úterý 19. srpna 2014

new in & tip for travels: Kånken


     Dneska mám pro Vás tip na batoho-nákup. Já osobně jsem baťohy přestala nosit někdy s příchodem na gympl a od té doby tahám věci do školy v kabelkách a na výlety chodím buď s kabelkou nebo třeba malou crossbody. Jenže před několika měsíci jsem zaznamenala trend batůžků a, ačkoli mě do té doby žádný nepřesvědčil ke koupi, jednou jsem narazila i na tenhle Kånken od značky Fjällräven (což znamená švédsky polární liška – proto tedy to logo) a hned se mi hrozně zalíbil. Tak jsem na něj tak občas mrkla na Asosu, sem tam ho zahlídla na nějakém blogu (v Česku jsem ho teda ještě nikdy na nikom nepotkala) a pak při mé minulé návštěvě Berlína, kdy jsem si ho šla koupit do místního obchůdku se samými skandinávskými výrobky, jsem byla úplně bombardována Kånkeny ve všem možných barevných variantách ze všech stran :D Všichni hipsteři s bradkou na bicyklech se proháněli po městě s tímhle super batohem na zádech a dokonce i několik lidí přišlo na koncert Foster the People se svým už starým a potrhaným baťohem s polární liškou. Ajéje, pomyslela jsem si, to zase bude trend, který budou mít všichni, ale prozatím žádnou změnu v Česku nevidím a ani tady v Irsku ho zatím nikdo nenosí. Pro mě je to teda jediný batoh, který hodlám akceptovat na denní nošení a se kterým (k největšímu máminému podivu) budu i na podzim brázdit chodby ČVUT:)
     A teď něco k praktičnosti, protože už jsem ho měla šanci skoro 14 dní testovat v Irsku a to znamená vítr a déšť na denním pořádku, zátěž se zrcadlovkou, svetrem, bundou.. No, nebudu lhát, že tak hezky jako na obrázkách už nevypadá :D Ale s tou bledě modrou jsem moc dlouhou odolnost proti zašpinění ani nemohla čekat, co?.) Na moje bolavá záda to už po těch celodenních nošeních taky bylo trošku moc a protestovaly, ale to protestují i nezatížené několika kily a na ten hezký batoh to asi úplně nesvedu. Navíc si opravdu myslím, že správný batoh, který by měl být proti bolestem zad, mi od nich po čase může pomoct a bolesti svalů značí jen, že mám prostě setsakra špatná záda a měla bych jim hned teď pomoct a nefrajeřit s kabelkama. Takže budu radši frajeřit s batohem a příště si tu na blogu můžete přečíst, jak ho zkombinuju v back-to-school outfitu :)
    Today I have for you a little tip for rucksack-shopping. I stopped wearing backpacks when I started to go to high school and since that I wear my school stuff just in handbags and when I go out for a trip I usually wear a handbag as well or a little cross body bag. However, a couple of months ago I bumped into this trend of rucksacks and even though no one really persuaded me to buy it, that's just until I saw Kånken for the first time. It's from the Fjällräven – Swedish brand, which means an arctic fox in translation, this is also the reason for its logo. Since that I checked it on Asos from time to time or see it on some fashion blogs but never really met it in person. That changed in Berlin. There was a huge Kånken overload coming from every damn hipster with a beard riding a bike. Even some dudes brought theirs to Foster the People concert. Oh. My. God. Everyone's gonna have and it will be that crazy trend, I was thinking. The truth is as Prague is not far from Berlin, these fashionable and ultra trendy backpacks haven't hit the roads to Czech yet. I don't really meet them in Ireland, where I am for a vacay now. What's the situation like in your country? Any scandinavian citizen reading this?:)
     And now, something about the actual thing. I tested it for almost 14 days in Ireland so that means wind and rain daily plus a heavy DSLR, a sweater and a jacket… Well, I won't lie, it doesn't look so bright baby blue anymore :D In fact I couldn't really expect it would, could I? .) My back isn't really used to this kind of weight so it hurts after the whole day trips but I have sore back anyway so I think this just makes it better because the muscles are so bad. That's why I have to wear it to school as well to help my back from pain and have it as healthy as possible. Next time I will show you my back-to-school outfit with this blue fella :)




SHOP KANKEN:

FOLLOW: INSTAGRAM    FACEBOOK    BLOGLOVIN'    ASK ME    SHOP MY STYLE

16 komentářů:

  1. Je, to je zase trapnost. Kanken už je v Čechách dávno a právě to, že si ho koupí člověk jako ty, dokazuje, že ho teď zaznamená zase po x letech co už je na trhu česká stádová chátra holčiček, co jim na hadry dávaj peníze rodiče a začne ho zkupovat ve velkym, stejně jako s new balance atd..Hlavně to nezapomeň nezveřejnit ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já to zveřejním ráda, ono to je jen důkaz tvé povahy :) To, že je v Čechách dostupný dávno, neznamená, že je roky trendem a už vůbec to, že by ho na ulici nosil každý druhý jako všichni ti "stádoví" hipsteři v zahraničí.) Pokud máš zájem o novinku, která v Česku zatím chyběla, těš se na příští článek, snad tě potěší více.

      Vymazat
  2. Tak ten vypadá skvěle! :) Už se těším na tvůj back to school outfit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkný batůžek :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. kankeny registrujem už dlhšie a sú zaujímavé, to hej, ale teraz by som si žiadny nekúpila, možno neskôr zmením názor. a mala som rovnakú posteľ ako ty! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá nevkusne a lacno.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak já už batohy taky ňáký pátek nenosím, maximálně, když jedu třeba na kole se opalovat nebo tak a to mám takový stylový barvený Nike :) Jinak jsem jedině kabelková :)

    http://recenzekamsepodivas.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. praktická věcička, ale designově se mi vůbec nelíbí :/

    OdpovědětVymazat
  8. mam ho v univerzalne v cerne, ale je skvely snad ve vsech barvach :3 pravdou je ze v Praze ho ma lidi hodne, ale presto sem neodolala, protoze jak pises, batoh jsem chtela uz dlouho ale krome tohodle se mi zadny nelibi :) jinak muzu se zeptat na jakou fakultu cvut chodis? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo už docela začíná být vidět, ale třeba u nás na fakultě jsem ho zatím viděla jen jednou a to jsou architekti docela stylaři.) Chodím na Fakultu architektury.

      Vymazat