čtvrtek 6. prosince 2012

December, here we go


Prosinec je asi můj nejoblíbenější měsíc. Miluju Vánoce, Mikuláše, kapra, bramborový salát, adventní kalendář, sníh, svíčky a vlněné rukavice.) Všechno je hned mnohem hezčí, když chumelí. Vlastně mi přijde, že většinu roku žiju jen proto, abych se dočkala Vánoc a pak léta.) Je mi líto, že teď mám tolik školy, že nestíhám přidávat žádné fotky outfitů, ale napadlo mě, že článek s random fotkama už dlouho nebyl a zrovna teď se mi nashromáždilo dost vánočních fotek. Stejně ale většinu fotím mobilem, takže mnohem mnohem víc můžete vidět na mém Instagramu - například naše dokonalá vykrajovátka na perníčky z Ikey nebo nádhernou krabičku od toho Ziaja krému. Ale hlavně se tam můžete kouknout na pár fotek z našeho stužkováku, který se nesl klasicky ve velkém stylu, jak už je u naší třídy zvykem.)

 *Christmas came early.)
 *Z Německa
 *Ikeácký dárek k Milukáši
 *už v sobotuuuu
 *povinná četba -> nejlepší je Kabriolet (Lolita nestojí za nic)
 *nejpoužívanější
 *handmade:D
 *Ikea
 *Ikea
 *Oscar de la Renta <3
 *stužkovák
 *od BF
 *šaty na stužkovák - největší výstřih na zádech, co jsem kdy měla.) (zde)
 *Nicki Minaj pro O.P.I a nejkrásnější zlatá
 *léto
 *advent pro mého pejska.)
 *advent
 *Ikea, limitovaná edice
 *k Mikuláši
 *<3
*zase jsem vytáhla lomo + nová knížka, kterou si přečtu až po maturitě.)

25 komentářů:

  1. v tom co milujem se moc neshodujem, aspoň v prosinci ne:D ale užívej!
    fotky se mi líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Lolita je skvost světové literatury! Mistrovské dílo...ˇPromiň, ale jen ignorant může napsat, že nestojí za nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Ja si zas myslim, ze to je dobra kniha pro pozery:D

    OdpovědětVymazat
  4. s tých fotiek dýcha vianočná nálada ...

    OdpovědětVymazat
  5. Maturita mě taky čeká, je to šílený. Škoda, že my jsme neměli žádný stužkovák. Šaty jsou naprosto úžasné :) V.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi první člověk, který tvrdí, že Lolita nestojí za nic. Už se moc těším, až si ji přečtu, my ji v povinné četbě nemáme, pěkně mě to štve :/
    A máte super hlášku na stužkách, nad tou jsme taky přemýšleli :D

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky. Do Ikei se chystám příští sobotu a chtěla bych nějaká světýlka. :)

    OdpovědětVymazat
  8. jen je trochu zvláštní mít židovský svícen (btw. moc pěknej) a přitom slavit vánoce

    OdpovědětVymazat
  9. kdyby bylo na me, tak slavim klidne Chanuku, ale Vanoce jsou u nas tradice, ikdyz nejsme krestane:) Me se moc libi myslenka obojiho.

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, moc hezké fotky :) ale musím říct, že židovský svícen na začátek mě také překvapil...ale v pozitivním smyslu slova, nějakým způsobem mě to k tomuhle náboženství táhne :D NSZ jsem dělala minulý rok, snad každý termín a první se zdají hrozné, ale postupně tě to určitě začne bavit :) já se tedy na další a další už skoro těšila, držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  11. ahoj, moc hezké fotky :) i když musím říct, že židovský svícen mě na začátek také překvapil...ale v pozitivním smyslu :) tohle náboženství je pro mě fascinující :) NSZ jsem vloni psala celý rok, byla jsem snad na všech- a můžu tě uklidnit- první jsou zvláštní, ale postupem času se na ně budeš těšit :) držím palce :)

    OdpovědětVymazat
  12. Krásné fotky, s Vánocemi jsem na tom podobně miluju je, atmosféru, výzdobu, nákup a balení dárků :) A ty šaty jsou krasné :)
    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem myslel, že Židé slaví Chanuku a Vánoce ne. Nebo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. Zide neslavi Vanoce, o tom, proc mame zidovsky svicen jsem psala vyse.)

