sobota 17. května 2014

the sixteenth of may ♥



Včera jsem slavila svoje narozeniny a dneska vám ukážu, co jsem dostala, jak vypadal můj vynikající dort, co jsem si vzala na sebe, jak se namalovala a tak:) Oslava s kamarády mě čeká v pátek u nás v Praze na zahradě, slavíme dohromady s kamarádkou a už to všechno pečlivě připravujeme, zveme, sestavujeme playlist, kde pro Miley není místo a plánujeme péct spousty dobrot. Fotky z pátku se tu určitě potom taky objeví a snad i můj oslavenecký outfit. Včera jsem slavila s rodinou v Ostravě a celý víkend bohužel propršelo. Takhle škaredé počasí si nikdy nepamatuju, ale aspoň že na příští týden hlásí horka a snad nám nic zahradní mejdan nenaruší. Před pár dny jsem si ještě objednala pár věcí z Asosu díky 20% slevě, o které jsem Vás informovala už na blogovém facebooku, tak ty na blogu zase třeba příště:)
Jako největší dárek jsem dostala kabelku, což jste někteří mohli vidět buď na mém FB nebo na instagramu (sledujte mě jako @emgolightly). Dovezla jsem si ji nedávno z krátkého výletu do Vídně a jsem z ní hrozně nadšená. Rozhodovala jsem se mezi více designerskýma kabelkama, mezi kterýma byla i Neverfullka od LV nebo Sophie Hulme, ale nejvíce se mi líbí béžové/krémové/prostě světlé kabelky a tahle Prada mě v butiku zaujala tak, že jsem už neměla chuť chodit se dívat i jinde. Hodí se ke všem barvám, je velká, má uši akorát na nošení na předloktí, jak nosím kabelky nejvíce a taky jeden dlouhý popruh, který jsem taky chtěla, aby moje kabelka měla. Kupovala jsem ji v designérském outletu v Parndorfu u Vídně, který mě opravdu překvapil bohatým výběrem nejen u Prady. Obchody byly plné skvělých kousků, v Pradě se mi líbilo aspoň 10 dalších kabelek, vůbec nebyly přebrané a ceny se pohybovaly tak na dvou třetinách původní částky. Před odjezdem jsme četly na internetu spousty recenzí, jak jsou obchody vybrakované a prodávají jen staré zboží, ale při naší návštěvě to tak rozhodně nebylo. Možná je situace horší před Vánoci, ale my si tentokrát mohly skvělý výběr jen vynachválit.



Modrou džínovou bundičku jsem chtěla snad věčnost – když jsem byla mladší, nosila jsem ji často, ale teď mi nějaká v šatníku už delší dobu chyběla. Tahle je z H&M a budu úžasná třeba ke květovaným šatům.


Dnes jsem si při slevových dnech Elle koupila v Reservedu dlouhou blankytně modrou sukni až na zem. Je z úžasného materiálu, hebounká, má podšívku a pevný pas, takže nemá pytlovitý tvar jako ty s gumou v pase. Přemýšlím, že si ji vezmu právě na páteční večírek.


Tuhle zástěrku s puntíky a konvičkami mi ušila mamka. Pořád jsem mluvila o tom, jak bych nějakou tuze sladkou potřebovala na pražské pečení, ať pořád nejsem celá od másla a mouky a teď mám tuhle a už se moc těším až si ji vyzkouším v praxi.


Espadrilly jsou v mém botníku taky úplně první. Tyhle jsou z H&M a na jaro/léto jsou podle mě skvělé.  Taky se mi na nich moc líbí ta vyšší podrážka.


Límeček uháčkovaný od babičky a želvovinové brýle z Firmoo – už mám od nich jedny nemůžu si je dostatečně vynachválit.


Je mi 20, ale růžovým papírem mi uděláte radost pořád:)


Dnes jsem si taky koupila rozjasňovač od Benefitu – Girl meets pearl. Chtěla jsem ho vyzkoušet už hrozně dlouho, ale vždycky mě odradila cena. Dneska mně ale na Dnech Elle vyšel o 20 % levnější a navíc mě tak zaujal při zkoušení na ruku, že jsem místo s plánovanou řasenkou odešla s rozjasňovačem.


S teniskami Nike Air Max Thea jste mohli vidět outfit už tady, dostala jsem je už předčasně a nosím je teď do školy úplně nejčastěji. Jsou pohodlné, hrozně se mi líbí i ta světle modrá barva a taky, že nejsou tak mohutné jako jiné Air Maxy.


