úterý 9. září 2014

Plus Size Blogger Inspiration


     Občas se na blozích setkávám s anonymními hejty typu "zhubni, tlustá krávo", nekontruktivními komentáři na autorčiny tlusté kotníky, silné paže, naducaná líčka… Je to směšné, automaticky jsou holky bez "thigh gap" nebo "bikini bridge" považovány za méněcenné a nenásledovánihodné, přitom se můžou leckdy oblékat mnohem lépe než holky s padesáti kily. Blogerky o kterých mluvím, mají všehovšudy pár kil navíc a ještě k tomu jen na některých partiích a tak si říkám, co mají dělat čtenářky, které opravdu mají nadváhu a přesto se chtějí oblékat krásně a líbit se (i samy sobě)? Už dlouho sleduju několik silnějších holek jako je Gabi Fresh nebo Nadia Aboulhosn, ale až díky průzkumu na tenhle článek jsem objevila spousty krásných a stylových blogerek, které by Vám mohly přinést trochu inspirace. Většinou se jedná o zvýrazňování ženských křivek pomocí pásků, kolových sukní do pasu, podpatků a vypasovaných zářivých kousků, které budou určitě slušet i těm, které nic schovávat nemusí.  Tyhle holky jsou důkazem, že nad konfekční velikost 44 není třeba uchylovat se ke koupi neforemného stanu v obchodě pro seniorky. Za sebe Vám můžu doporučit z kamenných obchodů jen H&M, Lindex, F&F a Marks&Spencer, kde se prodávají i hezké větší blečení, ale tyhle holky Vám na svých blozích prozradí, kde nakupovat třeba při cestování do zahraničí nebo při nakupování přes internet (třeba na Asos.com mají linii Curve). Trochu mě mrzí, že nemáme žádné takové české bloggerky. Nechcete se do toho někdo pustit a zaplnit místo v kyberprostoru? :)
     Sometimes I read stupid anonymous comments on fashion blogs such as "lose some pounds, fat bitch", hates about blogger's ankles, arms, cheeks,… It's ridiculous because these girls can be dressed the best but they still have haters just because of their weight. What should do the girls, which really have about a hundred pounds more, what should they wear? I have been following a couple of big bloggers lately but it wasn't until this research I found literally tons of beautiful stylish fashion bloggers, which could inspire you guys (or girls, let's face it :D) with size more than EU 44. They'll give you tips on their blogs where to shop, how to wear it to show your curves and how NOT to be afraid of colors. I hope you'll like them :)


1. Girl With Curves.com – obléká se jako její lehčí blogo vrstevnice a vypadá nádherně. // this girl dresses like her lighter blogger mates but looks stunning.


2. Curious Fancy.com – retro éterická víla. // retro etherical fairy.


3. Buttons Bows And Brogues.blogspot.com – nejkrásnější holka, co jsem kdy viděla ♥ // the most beautiful girl I have ever seen 


4. Style It Online.com – trošku diblíkovsky střelená, ale optimistická :) // a little bit elfinish but way more optimistic :)


5. And I Get Dressed.com – stylařka! // stylish one!


6. From The Corners Of The Curve.com – holka od vedle a vaše příští kamarádka :) // a girl next door and your future best friend :)


7. Blog.FrancetaJohnson.com – modelkovská Franceta. // Franceta the model.


8. Jay Miranda.com – královna siluety. // queen of silhouette.


9. Gabi Fresh.com – holka, co mě naučila nosit crop topy i bez perfektního břicha :) //  the girl who fought me how to wear crop tops without a perfect tummy :)


10.  Nicolette Mason.com – barvičková královna. // queen of colors.


11. Nadia Aboulhosn.com – Nadia a její nejkrásnější hairstyle :) // Nadia and her perfect hairstyle :)


FOLLOW: INSTAGRAM    FACEBOOK    BLOGLOVIN'    ASK ME    SHOP MY STYLE

39 komentářů:

  1. Gabi jsem jeden čas sledovala a je to skvělý - tohle je to, co jsem před lety očekávala od módních blogů - že na něm najdu inspiraci pro nemodelkovské postavy. Myslím, že by jich mělo být více a souhlasím s tím, že v Čechách podobné blogerky totálně chybí, možná je to i tím, že tu máme tak enormní množství zamindrákovaných anonymních hejtrů, kteří by každý takový pokus dokázali otrávit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je možné. Znám blog anorektičky, které všichni píšou, jak jí závidí její postavu a přitom vypadat v 19 letech na 11 je stejně hrozné jako vážit 100 kilo.

      Vymazat
  2. A jak jim to sluší :) Super článek

    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelý článok:) mne sa páčia chudšie a vyšportovane postavy, sama sa o takú snažím. Nepodporujem obezitu (zrovna tak ako anorexiu) napriek tomu sa mi páči stýl obliekania týchto slečien, častokrát omnoho viac inšpirujúcich. Obdivujem ich odvahu napriek ich kilám navyše. Nemôžeme byť všetci rovnaký. Myslím si, že dôležité je byť fit na vonok ako aj vo vnútri. A to nie je ľahké. Janka H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, mě se líbí, že tyhle holky inspirujou svým krásným oblékáním i hubené čtenáře, ale nejlepší je, že inspirují a dodávají sebevědomí silnějším holkám, které se nesnaží zhubnout a jsou se sebou spokojené, protože ten diktát vyhublosti a mužského vzhledu je neuvěřitelný.

