pondělí 7. července 2014

new in: Berlin shopping


V Berlíně jsem kromě koncertu Foster the people, návštěvy kopule Reichstagu a pár dalších památek, které nám při naší první návštěvě utekly, stihla i malý shopping. No, malý haha. Ale jsem moc ráda, že jsem sehnala věci, které jsem chtěla jako třeba batoh Kanken od Fjallraven, který ale není na fotkách, protože ho teprv dostanu na dovolenou v srpnu a nebo tvořítko na coffee art. Mými novými nejoblíbenějšími obchody se staly COS a &OtherStories, v Zaře, Urban Outfitteru ani Brandy Melville, ve kterých často nakupuju, jsem si tentokrát nic nevybrala, zato Forever 21 mile překvapilo a vybrala bych si i z bílých/krémových záclonových a krajkových halenek, kdybych jednu takovou z Urban Outfitters neměla zrovna na sobě. 

In Berlin except from Foster the people concert, I managed some sightseeing as well as a little shopping. Ehm, "little" :D I am glad I found some things from my wish list such as Kanken backpack from Fjallraven, which is not in the pictures, but you will see it in my posts from vacation in August or coffee art maker. My new favorite shops are COS and &OtherStories, on the other hand in Zara, Urban Outfitters or Brandy Melville I didn't find anything interesting for now. However, Forever 21 surprised me in a good way and I would definitely choose more of their white/cream lace tops if I wasn't waring one of them from Urban Outfitters in the moment.


 V &OtherStories jsem si kromě náhrdelníku na fotkách vybrala nádherné dlouhé černé šaty a lá sicilská vdova, :D které k červené rtěnce a rozcuchaným vlasům vypadaly božsky, ty taky uvidíte teprv v budoucnu – hádám asi v Christmas new in :D

In &OtherStories I chose this cute little gold necklace and a wonderful black dress, which I look like a Sicilian widow in (especially with a red lipstick and messy hairstyle). You'll see the dress when I get it, so probably in Christmas new in :D
 V COS mají zase naprosto dokonalé látky a obrovským trendem, který začal už před pár lety, jsou jemné devadesátkové sametové látky úplně na všem, na sakách, topech i šatech. Přesně tak dokonale hebké je šedé tričko s vodou na zádech (nebo na hrduníku, oboje vypadá geniálně), hotový myší kožíšek. V COS se mi líbily i skvělé boty na podpatku, ale nakonec vyhrálo tričko a jsem ráda, že jsem dala raději přednost těm šatům z &OtherStories.

In COS they have a wonderful fabric – soft velvet like from the 90s coats on everything: dress, tops, jackets,… Also this shirt is made from it. It has an interesting trimming on the back but you can also wear the back side in the front so you have two amazing design in one. I also loved a pair of heeled sandals but in the end I decided to go for the &OtherStories dress.
 Při cestě z metra jinou ulicí jsme narazily na asijský supermarket, který nevypadal jako nám známá vietnamská sámoška, ale suverénní asijské Tesco. Měli tam spousty lákavých specialit jako třeba sušené medúzy nebo různé druhy hub. My jsme si koupili tempuru na obalování sushi, mini rýžový papír (taková velikost se u nás zatím neprodává) a jasmínový čaj, ale nejraději bychom si ten obchod přestěhovaly do Ostravy. Taky jsem si vybrala dva nová Stabila, kteýrmi teď často kreslím, nový magazín Porter, velký balík tvrdých čtvrtek na skici a již zmiňované tvořítko coffee art – to vše z části KaDeWe pro kreativní činnosti. Také jsme si dovezly dvoje hůlky z asijské restaurace na Alexanderplatz.

While walking to the hotel from a metro station, we went by an Asian supermarket full of delicious food such as dried jellyfish and different varieties of mushrooms. We bought tempura for covering sushi, little rice paper for mini spring rolls and jasmine tea but we'd love to move this store to the Czech Republic. In KaDeWe crafts store I choose two Stabilos, which I tend to use for drawing the most, a sketchbook, coffee art maker, Porter magazine and chinese chopsticks from an Asian restaurant at Alexanderplatz.
 Ve Forever 21 jsem si nakonec vybrala tenký hořčičný svetřík, který bude super k šatům i kalhotám a já zase můžu začít nosit svetříky, které jsem letos spíš vyměnila za džínové a koženkové bundičky a saka.

As I said, Forever 21 surprised me a lot and I found this amazing mustard cardigan, which goes great dresses as well as trousers. I was wearing denim and leather jackets or fancy formal jackets a lot recently so a new sweater may change it again.
Taky jsme navštívily Topshop v KaDeWe, kde jsem našla ve slevách poslední kus skort – sukně dohromady s kraťasy ve tmavě vínové barvě z pevné sametové látky, které budou vypadat slavnostně s černými punčochy i s holýma nohama. Trend skort mě nechával celý minulý rok chladnou, ta v Zaře mi neslušela, byla hrozně tenká a nedržela tvar, ale tahle z Topshopu z pevné látky je úplně jiná a už jsem měla možnost ji i vyzkoušet na večerní procházku po Berlíně. V Topshopu jsem si taky koupila jednodílné plavky, jediné jednodílné, co momentálně vlastním. Jsou retro padesátkové, mají zavazování na šňůrky přes krk, ale ty se dají i odepnout a už se těším, až je v září u moře využiju. 

We also visited Topshop at KaDeWe and I found in sales the very last skort – a skirt and shorts in the same time. This was a huge trend last summer (and it still is) but I resisted. Well, until now. This on is made from strong satin fabric in beautiful burgundy color. I also bought a one-piece-swimsuit, currently it is the only one in my closet and I just love it. You can wear it with or without the straps and I adore its retro 50s look. I will definitely take them to my trip to the seaside in September.

9 komentářů:

  1. TIE PLAVKY a TO TRICKOOOO ♥ Zamilovana som :)

    OdpovědětVymazat
  2. Plavky jsou hrozně zajímavé :) u vody budeš za hvězdu!

    OdpovědětVymazat
  3. Bože bože bože, ty plavky jsou DOKONALÉ! <3 Miluju retro a potřebuju je, nutně! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty plavky jsou naprosto skvělý!

    OdpovědětVymazat
  5. Ježiš ty plavky jsou sladký, budeš v nich vypadat skvostně! Skort už jsem viděla na insta, vypadá moc moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  6. učarovaly mi ty plavky :) jsou nádherný! už se těším až jednotlivé kousky uvidíme na Tobě, ten skort mě obzvlášť zajímá ;)

    OdpovědětVymazat