čtvrtek 25. října 2012

MMM @ H&M


Původně jsem si myslela, že tahle kolekce kolem mě projde bez povšimnutí - minimalismus kompenzovaný divokými střihy není nic pro mě. Když jsem si ji ze zvědavosti prohlížela, velmi mě zaujaly boty a tohle psaníčko. Kdybych si mohla vybrat, rozhodně bych chtěla ty první béžové. Podle mě jsou úplně perfektní a hodí se ke spoustě stylů a dají se nakombinoval do stovek outfitů. Nic si kupovat neplánuju, protože jsem zrovna ve spořícím režimu, ale pokud hodláte vrazit peníze do něčeho od Maisona Martina Margiely pro H&M (od 15.11.), doporučuju vám tyhle nadčasové páry bot nebo sladkou kabelku, která určitě hned upoutá pozornost. Celou kolekci včetně všech cen najdete tady na Fashionologie.com. Jedno se tomu však upřít nedá, po všech těch Lanvinech, Marni a Versace, kteří kvalitou moc nepřekypovali, MMM@H&M se zdá být kvalitou o pár příček výš, tím se pozvedly i ceny od minulých let ($350 za boty). Navíc se mi docela zamlouvá koncept, že kolekce obsahuje nadčasové kousky z celé historie značky, takže si můžete znovu koupit hity přehlídkových mol třeba z 90. let, je to zase něco jiného než vymýšlení nových věcí, které se s původní filozofií značky shodují jenom v použitém vzoru..

23 komentářů:

  1. to psaníčko je perfetkní, originální nápad :)
    boty mě taky zaujaly, a celá kolekce se mi rozhodně líbí víc než ta od Versace s "kolotořářským " vzorem:)

    OdpovědětVymazat
  2. Kolekcia bude v predaji už od 15.11. :)
    dailyFABRIC*

    OdpovědětVymazat
  3. wow nadhera ja som nadsena, len mi pride trosku drahsia nez predosle dizajnerske kolekcie hmmm :) mam rada tvoj blog a budem rada ak ma budes nasledovat

    :)
    Lucy

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavý kousky a jak jsi psala tak béžové a + ty černé! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Wedges s průhledným klínkem jsou super, ale tak na chození po obchodním centru. Obávám se, že se ten plast dost poškrábe při běžném nošení venku a bude vypadat pak ošklivě.

    OdpovědětVymazat
  6. mne sa tiež tie nude lodičky najviac páčia :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě taky spíše zaujaly boty než oblečení na mě jsou ty jejich střihy až moc divoké i když minimalismus mám ráda. :) Ale také mě odrazují ceny bohužel Vánoce se blíží a maturitní ples taky takže taky šetřím. :D :) Líbí se mi hodně ty černé klínky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, ty boty jsou neskutečný! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Nude lodičky jsou perfektní a vůbec zaujaly mě všechny boty. :) To psaníčko nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
  10. ja proste nejak neviem.. strasne sa na tu kolekciu tesim.. ale boticky zrona nebudu pre mna to prave orechove..

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych rozhodně netvrdila, že předešlé návrhářské kolekce byly kvalitou nic moc, Jimmy Choo pro H&M jsou jednoznačně jedny z nejlepších bot co mám a parka od Marni je jedna z nejlépe vypadajících věcí v mém šatníku a to i po půl roce intenzivního nošení- chválí mi ji i lidé, co vůbec netuší, že je "značková".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi natrefila na kvalitni kousky, nebo ja zrovna natrefila na ty nekvalitni, ale pri ocumovacce v obchode me nektere, co se mi na netu libily, odradily kvalitou, nektere uz vystavene v obchode po jednom dni byly znicene. Parku Marni jsem nevidela a Choo sel tehdy jeste mimo me, tak nevim:)) Jak se ti treba zdala kvalitou kolekce Lanvin?

      Vymazat
    2. Kousky Lanvin, které já vlastním, jsou na tom s kvalitou super.

