sobota 2. června 2012

Na krásné vlasy (nejen) v létě


:) Konečně mám čas na slibovaný vlaso-článek! Určitě většina znáte ty vysušené krepatějící se vlasy v létě, když jsou pod každodenním náporem sluníčka, chlorované vody, mořské soli a podobně. Já jsem vždycky nenáviděla mé vlasy na dovolené u moře, nepomohlo ani žehlení, pořád vypadaly jako sláma a to nikdo nechce, že?.) Tihle tři pomocníci vás toho zaručeně zbaví, vyzkoušeno dlouhodobě na vlastních vlasech.


Začněte s šampónem BIG z Lushe, který koupíte buď v Palladiu nebo na jejich oficiálních českých stránkách. Nedoporučuju nejdřív zkoušet vzoreček, protože BIG je velice specifický šampón, který si na poprvé neudělá zrovna dobrou reputaci - nevypění, neudělá objem, spotřebujete ho hodně a nebudou se vám líbit velké kousky mořské soli, které obsahuje. Pozor, když to ale překonáte, napodruhé se z něj stane hotový zázrak! Nejen že ho bude stačit trošinka a budete mít pěnu po celé hlavě (díky tomu mi těchto 230 ml šamponu vydrželo už půl roku a jsem tak ve 3/4), ale taky začne účinkovat a vytvoří super objem, mořská sůl vám vlasy trošičku vysuší (ale nebojte to napravíme dalšími prostředky), takže se budou pomaleji mastit a vydrží několik dní bez umytí. Jedinou nevýhodu BIG shledávám v tom, že má blbý obal, sice krásný, ale nepraktický, takže si ho na cesty budete muset asi odlít, protože bych se bála, že se mi někde v kufru rozteče a další věc, že vymývá barvu. Já to teda na sobě nemůžu porovnat, protože nemám barvené vlasy, ale mamka to dosvědčila, když si s ním myla hlavu, jenže jí to až tak nevadilo, protože jí to akorát hezky "promelírovalo" barvu jakoby vyšisování od sluníčka, takže to zas takový problém být nemusí, aspoň na léto.

Poté přichází na řadu můj nejnovější vlasový terapeut a to Arganový olej z Maroka Lee Stafford, který seženete třeba v Profimedu nebo na jejich webovkách. Přiznám se, že jsem prostě něco z téhle růžové značky mít musela.. :D A vybrala jsem si na radu paní prodavačky nejlíp, jak jsem mohla. Chtěla jsem něco na své zničené konečky, ještě než jsem si je byla ostříhat, takže teď arganový olej používám hlavně na co nejdelší udržení jejich neroztřepeného stavu. Začněte překousnutím jeho ceny a myslete u toho na to, že je ho třeba po každém umytí jen pár zmáčknutí dávkovače. Podle délky vlasů si vypumpujte trošinku do dlaní a vmasírujte do konečků (používám i do afiny, přeci jen, ta je na očích nejvíc;). Nechte chvíli vstřebat a pak vesele vyfoukejte nebo nechte uschnout, jak jste zvyklí. Arganový olej můžete používat i do suchých vlasů, ale jak je napsáno na obalu a jak vás upozorní prodavačka, tady platí čím méně, tím více, protože když to přeženete, olej z vlasů nevymyjete a nikdo nechce vlasy od oleje, které budou vypadat mastně. Ale není se čeho bát, pokud si nenalijete celou dlaň, mně se ještě nepovedlo to přehnat nikdy (asi by mi bylo líto vyplácat o naráz tolik za ty peníze :D). Kromě toho, že konečky vyživené, tak jim dodá hladkost, jemnost a lesk.

A do třetice největší vlasová láska - Neomyvatelný kondicionér od Oriflamu. Prodával se loni, ale opravdu doufám, že budou buď stejný nebo hodně podobný prodávat i letos na léto, protože už mi ho zbývá taky jen méně než půlka. Je prostě dokonalý! Stříká se po umytí vlasů, kdykoli přes den, když chcete vlasy osvěžit a ochránit před slunečním náporem, vyživit po dávce mořské nebo chlorované vody, nebo když chcete poletující, krepaté a elektrizující vlasy jednoduše zkrotit a udělat z nich uhlazený, lesklý, jemňounký a voňavý závoj. S tímto přípravkem jsem přežila celé loňské léto na Havaji i následně v Řecku a doma, kde byl taky solidné pařák a vlasy mohla mít krásné každý den, že vůbec nešlo poznat, že jsou měsíce vystavené každý den šíleným letním podmínkám.