      Vymazat
  14. No a proč teda máte menoru? Víš, že Chanuka se někdy vůbec nekryje s Vánoci? Například letos. Je sice moc pěkný, že se ti líbí myšlenka obojího a že bys moc ráda slavila Chanuku, ale takhle to asi nefunguje, nemyslíš?

    OdpovědětVymazat
  15. No a proč teda máte menoru? Víš vůbec, že Chanuka se ne vždycky kryje s Vánoci? Například letos. To, že se ti líbí myšlenka obojího a že bys Chanuku ráda slavila, je sice pěkný, ale takhle to asi nefunguje, nemyslíš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vim, na hodiny ZSV jsem na zakladce chodila.) Ja myslim, ze si kazdy muze slavit kdo chce co chce a dokonce k tomu podle me ani netreba byt verici. Nerikam, ze az budu mit svou rodinu budem slavit Chanuku a Vanoce, treba jenom Chanuku, treba jenom Vanoce, ale znam i pripad, kdy slavili Chrismukkah :D Myslim, ze to funguje, jak si to nastavis, netreba byt uzkoprsy. Ale chapu, ze pokud jsi verici, mel bys slavit jen jedno.

      Vymazat
  16. A co ramadan? Ten by se ti nelibil? Zatimco vanoce odjakziva slavi i neverici lide, Chanuka byla vzdycky zalezitosti zidu, kteri si, vic nez kdokoliv jiny, potrpi na tradice, po vsem co v prubehu dejin prozili. A lidi jako ty jim ty tradice nici! Prijde mi to jako ten chlapek co vymyslel nejakou novou kabalu nebo co a celebritky jako Madonna a Britney Spears si daly na ruku cervenej naramek a byly z nich desny zidovky. Vzdyt to je vysmech. Pripad Chrismuky znas nejspis ze serialu O.C. California, ne? Ale i tam to bylo proto, ze tata byl zid a mamka ne, ze jo, tak proc to nespojit. Navic v judaismu se prislusenstvi k vire dedi VZDY po matce, takze ani ten Seth zid nebyl. Kazdopadne nastav si to jak chces, ale je to strasne arogantni a bezcenny slavit Chanuku, prd o tom vedet a ignorovat ostatni zidovsky tradice a svatky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jsi mě chtěla ohromit nějakou novou informací, tak bohužel, všechno z tvého vyčerpávajícího projevu jsem už věděla:) Na tvoji otázku, ne, Ramadán by se mi nelíbil, tak jako mám sympatie k judaismu mám nesympatie k islámu, nicméně je nemám zapotřebí nějak projevovat. Jako výsměch to v žádném případě neberu, netvrdím o sobě, že se chci stát židovkou, nenosím červenej kabalistickej náramek ani nepiju svěcenou vodu, jen uznávám demokratickou volbu, že si každej může dělat co chce, když tím nikoho neomezuje. Nevím, s čím máš problém, ale méně agrese by nikomu neublížilo. Chápu, že pokud seš židovka, musí tě tím Madonna třeba vytáčet, já bych takhle nechala zavřít Cruise s jeho pitomou scientologickou církví, ale jak jsem řekla.. když to nikomu neubližuje..

      Vymazat
    2. A tvrdit, že někomu ničím tradice tím, že si doma zapálím starožitnou menoru je k smíchu:)

      Vymazat
  17. Ohromovat te nebyl zamer a bsolutne jsi me nepochopila! Kazdej si muze delat, co chce, ale mel by pri tom ctit tradice . Ale prosim, slav si co chces. A nezapomen se naucit hebrejsky, aby sis mohla precist text a pri zapalovani svicky zpivat. Stejne nechapu, co te na ty Chanuce tak laka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jestli se jednou rozhodnu naucit hebrejsky, tak to klidne udelam a vsem to muze byt uplne jedno:D

      Vymazat