      Vymazat
    3. Lanvin měl podle mě v nejednom případě nešťastný výběr materiálu s nezačištěnými lemy- logicky když si ve spěchu bude stejné šaty zkoušek X žen a dívek za sebou (a nebudou na ně dávat pozor protože nejsou jejich), tak se to na tom musí projevit. Šaty byly možná až příliš komplikovaného střihu pro masovou produkci- což znamená že v obchodech se všechny ty volány rychle spaskly, ale třeba kabáty a doplňky byly fakt pěkné. Já mám z té kolekce červené volánové šaty (pořád vypadají skvěle a jsou z části hedvábné), boty s kytkami (kupovala jsem je o půl čísla menší a od té chvíle se mi zvětšila noha, takže je už skoro nenosím)- těm bych vytkla špatný sklon a tvrdší kůži, a pak mám ještě psaníčko od kterého se bohužel začaly párat nitě z nezačištěné kytky, co na něm je.
      Takže bych řekla, že Lanvin je možná o nějakou příčku níž než Marni, ale ani žádné kvalitové fiasko, jak se to psalo třeba na módním pekle, kde slečna z těch šatů, co mám taky, nejspíš všechny ty nitě sama vytahala- protože ty moje po dvou letech takhle rozhodně nevypadají. Celou kolekci jsem viděla jenom na 10 minut, kdy jsem měla možnost nakupovat, takže je možné, že tam byly nějaké horší exempláře.

      Vymazat
    4. Modní peklo jsem nečetla, je to jen můj názor z toho, co jsem taky viděla v obchodech. Že věci v obchodech zničil někdo jiný je jasné, nicméně stát by se to u kvalitních věcí snad nemělo. U Marni mluvím o vypadaných kamenech u doplňků a u Lanvinu vyloženě o materiálech, které podle mě nebyly na šaty za několik tisíc. Nevím jak na tom byly třeba boty apod. Každopádně, se mi zdají např. z fotek od Niky věci od MMM na trošku vyšší příčce.)

      Vymazat
    5. Já moc nesouhlasím s tím že kvalitní věc je nezničitelná- kdyby se třeba s hedvábnýma šatama od Valentina v kabinkách zacházelo jako se šatama z H&M tak taky vypadají nakonec jinak. Jinak ale souhlasím s tím, že MMM je na tom s kvalitou asi nejlépe (neviděla jsem to ale na vlastní oči), podle mě ta kvalita postupně stoupá právě od Lanvina čím dál tím výš.

      Vymazat
    6. Jo, to máš pravdu, že s tím lidi v záchvatu nakupování asi třískají, šlapou po oblečení atd. Tohle nikdy nepochopím.. Já se do Prahy okouknout Margielu asi nedostanu, takže čekám podrobné reference na blozích:)

      Vymazat
    7. Tak kvalita je fakt relativní, jsou to jen věci, že: moje kabelka Marc Jacobs s původní cenou 1300 dolarů byla za nedlouho v dezolátním stavu a brambory jsem v ní opravdu nenosila. Přitom dle použitého materiálu a provedení bych jí tipla na delší výdrž. Jedny z šatů od Lanvin for H&M co mám já (ty černé s volánem na jedno rameno) jsou například z hodně pevného materiálu, který se nesepere a raw cut okraje se nijak extra dál nepářou. MMM vypadá z blízka hodně kvalitně a pokud jde o ty boty - jsou z pevné kůže a jsou hezky precizně zpracované, tak si říkám, že pokud se vám věci líbí na fotkách, myslím si, že na živo je budete teprve chtít:)

      Vymazat
    8. Prosímtě, to s MJ mi ani neříkej, mám jednu jeho kabelku právě vyhlídnutou:( A dík za info o kolekci MMM, já bych jí asi i podlehla, jediným štěstím mé peněženky je, že nebudu v Praze:D

      Vymazat
  12. Psaníčko mi na první pohled připomnělo rozkošný balíček se žvýkačkou. :D

    OdpovědětVymazat