pondělí 9. května 2011

The tattoo thing


Spousta lidí mi psala ohledně mého tetování a prosili si článek.. tak tedy jo, jako správný egocentrik vám o něm povím všechno potřebné moc ráda .) Přidávám písničku, kterou jsem u někoho našla na facebooku a fakt mě baví. Enjoy!

PS: článek o mě napsali na salon.cz - najdete ho tady. A moc mě potěšilo být vedle takových známých bloggerek ve stejné kategorii. Děkujuu!



+ nejdůležitější otázka: Bolí to? Jo! :D A kdo říká, že ne, tak lže! Je to katastrofa, celou dobu, co jsem tam seděla, jsem si říkala: "No, aspoň vím, že si ho nikdy nedám odstranit." To totiž musí bolet ještě víc. Ale přežijete to, já to taky přežila a to musím říct, že jsem fňukna :D Jen se mi pak dost točila hlava a byla jsem pěkně na nervy.

+ Jak tetování ošetřovat? Každý tatér vám řekne něco jiného. Mě ten můj všechno popisoval, když jsem byla v úplném transu, takže jsem pak info hledala na netu a každý psal něco jiného. Tak vám tedy napíšu, co mám doopravdy vyzkoušené já..  Hned po zákroku dostanete na tetování fólii, já ji sundala už večer a umyla. Ráno jsem ho zase umyla, odpoledne zase a tak jsem pokračovala třikrát denně po několik dní, dokud se nezačaly tvořit strupy.. A jak ho správně omývat? Rozmočila jsem si do dlaně kus mýdla a minutu tetování namydlenou dlaní přejížděla.. nebylo to moc příjemné a dost jsem skučela, ale vyplatilo se.. Mýdlo pak nesmývejte tekoucí vodou, ale zase mokrou dlaní, setřete normálně mýdlovou vrstvu jako stěrkou a pak ještě trochu opláchněte. Neutírejte ručníkem, ale použijte na vysušení papírové ubrousky nebo kapesníčky, které přiložíte na tetování, ono se to vcucne.) Jakmile se začne tvořit strup (u mě to bylo tak po 4 dnech), začněte tetování mazat b-panthenolem - nepoužívejte NIC jiného! Pak se začnou pomalu odlupovat strupy, neseškrabávejte je;) To nesvědí, nebojte.) No a tak za týden, nebo 10 dní je všechno ok.)

+Jak je to s koupáním? Koupat se dá normálně, nemusíte to do ničeho balit, stačí, když na tetování nebude dopadat přímý proud vody, to by vás stejně bolelo, protože ono je to přeci jenom rozřezané maso, co si budem povídat..

+Sluníčko? Spíš ne, člověk by se neměl opalovat. Nevím, jestli by to poškodilo tetování, každopádně, není na tom místě potom normální kůže, takže riziko rakoviny kůže z UV záření je mnohonásobně vyšší.

+Jak dlouho? 2 měsíce +- ;) Já mám svoje přes 14 dní a zdá se mi, že je úplně zahojené, ale zdání asi fakt klame:)

+Kde? Doporučuju si vybrat kvalitní tetovací salón a hlavně tatéra.. Ono vám to asi nespackají ani potetovaní a popiercingovaní skinheadi, když na to maj akreditaci, ale pro mě bylo hodně důležité, že jsem si mohla s někým vklidu sednout, poradil mi a vyzkoušeli jsme různé možnosti. V Ostravě jsem byla ve Freihand Tattoo.

Tak doufám, že jsem vás neodradila, že vás tetování zaujalo a třeba do toho taky půjdete.)


43 komentářů:

  1. Krásná kérka, jak ji máš dlouho? Já si chci nechat vytetovat jen malý nápis na prst, ale pořád nemám čas do toho salonu zajít, jsem fakt strašná. Ale dobrý článek, zase jsem o něco chytřejší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. mně to docela zaujalo , aspoň vím do budoucna :)
    ale vypadá hezky zahojeně :)

    OdpovědětVymazat
  3. no je krásný, co si budem povídat ;) ale já bych do toho asi nešla :)) se neodvážím..

    OdpovědětVymazat
  4. myslím ale, že sa ti tá bolesť oplatila! Krásne to tetovanie je :) Tiež by som chcela tattoo ale zas som uvažovala aj nad darovaním krvi :D tak uvidíme :D

    OdpovědětVymazat
  5. ja by som sa neodvazila dat si tetku, lebo kazdy tyzden sa mi paci nieco ine.
    ale pekna je :-)
    a gratulujem k clanku!!

    OdpovědětVymazat
  6. hh mne sa zahojila moja lastovka za 3dni! som nechápala :DD

    OdpovědětVymazat
  7. Mám ji už tak přes dva týdny, ale fotky jsou z doby, kdy jsem ji měla tak 3-4 dny:)

    OdpovědětVymazat
  8. Supr článek. Díky moc :-).
    Ty jsi z Ostravy?
    No na to svoje tetování asi počkám až na podzim, ale úplně si mě ještě více nalákala :-). To tvoje je fakt krásné!.

    OdpovědětVymazat
  9. je nádherné!


    http://www.sweetladylollipop.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Motiv je to krásný! Nejsem tedy příznivce kérek, sama bych si ji nedala, ale když je obrázek rozumný, akorát velký a hlavně není barevný, tak se mi to líbí:-) A jsi tedy odvážná, slyšela jsem, že bolestivost hodně záleží na tom, o jaké místo jde, prý nejhorší je oblast bederní páteře a ledvin:-)

    OdpovědětVymazat
  11. dřív jsem si tetování moc přála, ale poslední dobu mě to přešlo, ale ta tvoje vlaštovka je moc hezká líbí se mi je to jako sryté poselství, alespoň tak na mě působí

    OdpovědětVymazat
  12. uz jsem se te chtela zeptat driv, a ted jsi to zminila, gratuluju k volbe salonu :) myslim, ze jsi zvolila jednicku!

