sobota 18. října 2014

video: Signal Light Festival


     Ve čtvrtek jsme s kamarádkou vyrazily na Signal světelný festival v ulicích Prahy a já jsem se rozhodla Vám z něj natočit video, protože to opravdu stojí za to. Pokud máte možnost, rozhodně se běžte kouknout, festival probíhá až do neděle každý večer od 7 do půlnoci. My jsme byly i minulý rok, ale shodly jsme se na tom, že letos to bylo mnohem vypiplanější a instalace byly zajímavější. Moc nás nenadchlo nasvícení sochy na Karlově mostě a naše poslední zastávka – balónky na Palačáku – včera nefungovaly kvůli odpoledním kroupám (jo, vážně jsme měli v Praze kroupy!), ale moc se nám líbila laserová show na fasádě Městské knihovny, na Staromáku, v atriu Taneční konzervatoře, kde jsem byla vůbec poprvé v životě, na Kampě, kde jsme si zaskákaly na kruzích nebo na Cihelné, kde jsme tančily na interaktivní světelné instalaci od Mercedes-Benz. Nejkrásnější nám ale přišel Mírák, kterým jsme začaly. Loni jsme ho vynechaly a já pak celý rok slýchala od lidí, že to byl nejhezčí zážitek, tak jsme to letos nechtěly prošvihnout a fakt – naprosto úžasná podívaná z dílny Barcelonských umělců, kteří nechali během 10 minut kostel se rozpadnout a znovu složit. Však se podívejte sami :)

PS: Video zapněte v HD a nejlíp na celou obrazovku.

     On Thursday my friend and I headed to Signal Light Festival in the streets of Prague and I decided to record a video because it really worth seeing. If you have the opportunity go take a look. The festival will end on Sunday and every day it is on from 7 pm to midnight. We visited Signal also last year and agreed that this year is much better. We weren't amazed by the lightened sculpture at Charles Bridge and our last stop at Palacký Square wasn't working because of the hailstones (yeah, it was hailing in Prague!) but we enjoyed the laser show at the facade of City Library, Old Town Square, in the atrium of the Dancing School, at Kampa, where we jumped on colorful circles or at Cihelná, where Mercedes-Benz had a great interactive installation. However, the most beautiful was Church of St. Ludmila at Náměstí Míru, where we started. A wonderful show by artists from Barcelona, who let the church fall into pieces and built it up again in only 10 minutes. Well, take a look by yourself :)

PS: Switch to HD and better go for the all screen mode.





FOLLOW: INSTAGRAM    FACEBOOK    BLOGLOVIN'    ASK ME    SHOP MY STYLE

16 komentářů:

  1. Tak to musel být úžasný zážitek :) Moc pěkné video

    OdpovědětVymazat
  2. taky jsem ho chtěl navštívit, ale jediné, co jsem zatím zažil ve spojitosti se Signal světlem byla dopravní zácpa :( tak třeba dnes se poštěstí tam najít volnou chvíli....

    OdpovědětVymazat
  3. Já na Signálu byla už minulý rok a minule mě moc neoslovil. Možná jsem jediná :D Ale určitě to bylo tím množstvím lidí. Jak jsem koukala na to video tak vše vypadalo daleko lépe :)

    OdpovědětVymazat
  4. viděla jsem už několik videí a ty projekce jsou naprosto dech beroucí!

    OdpovědětVymazat
  5. Mám za to, že se zajímáš o architekturu, estetiku. Docela mě tak udivuje tvoje nadšení nad tím nebetyčným a manipulativním kýčem. Ještě se musíš hodně učit a cvičit si kritické myšlení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt zajímavý komentář, přemýšlím o tom a.. nemyslím si, že to je nebetyčný, manipulativní kýč, ale kultura, propojení umění a masovosti, přilákání lidí do ulic, líbí se mi, jak ožívají domy, kolem kterých denně chodíme a skoro se na ně ani nepodíváme. To, že se mi některé instalace nelíbily je jedna věc, ale některé tvořily skvělá umělecká díla, přinášely estetický zážitek. Můžeš mi napsat, proč máš takový názor? :)

      Vymazat
  6. Diky za video tuhle akci jsem navstivit nemohla a komentar nade mnou moc nechapu, odsoudit praci spousty lidi jednou vetou? Jak jednoduche ze ano... :(

    OdpovědětVymazat
  7. ja som bola len na míraku, iné som moc nestihla. ale som rada, lebo som už na viacerých blogoch čítala že na míraku to bolo najlepšie:)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky i video! Já se letos konečně šla podívat a stálo to za to!
    Mrzí mě trochu ten Mírák, ten jsem nestihla a dneska už tam asi taky nedoběhnu, každopádně tvoje video mi to trochu vynahrazuje, takže díky :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Úžasné video, číší z něj naprosto nepopsatelná atmosféra :-) !
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuju, holky! Mám radost, že se líbí:))

    OdpovědětVymazat
  11. Taky jsme tam byli a musím říct, že prostě potřebuju žít v Praze a znát plno lidí, protože to je život, jaký já asi potřebuju =D
    S pozdravem: http://allys-cook.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Já na festivalu byla, ale ten dav lidí mě trochu otrávil. Myslím, že předchozí ročník byl vydařenější.

    OdpovědětVymazat