+ bonus: Dalším pomocníkem je kondicionér Pantene PRO-V Agua Light. K zakoupení v běžných drogerkách, Tescu a podobně.. Po umytí šampónem, nanesete do střední části vlasů a konečků tenhle kondicionér a pak ho opláchnete. Píšou, že stačí velikost vlašského ořechu, ale já si ho vždycky vymáčknu hodně, protože balení je poměrně velké a levné, takže mi aspoň vyjde na celé vlasy (ne u hlavy, zbytečně by se rychle mastily a byly by "zatěžkané") a pořádně je taky zjemní, udělá hladšími a dodá lesk. Je ideální po BIGu. když chcete lehce vysušené vlasy vyživit a dodat vlastnosti zmíněné výše. Kondicionér vypadá takto, kdybyste v drogerii pátrali:)

Tak doufám, že jsem vám pomohla a jestli máte ještě nějaké tajnosti, aby byly vlasy víc a víc dokonalé (přeci jen - je to stále ozdoba hlavy), podělte se do komentářů s náma ostatníma. A kdyby vás péče o vlasy ještě zajímala, přečtěte si můj minulý článek na téma pomůcky do vlasů It's all about hair.., kde najdete tipy na hřeben, téměř neviditelné gumky do drdolů, donut na krásný uhlazený baletkovský drdol, jaký jsem vám ukazovala tady a další věci.


Arganoil - Lee Stafford
Leave-in Conditioner - Oriflame
Shampoo Big - Lush

PS: Doporučuje princ!

18 komentářů:

  1. mpc hezka recenze!!:)
    ja mam morrocan oil, tacky arganovy a miluju ho!
    http://sienastyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za dobré tipy. :) Já bych potřebovala něco na konečky a asi nejlepší jsou nůžky. :D Ale nikomu nevěřím, tak si musím počkat, až pojedu za maminkou. :)

    http://lovelystuffbydasha.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. mě se líbí ten šampon big, až na to, že jsem neměla příležitost si ho koupit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Argan Oil jsem dříve používala také, ale pak u mě na plné čáře zvítězil kokosový olej :) Jinak moc hezká recenze!
    http://saras-island.blogspot.cz/ Zrovna začínám blogovat a ocením každou návštěvu :))

    OdpovědětVymazat
  5. Já mam od Lee stafforda lesk na vlasy. Nádherně voní a je úžasnej. Doporučuju :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Jé děkuju za tip, udělám hned náběh do lushe :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky vam dekuju za tipy, o kokosovem oleji sem uz taky slysela, az mi dojdou tyhle zasoby, tak vyzkousim:) stejne tak lesk na vlasy:)

    OdpovědětVymazat
  8. Většina je focena EF 50mm f/1.8 II a některé jsou i objektivem EFS 18-55mm. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Odpovědi
    1. 18-55 a outfity 75-300, ale takove krasne rozmazane pozadi mi prave treba 55 neudela, clona jde u toho dat min asi na 2,4 ted nevim presne. Mas na to nejaky spesl trik, na ktery jsem neprisla?:))

      Vymazat
  10. Pořád ho v nabídce mají, jen změnili obal :)http://cz.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=16268

    OdpovědětVymazat
  11. Děkuju za tipy, taky jsem přemíšlela. ža bych zašla do LUSHE a koupila si ho)
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Podle mě jsou věci od Lush celkem risk, protože někdo na ně nadává a někdo je strašně vychvaluje. Ale přijde mi, že mají spíš proti, než pro.. Třeba šampony.. Ten Stafford je TOP teď všech, ráda bych od něj vyzkoušela jakýkoli přípravek)

    OdpovědětVymazat