miluju - stíhá všechno, ve všem má pravdu, je krásná, úspěšná... Co bych za to dala, být jako ona :) Ale ty taková určitě jsi ;)
    Tak se měj hezky, přeji ti hodně štěstí :)
    Já se třeba plánuju hodně odměňovat za vypisování/učení/otázky, to dobře funguje :)
    Ovšem tenhle týden nemám srdce na to, abych se k něčemu nutila - vždyť mám v sobotu narozeniny! Nebudu si ubližovat :D
    Taky si dávám předsevzetí nejčastěji v září, ani nevím proč :)
    A promiň za to, jak jsem se rozepsala o:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co ti mam na to napsat?:) Hrozne me to potesilo, s tou Blair jsi me dojala, to je moje nejvetsi oblibenkyne a co bych dala za to byt jako ona:)) Tobe taky drzim palce, ale strach nemam, ty mas toho tolik vypracovaneho, ze se vubec nemusis honit jak ja.) Uzij si krasne narozeniny a verim, ze si tento skolni rok jeste napisem a postezujem na uceni:))!

      Vymazat
    2. Děkuju moc :) Určitě ;)

      Vymazat
  5. Přeji ti hodně štěstí a sil do nového školního roku:) Budeme moc rády, když tě občas na blogu uvidíme:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju! Urcite neco bude, ja bych se zatim na blog nedokazala jen tak vykaslat.)

      Vymazat
  6. ...taky jsem si ráda početla tvé články, zkoukla fotky, nové úlovky...ale samozřejmě chápu.
    Jinak s maturitou, já už ji mám sice nějaký ten pátek (no, dost pátků) za sebou, ale určitě radím si to moc nepřipouštět, tím spíš už teď v září, to se z toho totiž člověk jinak zblázní ;o) Takže v poklidu, já si třeba myslím že klidně i blog bys mohla stíhat, ale samozřejmě nevím kolik toho máš i mimo to.

    No každopádně přeju hodně štěstí a hlavně pak v květnu šťastnou ruku, protože abych pravdu řekla tak na té taky dost záleží ;o) I když se totiž člověk sebevíc učí a klidně i s mega předstihem, tak kolikrát si může vytáhnout otázku která jemu samotnému až tak nesedne, nemá k ní vztah. Takže tak, v klidu v pohodě a ono to půjde ;o) Měj se krásně! Ať se daří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju ti:) Ja mam ted nejvetsi shon s pripravou a hledanim kursu k prijmackam:( Az budou podane prihlasky, hned bude o starost min.) A pak se budu modlit kazdej den za otazky:)) Jeste jednou dekuju a taky se mej krasne.

      Vymazat
  7. Tak zrovna ty mi budeš chybět :( Ale mám pro tebe absolutní pochopení...já jsem začala blogovat až po tom, co jsem odmaturovala. A jsem na sebe zvědavá, až budu mít kolem zkouškového.
    Budu ti držet palce a věřím, že to zvládneš, protože čtu každý tvůj článek a přijdeš mi jako chytrá a ambiciózní holčina, která s maturitou nebude mít problém! Není to tak hrozné, jak se může zdát, takže se hlavně nestresuj! :)
    Hodně štěstí!
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To rada slysim, dekuju:) Jak rikam, par clanku urcite sem tam bude:) Opravdu velky dik za podporu, budu si to cist dokola, az budu stresovat:-:D

      Vymazat
  8. Moc obdivuji tvoje odhodlání. Mě letos čeká něco trošku jiného- nastupuji jako středoškolská profesorka...mimo jiné i do dvou maturitních ročníků. Doufám, že se mezi nimi najdou stejně pilní studenti jako jsi ty, já osobně taky "začínala" předmaturitní studium v září...pak v prosinci, pak už na sto pro po Vánocích, pak jsem v únoru hákla celý jeden týden, abych fakt nějak začala...a ve finále jsem svaťák strávila nad dějepisem a modlila se, že aj, čj a zsv okecám :))) a pak jsem si do ledna léčila náběh na žaludeční vředy:D takže i když vše dopadlo dobře- fandím včasným začátkům ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak je hlavne poradne priprav!:D:)) Nekteri ucitele na to uplne kaslaji a my si naopak uvedomujeme, ze bez jejich pomoci to pujde tezko:( Ale taky preju pevne nervy.) Jinak strasne moc dekuju, ja mam pocit, ze nestiham uz ted. Nejhorsi je vybrat skoly:(