    OdpovědětVymazat
  13. Nádhenrý tetování, prsten a nehty. :)

    OdpovědětVymazat
  14. To luxusní tetování ;)) Kdybych nebyla takovej slaboch, tak mám už nejmíň 3 :D

    OdpovědětVymazat
  15. krásne je :) rozmýšľam nad tetovaním tiež, ale určite niečo menej nápadné, menšie, ale to až niekedy v budúcnosti :)
    ďakujem za info :)

    OdpovědětVymazat
  16. Wow, docela jsem koukala na ten umývací postup, já jsem to tak tři dny vůbec nekoupala - jak mi bylo dopučeno. Ale jak říkáš, každej tatér řekne něco jiného. Zahojeno bylo taky raz dva tři :D A musím teda tvrdě oponovat co se týče tý bolesti (a nekecám, hihi :), mě tetování nezabolelo ani trošičku. Máš ho krásné, ptáčci jsou super a hlavně dobrá volba místa!!

    OdpovědětVymazat
  17. já jsem o něm taky přemýšlela, ale asi bych nevydržela tu bolest :D :/

    OdpovědětVymazat
  18. nemyslím si, že tvrzení "kdo říká, že to nebolí lže" je pravdivý...mě to třeba opravdu nebolelo...je to dáno místem, kam si tetování necháváte. Já ho mám na zádech,kousek pod krkem uúrostřed a tam to opravdu cítit nebylo. Na další tetování se ale chystám na ruku na zápěstí zespoda a tam to bude bolet jak bejk.
    K tomu koupání bych dodala, že by se s tetováním nemělo cca 1-2 měsíce (podle toho jak se tetování hojí) na plaečák, do řeky, rybníka atd. kvůli infekci
    a na sluníčko mazat padesátkou krémem na opalování ( v tomhle případě spíš proti opalování :o¨)

    OdpovědětVymazat
  19. No, ja napsala clanek o tom, jak to bolelo me a jakou mam ja osobni zkusenost. O tetovani jsem se starala a stale staram tak, jak jsem to tady popsala a vypada zdrave, nevyvracim jine metody, ale proste takhle to bylo doporuceno me, takhle jsem si to nasla na netu, takhle jsem to sama odzkousela a muzu doporucovat;) Vase rady odzkousene nemam, tak nemuzu soudit:)

    OdpovědětVymazat
  20. tvoje je krásne, ale ja som o tetovaní nikdy nejako velmi nepremýšlala...teda, ot om že by bolo ja na mne :D

    OdpovědětVymazat
  21. Krásný, jen mám dotaz - nevíš, jak je to s tím tetováním na 3 roky? slyšela jsem že je to to samé jako permanentní make-up, ale nejsem si jistá. díky moc:)

    OdpovědětVymazat
  22. Tynuse, o tom jsem jeste neslysela, tak jsem googlovala a pry to v taterskych salonech nedelaji, jen nejakou specialni barvou v kosmetickych salonech:) A co jsem cetla, tak se to moc nedoporucuje.. O cem jsem ale slysela, tak pry existuje i tetovani jen na 15 let a to uz delaji tateri, jen to bude drazsi..

    OdpovědětVymazat
  23. what a great tattoo|!!!!!! :D:D:
    love ur blog! u have a new follower!


    Veronica
    blameboogie.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ty jo taky mam tetování ale vůbec me to nebolelo a vážne nelzu :D mám ho na kotníku takže předpokládám že tam to bolí min ale vazne nebolelo :D jen to bylo nepříjemné :D ... Ten ptáček krasny :) sama bych asi nesla do kerek na rukou ale kdo ví :) takze obdiv :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ráda bych tě pozvala na svou první giveaway :)))

    http://c-m-writer.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  26. Dekuju, stalo 1 700, myslim, ze uz ses me jednou ptala:)

    OdpovědětVymazat
  27. krásné tetování a krásný prsten z HM ;-)

    OdpovědětVymazat
  28. Hele myslím že tetování sis vybrala supr dokonce tak supr že odstranit by fakt nikdy nechtělo :D !

    OdpovědětVymazat
  29. je moc pěkné :)) ale já mám za krkem hned na páteři a vůbec mě to nebolelo :D to je spíš jak u koho :P a strupy se mně taky neudělali :D

    OdpovědětVymazat
  30. nádherné tetování :) taky chci vlaštovku jen trošku jinou - kdyby jsi někdy měla v plánu zajít na můj blog, najdeš ho v postech z dubna.
    Zatím na něj šetřím a udělám si ho v zimě, jelikož teď na léto by mi to moc nevyhovovalo, protože se ráda opaluju :D

    OdpovědětVymazat
  31. Užasné tetování!) Já si teď vybírám, a za měsíc mi bude krášlit krk! Přemýšlela jsem nad vlaštovkou a nebo sovičkou) .. A chci se zeptat, motiv si jim dala ty? A nebo sis vybírala ve studiu a vzor ti udělali sami?) Ještě jsem neměla schůzku s tattérem, tak nevim:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja nejdriv chtela neco uplne jinyho, jista jsem si byla jen mistem, ale kdyz sem tam prisla uplne poprve, prolistovavala sem katalogy, co tam meli a rozhodla sem se pro tohle. Tater mi pak jen upravil obrazek do spravne velikosti:)

      Vymazat