sobota 6. července 2013

Baltic Tales 1: Szczecin


Kdo by řekl, že Štětín bude tak krásné město? Ve škole jsme se učili, že je to největší "český" přístav, ale že je v něm cirka 30 kostelů a nádherná architektura, to ne.. Zdrželi jsme se jenom jeden den, teď už jsme zase úplně jinde, fotky zase příště - nicméně jestli se vám líbí tyhle fotky, z příštích budete nadšení - je to ještě lepší!
Co vy? Láká vás Baltské moře jako mně? Já byla před pár lety v Sopotech/Gdaňsku/Gdyni a tak moc se mi to líbilo, že jsem ráda, že jsme na sever zase letos vyrazili. Vím, že moc Čechů takhle k Baltskému/Severnímu moři nejezdí, ale je to škoda, protože se tu dá koupat a kdo zná Brighton, může mi potvrdit, že je vystavěn v podobném duchu jako pobřeží tady. Navíc je u nás tak nějak vžitá nesympatie k Polsku (hlavně mezi mladými lidmi), což je věčná škoda - mně je naopak Polsko strašně sympatické - líbí se mi ta řeč, jejich cit pro hezké oblékání (tolik krásně stylových lidí jsem ve Štětíně nečekala) i povaha. Ale na polské silnice bych mohla nadávat pořád.)

 už příjezd do města je s krásnou vyhlídkou
když zapomenete vzít žíznivci misku..
 nenamalovaně/ospale
 hladovci O:)
únava :)

6 komentářů:

  1. Moc hezké fotky i místo. :)
    Cestovat po Polsku autem je docela hard core, mají jen jednu dálnici, a to ještě ze západu na východ. To je věc, která mi trochu odrazuje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pekelne, ale stoji to za to:)) Ver, ze vlaky tu jsou jeste horsi:D

      Vymazat
  2. Vypadá to krásně, těším se na další fotky, přijde mi skvělé, že lidé cestují i do takových "neprovařených" destinací :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to mam rada, na Cechy tu nenarazis a pritom to fakt stoji za videni:)

      Vymazat