      Vymazat
  4. Některé outfity jsou vážně úžasné! Hrozně se mi líbí ta první blogerka (Girl With Curves) - má fakt perfektní styl!

    Instantní krása♥

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelý článok. Takýchto blogov by na svete malo byť viac. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Je vidět, že je to především o tom, jak se žena cítí uvnitř a jak je spokojená sama se sebou. Když pak zná svoje tělo a proporce, tak může vypadat naprosto stylově a zvýraznit svoje přednosti.

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
  7. Super článek :) Dle mého názoru, někdo ty kila navíc prostě umí nosit, ví, co mu lichotí a co naopak ne a to je pak pecka! :) Ale něco už je celkem extrém.

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Such a lovely post :)
    Love all the outfits... great work x

    www.mandybajwa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. "... a tak si říkám, co mají dělat čtenářky, které opravdu mají nadváhu a přesto se chtějí oblékat krásně a líbit se (i samy sobě)?"

    Vážně nevíš? Odpověď je nasnadě (pomineme-li to, že u nějakého procenta lidí může za nadváhu nemoc).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsi úplně nepochopil/a, co tím bylo myšleno. Vždyť se ty holky přece můžou cítit skvěle ve své kůži i s pár kily navíc, nemusí hubnout jen kvůli tlaku veřejnosti a módních řetězců, které na vyrábění větších velikostí kašlou. Chápeš?:)

      Vymazat
    2. Je rozdíl mezi pár kily navíc a glorifikací obezity. Druhý extrém je taky špatně, to nepopírám.

      Vymazat
    3. Takže proto, že doporučuju několikrát krásných mladých holek, které se umí oblíknout a váží maximálně těch 100 kilo, hned oslavuji obezitu, jo? Prosímtě..

      Vymazat
    4. A co jiného to je? I když chlap váží 100 kg tak je to moc, natož žena...je to obezita, protože lidé v dnešní době neumí žít tak, aby byli ve formě.

      Vymazat
    5. Třeba pár kilo navíc? Každý vysoký svalnatý chlap váží 90-100, fakt by mě zajímalo v jakém světě vyhublých hipsterů, co váží méně než já, žiješ.. Je mi líto, jak pokřivený obraz reality někteří máte.

      Vymazat
  10. nejvíc se mi líbí asi Nadiin styl :) moc hezký nápad na článek!

    OdpovědětVymazat
  11. niektoré vyzerajú perfektne :)

    OdpovědětVymazat
  12. NADIA ABOULHOSN je určitě nejkrásnější, takže sleduji jen tu, protože ostatní mi blogger nechtěl povolit :(

    www.katerina-f.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. no já nestačím zírat, i přes ta kila navíc vypadají skvěle! já si rozhodně nemyslím, že silnější dívky se nemohou oblékat nádherně a vypadat obdivuhodně :)

    OdpovědětVymazat
  14. Tyhle slečny se možná dokáží obléknout lépe, než některé jejich kolegyně s 50 kily, ale pořád to jsou obézní (některé v článku "pouze" s nadváhou) holky, navlečené do krásných šatů. A na tom nevidím nic obdivuhodného. S obezitou se pojí obrovské množství zdravotních problémů, které žádná vypasovaná sukně ani zářivé kousky nevyřeší. Navíc diktát vyhublosti už je dávno pryč, v dnešní době se víc propagují vysportované postavy, už žádné mezery mezi stehny:-) Podle mě by bylo lepší řešit nadváhu úpravou životního stylu, než oblečením.
    Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prohlédni si časopisy a koukni na přehlídky třeba z právě probíhajícího fashion weeku – maskulinní postavy budou podle mě ještě hodně dlouho hrát prim, ikdyž třeba blogy se už snaží usilovat o něco jiného, ale tam, kde byl svět naposledy před 60 lety ještě dlouho nebudeme:( A nemyslím si, že by tyhle holky měly zdravotní problémy. Kdyby je měly, určitě zhubnou, nevím, kde se bere ten názor, že třeba 90 kilo je nezdravá váha.

      Vymazat
    2. Při určité výšce JE 90 kilo nezdravá váha. Názor "se bere" na základě expírie stran medicíny: )).
      Mně většina uvedených modelek připadá asi jako kdyby se dort napěchovaný umělou šlehačkou, herou a náhražkou kakaového prášku nechal zabalit do supr trupr krabky s nápisem: Jsem vitální, mám radost ze života a úctu k sobě sama. Aha.