Můj vynikající kokosový dort s růžema, který vymýšlela moje mamka.


Můj nejkrásnější pes modelem límečku :)


36 komentářů:

  1. Páni, tak ta kabelka to musí být radost. Tu máš na celý život!:) dort je nejvíc roztomilej, určitě byl taky moc dobrej.

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno nejlepší :)! Ten pejsek jak má ten límeček tak je roztomilý :). Ta kabelka, nemám slov, je nejkrásnější, někdy bych si chtěla právě pořídit kabelku od Prady :)

    OdpovědětVymazat
  3. kabelka krásná, ale ta zástěrka na vaření je prostě nej :) a krásný dort! btw vše nejlepší, Marti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné fotky a dárky!
    už se těším na další článek <3

    wall-between-us.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Awwwwww pejsánek s tím límečkem, ten mě dostal! A dort vypadá mega skvěle :) Já si taky nepamatuju tak hnusný počasí v květnu, sakra, doufám, že už to bude lepší a lepší! A opožděně přeji všechno nej a at se pražská oslava vyvede tak jako ta moje brněnská s kamarády ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty oslavujes len 20? Tipla by som ti 23-24. :D Vsetko najlepsiee, uzi si party.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? A já se cítím tak na patnáct! :D Díky za přání;)

      Vymazat
  7. Krásné dárky (ta kabelka? aaaa!) a pejsek je nejroztomilejší :)
    A moc se mi líbí, že ti mamka zástěru sama ušila, přijde mi milý, že i v dnešní době, kdy se dá všechno koupit, lidé něco vlastnoručně vyrábí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tu kabelku si vybrala dobře, je nádherná :) Hlavně ji hodně unosíš a je to prostě klasika, která nikdy nevyjde z módy! V Parndorfu jsem byla také a překvapilo mě kolik tam je obchodů a také mi nepřišlo, že by byly nějaké vybrané. A všechno nejlepší k narozkám! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Všechno nejlepší :-) Krásné fotky, nejlepší je pejsek a zástěrka od maminky... a Prada, samozřejmě, ach! Já mám svou také z Parndorfu už rok. Tehdy tam byl výběr opravdu horší, ale jezdíme tam pravidelně (asi 3x do roka) a tak vím, že se to tam dost zlepšilo. Co mě u Prady moc mrzí je to, že pro outlety vyrábějí přímo dané kabelky (které lehce šidí, bohužel) a nejsou to neprodané kusy z minulé sezóny. Já jsem mou musela dokonce reklamovat, byla to docela anabáze, ale nakonec jsem uspěla a dala mi novou, se kterou jsem zatím co se kvality týká spokojená... ale stejně mě mrzí, že to je tak jak to je (že šijou lehce šizené kabelky přímo pro outlety). A měli tam už nějaké modely ze saffiano kůže a nějaké crossbody ala toto
    http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/f8/fe/d5/f8fed55dc6076f203846e67b6a30fa45.jpg
    http://www.fromnicowithlove.com/wp-content/gallery/2012/08/Prada-Saffiano-Chain-Crossbody-Wallet-Black-476x297.jpg
    http://cdnc.lystit.com/photos/2013/05/30/prada-red-saffiano-mini-zip-crossbody-bag-product-1-10316629-588399531_large_flex.jpeg
    Ty tam totiž ještě v únoru nebyly a číhám na nějakou takovou menší :-)
    Děkuji moc a užij si o víkendu krásnou oslavu!
    Nela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za přání:) Také jsem o tom už leccos četla, ale myslím, že to s tou nekvalitou až tak horké nebude. Přeci jenom je to pořád Prada a ta kůže je pořád stejná. Navíc teď byl výběr fakt skvělej, všechny vypadaly draze, že jsem se až divila, že ještě nejsou vyprodané, byla tam jen jedna taková na první pohled levnější (v případě Prady 10 000 ehm), taková ta černá, co ji má půl Prahy, ostatní byly jako z Fifth Avenue:D Takže by si klidně mohla narazit na vadný kus i v normální prodejně. Saffiano tam ještě neměli, ale mě se teda osobně líbí více normální hladká kůže. Mám saffiano jednu od Korse a moc mi ten materiál nesedí, působí na mě plastově a tak nekoženě:( Ale nějaké malé crossbody tam tuším měli, i barevné.

