pátek 12. července 2013

New in from Germany


Určitě už jste asi někdy zjistili, že kupovat kosmetiku u našich západních sousedů se víc než vyplatí - je to prostě guter kauf. Některé z produktů na fotkách jsem si koupila/hodlám koupit ještě jednou, ať mám na doma pořádnou zásobu, protože u nás třeba vůbec nejsou, nebo jsou o dost dražší. Navíc mně může těšit, že jsou všechny výrobky bez silikonů (i když se přiznám, že na to až tak nehledím), vhodné pro vegany a vyrobeny v Německu.


1. Glamour je spolu s TeenVogue můj nejoblíbenější časopis. Je v něm tak akorát článků, tak akorát kosmetiky a hodně módy. Škoda, že tyhle dva se u nás ještě neprodávají.


2. Balzám na rty Isana jsem si koupila z nutnosti, protože jsem svůj minulý (den nový, s příchutí Cupcakes) ztratila někde v Praze. Doma mám sice balzámů dost, ale s sebou jsem žádný neměla. Překvapilo mně, že ač stál v přepočtu asi 12 Kč (u nás 24), skvěle hydratuje (jak slibuje na obalu), moc příjemně voní (taková ta kosmetická vůně, žádná příchuť) a dost dlouho vydrží (řekla bych tak 3 hodinky).
3. Tužidlo na vlasy Isana jsem si koupila tak trochu omylem (chtěla jsem lak na vlasy), ale nakonec mně příjemně překvapil. Neslepuje vlasy do nevzhledných cucků a vůbec necítím, že ve vlasech něco mám. Nicméně má UV filtr, tak mám aspoň dobrý pocit, že mi vlasy chrání. Na druhou stranu je to jen hold 3, tak moc velké vlny by asi neudržel, ale když si rozpustím vlasy z drdolu a chci je něčím zafixovat, tak je podle mne tenhle docela dobrá volba. Upřímně, za 20 Kč jsem ani nic extra nečekala, takže je to ještě docela překvapení.
4. Lak na nehty L'Oreal se dá docela dobře koupit i u nás a to i za podobnou cenu (tady mně stál něco málo přes v přepočtu 100 Kč), ale líbila se mi letní barva a u nás jsem ji neviděla (ale je možné, že ji najdete, protože jsem už dlouho v drogerce nebyla).


5. Půl litrové balení tělového másla Isana s kakaem a bambuckým máslem jsem tam za cca 50 Kč nemohla nechat. Je ho strašně moc, náááádherně voní po kakau, skvěle se roztírá i vstřebává a doufám, že na něj narazím i u nás, teď je mi škoda ho kupovat, protože si myslím, že 500 ml balení vypotřebuju tak za rok a do té doby by se mohl ten druhý zkazit. Ale stopro si ho budu chtít koupit znova hlavně kvůli geniální vůni a množství za skvělou cenu.
6. Kokosová maska na vlasy Swiss O'Par je další z voňavých překvapení. Je "dražší" - stála asi 90 Kč.  Má krásnou vůni, obsahuje kokosové mléko a má dodávat lesk a vůni. Ještě jsem ho nezkoušela, ale tak hezky přírodně (ne-chemicky) voní, že si ho možná koupím ještě jednou do zásoby. Masek na vlasy není nikdy dost, zvlášť v létě, u moře, na sluníčku, kde se vlasy rychle vysušují.


7. Největším překvapením pro mně byl tenhle čistící gel Rival de Loop. Už jsem tu zančku někde viděla i u nás, ale v našem Rossmanu ji nemají. Tenhle gel je ze speciální narozeninové edice a má nádhernou vůni kiwi + liči - podle mně geniální kombinace - sladká, jemná, trochu mi připomíná Candy od Prady. Je prý vhodný i na make-up, mně sice make-up odlíčil, ale řasenku ne, nicméně mamka si ho chválila, že jí skvěle odlíčil i řasenku. Navíc já mám dost citlivé oči, takže mně po něm chvilku štípaly, ale s tím mám problém u všech odličovadel - vyhovuje mi jen odličovací voda Nivea. Každopádně si ho kupujeme znovu, pro jeho skvělou vůni a taky jsem po něm zpozorovala mnohem hladší pleť a sice já nejsem zrovna ta, která by trpěla na černé tečky, takže jeho schopnosti v této oblasti nemůžu posoudit, ale zdá se mi, že je moje pleť viditelně čistší a méně mastná. 150 ml stojí směšných 45 Kč.
8. Poslední věc už pro jisotu dvakrát máme - je to velké tělové mléko s arganovým olejem Isana. Má stejné vlastnosti jako jeho kakaový kolega výše, voní jemně po arganovém oleji, lehce se roztírá i vsakuje. Mají ho i v různých jiných vůních, ale já si vybrala arganový olej, protože jsem s ním spokojená na vlasy a a ruce - nezkalmal ani jako tělový krém. Je ho 250 ml a stál 35 Kč.

9 komentářů:

  1. Kosmetika Rival de Loop mi nesmí už do baráku, dala jsem jí několikrát šanci a pokaždé mi akorát pálil obličej. :(
    Máslo Isana jsem měla a je super!

    Jakmile jedu k našim západním sousedům, tak se vracím s plnou taškou kosmetiky, protože ty ceny jsou tam super a navíc mají mnohdy větší výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mně ten gel teda hodně vyhovuje a hlavně ta vůně! za tu to stojí! to že mně ze všeho pálí oči jsem si už zvykla:))

      Vymazat
  2. To tělové máslo se u nás prodává! :) Taky ujíždím na té skvělé vůni. Užívej :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten kakaový krém si zamiluješ, to Ti garantuju. :-) Já už ho vypotřebovala a napsala na něj pozitivní recenzi. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Miluju cizí časáky! Mám s tím spojené hlavně cestování letadlem, vždycky si na letištích pokoupím americký a UK Elle a Vogue a doma si je prakticky furt prohlížím. Úchyl jsem :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to se v Německu po kosmetice určitě také podívám! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Rival de Loop mě taky zaujal:-)

    OdpovědětVymazat