      Sylva

      Vymazat
    3. :D já znám spousty silnějších holek, které žádné problémy se zdravím nemají, nezdravá jídla jí přeci i ti hubení, strašně to generalizuješ. Občas je lepší dát na vlastní zkušenosti než na zaručené "expírie"... Neříkám, že by se člověk neměl o sebe starat, sama jsem pro zdravou stravu, hlídám si co jím a baví mě sporty, ale přece můžeš mít radost sám ze sebe i s více kily, není to žádná přetvářka. Nebo ti holky z blogů přijdou deprimované svojí váhou?

      Vymazat
    4. Že je nadváha/obezita zátěž pro organismus a je zdrojem jistých zdravotních rizik, je věc neoddiskutovatelná, jasná, logická; a tak věta začínající "Občas" mi připadá jako z jiného vesmíru. Že se (tyto) tlusté ženy rády oblékají pěkně, je fajn, akorát otázku stylu vnímám tak nějak komplexněji; a proto pro mě prostě inspirativní nejsou. Věc vkusu. Osobních preferencí.

      Po dortu jiný příměr: ...jako když si někdo nechá dobrovolně ukousnout nohu žralokem, a pak se fotí světu, jak mu pěkně, (i) bez té nohy, padnou gatě.

      S.

      Vymazat
    5. ...navíc, většina z uvedených modelek hranici 90 kil neblaze překročila před mnoha a mnoha dorty. ...

      S.

      Vymazat
    6. No jsem ráda, že jsem překročila tvou hranici IQ už před mnoha a mnoha dorty, protože takový názor je fakt hloupý a snad si ho nikdo tady nevezme osobně, jen si uvědomí, že s hlupáky se bude stýkat často a netřeba se takovými názory nechat rozhodit. Promiň za upřímnost, normálně se k urážkám nesnižuji, ale tohle mě rozčílilo.

      Vymazat
    7. Může tě rozčilovat leda tak vlastní nedokonalá postava, protože být tlustý JE nezdravé, to je prostě fakt. Samozřejmě že v mládí je to fuk, ale počkej za pár let. To už se na blogy fotit nebudou.

      Vymazat
    8. Ad1: http://ask.fm/emgolightly/answer/120630986689
      Ad2: budou určitě hezčí než ty, přečti si Obraz Doriana Graye.

      Vymazat
  15. Skvělý článek! Myslím, že by se takových mělo u českých bloggerek oběvovat víc! Sama mám s nadváhou problém (a tím myslím opravdovou nadváhu, ne jen 5 kilo nad obvyklou váhu) a tak jsou mi takovéhle blogy nekonečnou inspirací. Sama jsem přemýšlela, zda by se tímhle směrem nemohl ubírat můj blog, ale odrazuje mě zatím velká spousta nepochopení ze strany lidí, kteří prostě musejí za každou cenu do někoho rýpat... Ale tak uvidíme časem, třeba se nějaký plus size outfit někdy objeví :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ti rozhodně s blogem fandila:) Taky nemám ideální váhu, občas mě na to někdo na blogu velmi taktně upozorní :D Ale nakonec se vždycky najde víc lidí, kteří tě budou motivovat:)

      Vymazat
  16. They all have impeccable style! Weight does not define a person! I adore how their confidence comes through their photos!
    Would love if you could check out my blog if you get a chance!
    www.emilyh.co
    x

    OdpovědětVymazat
  17. Hezký článek. Na všechny blogy se kouknu. Jednou jsem na svůj blog přidala něco o tom, jak by měly silnější ženy přistupovat k oblečení a že i ony můžou být krásné. Hned jsem tam měla komenty typu fuj, sou tlustý a vyžraný atd. Přijde mi to ubohé. Je pravda, že tloušťka bývá často odrazem špatného stravování a životního stylu. Na druhou stranu - někdo to má od narození a není tak lehké zhubnout. Opěvovat tlusté a vyžrané modelky mi přijde stejné jako opěvovat hubené holky s boky jako chlap, které fotí svůj zadek a dává ho na net. Můj názor je, že pokud člověk zhubnout nemůže nebo ani nemá proč hubnout, tak má svou váhu brát takovou, jaká je a hezky se oblékat a upravovat, protože to je člověk na stejné úrovni jako já nebo modelka na přehlídce.

    OdpovědětVymazat
  18. A presne o tom to je - citit se dobre v tele, ktere mame.Pak se muzou dit veci jako na obrazku, ty holky vypadaji opravdu daleko lepe nez spousta hubenych, nevyraznych holek.... Argumenty typu, ze jsou obezni, tudiz nemocne me docela serou. Co je komu do toho? Velka spousta stihlych holek kouri, pije alkohol apod.,coz take neni oukej a skodi to zdravi. A na to nikdo nic nerekne.

    OdpovědětVymazat
  19. Girl with curves sleduju už roky :) Pěkně napsané.. Sama teď rozjíždím nový projekt, a to blog věnovaný právě plus size módě :) Prostě už jsem se na českou scénu nemohla dívat a udělala krok v před :) Tak, a teď jak dlouho mi to vydrží :)))
    Lenny Mali i Danmark

    OdpovědětVymazat