      Vymazat
  10. Děkuji za odpověď :-) Myslíš tu se zipy po stranách? Tu v Praze vídám dost, to je pravda. Já mám podobnou jako ty, ale nemá po stranách ty patentky a barvu mám hnědou :-) Stála mě teda 560e, ta tvoje byla ještě dražší? Možná podražili no... S tím vadným kusem máš snad pravdu. Ale jeden čas jsem se zařekla, že už si tam žádnou nekoupím, ale pak mě to zase posedlo a chtěla bych právě nějakou maličkou ještě :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta s těma zipama tam byla v tmavě hnědé a to se mi teda docela líbilo, ono vůbec v té tmavě hnědé tam byly všechny krásné, je to míň okoukané než černá. Ale já myslela takovou klasickou velkou černou s krátkýma ušima a hodně tenké kůže. Má ji kde kdo, ale když ji chci najít na netu, tak to nenajdu :D Moje byla dražší no, ale tuším, že žádná jiná tak drahá už tam nebyla, já si vždycky umím vybrat :( :D Ale teda můžu říct, že tam měli i krásné Miu Miu nějak kolem €250 a ty byly taky skvělý. Já se tam ještě někdy asi vydám:))

      Vymazat
  11. Aha, už vím jakou myslíš. To je BN1713 soft calf. Má jí třeba i P.Jagrova, ta se normalne prodava :-)
    https://www.google.cz/search?q=prada+bn1713&oq=prada+bn1713&aqs=chrome..69i57.17385j0j7&sourceid=chrome&es_sm=93&ie=UTF-8
    A ty Miu Miu se mi tam minule také líbily! Tak ať se ti hezky nosí :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Všechno nejlepší! Kabelka je krásná, nadčasová klasika, která nevyjde z módy. Ovšem ta zástěra je nejlepší, mamka je šikulka a pejsek s límečkem nemá chybu. :)

    OdpovědětVymazat
  13. tak dodatečně všechno nejkrásnější! :))) ta kabelka je jedním slovem prostě nádherná, to nesmím neokomentovat :D ale líbí se mi moc i ty airy a sukně :)

    OdpovědětVymazat
  14. tak takové narozeniny, to by se mi líbilo taky :D přeji ti všechno nejlepší a hlavně ať jsi šťastná!
    kabelky od Prady se mi líbí čím dál tím víc, jsou elegantní a pěkně prostorné :) tvůj dort vypadal chutně ale nejvíc z celého článku se mi stejně líbí pejsek, ten je opravdu roztomilý! :)

    OdpovědětVymazat
  15. krásne fotky :) a všetko naj naj naj!

    OdpovědětVymazat
  16. už ani nespomínam, kedy a ako som oslávil 20 (ehm...).

    užívaj! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Také se připojuji s přáním všeho nejlepšího (ach, sladkých dvacet!) a chválím všechny fotky a dárky... ty ručně dělané, nádherý dort i výběr kabelky :)
    A děkuji za tip na Parndorf, ve Vídni jsem nebyla a o tomto obchodu ani neslyšela, takže to snaf do budoucna využiju. Právě jsem se vrátila ze zahraničí a letoštní obchody mě na designerské obchody opravdu navnadily - ponejvíce přemýšlím o kabelce od Furly, protože mají prostě nádherné barvy i tvary...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to koukni na minulý článek, tam mám zrovna jednu Furlu:))

      Vymazat
    2. jojo, vzápětí jsem si všimla :)

      Vymazat
  18. Krásné fotky, moc se mi líbí tvoje handmade dárky, tvůj pes s límečkem je rozkošný :) A ta kabelka, bože, to je love at first sight! Ta ti vydrží věčně :) Do Parndorfu se chystám už nějakou dobu a Prada je jedna z mých top, ale za sebe bych si vybrala asi tmavě hnědou (jsem prase a vím že ta světlá by dlouho světlá nezůstala) :D A jinak všechno nej!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za přání:) Dnes už existuje tolik čistících prostředků, myslím, že se nemusíš bát jít ani do světlé;)

      Vymazat
  19. ještě se přidávám k přáním :) kabelka je nádherná, hotovej holčičí poklad :D moc se mi líbí i zástěrka od maminky, krásný dáreček! pěkně si se vystrojila a ten Tvůj dortík vypadá už od pohledu sladce.

    OdpovědětVymazat
  20. ah jo, užívaj ju! :) a všetko najlepšie!

    OdpovědětVymazat