      Vymazat
  9. 3 od konce mě ted vystihuje! a i když to nechceš slyšet - a já taky nechtěla, protože jsem dělala to stejné co ty - opravdu se není čeho bát. v září jsem taky měla plnou hlavu toho, co budu dělat, průběžně jsem pracovala a připravovala se na průběžné testy z otázek, ale pořádně učit jsem se začala až týden a půl před maturitou a bylo to v pohodě. mnohem víc jsem se zaměřovala na přijetí na svou vysněnou vš, na to jsem se musela učit stokrát víc a taky jsem to považovala za důležitější - když už jsem totiž věděla, že jsem to zvládla, maturita oproti tomu byla opravdu lehká! :D každopádně, fandím ti, je dobře že začínáš včas - jen pozor, at už z toho před tou maturitou nejseš tak otrávená, že tě to bude odrazovat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, já si nejsem jistá, jestli budu mít radost z přijetí na vysněnou VŠ, protože příjmačky jsou těžké jako blázen -> to by musela být moc velká náhoda:(

      Vymazat
  10. dokonale to chápem ja som maturovala pred rokom a presne som potrebovala vypnúť od všetkého internetového ale keď sa ti už bude pariť z hlavy je dobré trochu sa tu odreagovať :D a držím ti palce určite to zvládneš :) napokon sa hovorí a teda už teraz viem že - maturita-formalita :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad jo:)) Mám teď dost energie, tak potřebuju stihnotu co nejvíc:) Děkuji!

      Vymazat
  11. Já to ku podivu stihla za akademický týždeň nebolo to na jednotky ale na dvojky ale aj tak som bola v celku spokojna .. učila som sa v noci keď všade bolo ticho ale každému vyhovuje niečo iné tak držím palce ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Upřímně, já bych brala jakoukoli známku, hlavně, když to bude v kapse:) Děkuji:*

      Vymazat
  12. Určitě to zvládneš! Já taky s přípravou začínala brzo, ale spíš kvůli tomu, že někteří učitelé zkoušeli třeba jednu maturitní otázku týdně, tak jsem chtěla být připravená :) Ale maturita je vážně spíš formalita, když učitel ví, že jsi se celé ty roky neflákala a vidí snahu, nedělá problémy. U nás i nejpřísnější učitelka hrozně radila a dokázala člověka navést na správnou odpověď :) Ale pamatuju si, jak jsem před maturitou byla nervózní, v noci jsem nespala, ráno jsem zvracela :D Kdybych jen tehdy věděla, že na VŠ to bude mnohem horší... :D
    Budu ti držet palce, ať ti jde příprava rychle od ruky a abys to pak v květnu co nejlépe zvládla ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježiš, doufám, že zvracení se vyhnu:/ Děkuju za podporu.) Věřím, že na vysoké už na to taky budu vzpomínat v dobrém:D

      Vymazat
  13. Držím palce a přeji hodně štěstí. Až to budeš mít za sebou, tak zjistíš, že to tak hrozné nebylo, ale nechci to bagatelizovat. :)
    Těším se na další příspěvky. A jaká je tvá vysněná VŠ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Vysněná je DAMU a UK, ale myslím, že pravděpodobně skončím úplně jinde:D

      Vymazat
  14. Ať se daří! Dát si občas pauzu "od světa" občas neuškodí, aby měl člověk trochu času i sám pro sebe :-)

    Paris-London Giveaway

    OdpovědětVymazat
  15. Hodně štěstí u maturity, určitě to dáš levou zadní! :) Dnes jsem tě viděla v Porubě u kruháče na Hlavní třídě. Seděla jsem v autě a jedla zmrzlinu...a říkám si jé ta holka má krásnou sukni a byla jsi to ty. :D

    OdpovědětVymazat
  16. Taky jsem se bala maturity, ale nakonec nebyla tak tezka, jak jsem se obavala. Horsi byly pak prijimacky na vysky, ale dala jsem to vsechno! :D Tak ty to urcite taky das. Budu ti drzet vsechny palce, Marti! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Marti, jdeme do toho spolu! :) chci ze sebe vyždímat úplně všechno, jako každý si i já přeju být pro jednou ta "nejlepší". i jen pro ten vlastní pocit spokojenosti, toho, že jsem se konečně překonala. chci se učení věnovat, jak je to půjde. celé čtyři roky na gymplu jsem tomu moc nedávala, tak alespoň teď musím ukázat, že to ve mě opravdu je :) a já si věřím! zvládneme to, jo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) Taky si verim k mature, spis prijmacky:( Ale uz se TAK tesim, az bude po vsem, to je nejlepsi motivace.) Good luck a dekuji ti:)

      Vymazat